Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 50

14/12 Inbraak en autodiefstal
14/12 Gestolen auto terecht
13/12 Winkeldiefstal
13/12 Inbraak en autodiefstal
12/12 Gestolen auto
12/12 Dronken chauffeur
12/12 Alcoholcontrole
12/12 Diefstallen opgelost
11/12 Inbraak winkel
11/12 Alcohol
11/12 Ongeval
11/12 Gestolen auto
10/12 Aanrijding
10/12 Aanhouding wegens bedreiging
10/12 Aanrijding
09/12 Schennispleger
08/12 Inbraak winkel
07/12 Vernieling
07/12 Verdachten aangehouden
07/12 Vader bedreigd
07/12 Winkeldiefstal
07/12 Inbreker ontsnapt
07/12 Veel inbraken

Berichten voorgaande weken

Inbraak en autodiefstal
NUMANSDORP- Op vrijdagochtend, 14 december 2001, is tussen 00.15 en 07.45 uur ingebroken in een woning aan de Blankenheymstraat. Nadat men een gaatje in een raam had geboord, kon het raam worden geopend en betrad men de woning. De inbreker(s) nam(en) de sleutels mee van een zwarte BMW X5 personenauto, kenteken 97-HD-NL en maakten zich met deze auto uit de voeten. Van de inbreker(s) ontbreekt tot op heden elk spoor. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Gestolen auto terecht
PUTTERSHOEK- Op vrijdagmorgen, 14 december 2001, is een gestolen auto teruggevonden in Rotterdam. De auto werd op donderdag, 6 december 2001, gestolen nadat inbrekers na een inbraak in een winkel aan het Oranjeplein de autosleutels meenamen en de auto stalen. De auto gaat na onderzoek terug naar de rechtmatige eigenaar.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Op donderdagmiddag, 13 december 2001, omstreeks 14.45 uur, is een 71 jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw nam vlees met een totale waarde van 57 gulden mee uit een winkel aan het Beijerse Hof. Ze stopte dit onder haar tas in de winkelwagen. Bij de kassa rekende zij wel de overige boodschappen af. Na verhoor is zij met een dagvaarding heengezonden.

Inbraak en autodiefstal
PUTTERSHOEK - Inbrekers hebben na een diefstal in een woning ook de auto meegenomen. Het gaat om een zwarte Audi 80 met het kenteken SP-JT-11. De auto stond bij de woning aan de Biezengors in Puttershoek. De bewoners merkten de inbraak op donderdagmorgen 13 december 2001. De verdachten kwamen binnen na het boren van gaten. Ook bij een andere woning aan de Biezengors vond een inbraak plaats. Daar stalen de verdachten onder andere pasjes en een mobiele telefoon.

Gestolen auto
's-GRAVENDEEL - Politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten hebben een 41-jarige man uit Lelystad aangehouden. Hij reed op woensdag 12 december 2001 in een gestolen auto. Deze kwam uit 's-Gravendeel en werd daar gestolen op 31 juli 2001. De agenten hielden de verdachte aan nadat ze hem een bekeuring gaven omdat hij geen gordel droeg. Ze namen de 41-jarige mee naar het bureau in Capelle aan den IJssel.

Dronken chauffeur
HEINENOORD - Een vrachtauto heeft vastgestaan op de Dorpsstraat in Heinenoord. De politie controleerde op woensdagmiddag 12 december 2001 de 37-jarige bestuurder uit Polen. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol op had. Hiervoor kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft bij een alcoholcontrole niemand gevonden die teveel gedronken had. Agenten controleerden 14 autobestuurders. Dat deden ze tussen woensdagavond 12 december 2001, 23.30 uur, en donderdagmorgen, 02.00 uur op de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland.

Diefstallen opgelost
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft een 48 jarige man uit Rotterdam aangehouden, die vermoedelijk betrokken is bij twintig diefstallen van bouwmateriaal en gereedschap. Zeven diefstallen vonden plaats in de Hoeksche Waard en nog eens dertien in de regio Zuid-Holland-Zuid. Bij deze diefstallen, die plaatsvonden in de periode van mei tot en met november van dit jaar, werd voor ruim een half miljoen gulden aan bouwmateriaal en gereedschap buitgemaakt. Een deel van de buit lag opgeslagen in een loods van de man in Rotterdam. Hier lag voor ruim 50.000 gulden aan gestolen goederen opgeslagen, die in beslag genomen zijn. De politie kwam de man op het spoor toen een getuige het kenteken van een auto noteerde. De getuige zag op 7 november dat een man zogenaamde kruiskoppelingen wegnam van een bouwplaats aan de Bachlaan in Oud-Beijerland. De Rotterdammer werd zaterdag 24 november door de politie in Nieuwegein aangehouden. Hij ontkent betrokken te zijn bij de diefstallen. Na onderzoek is hij maandag 10 december 2001 weer in vrijheid gesteld. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen. De in beslag genomen goederen zijn voor een groot deel weer aan de rechtmatige bouwbedrijven teruggegeven.

Inbraak winkel
OUD-BEIJERLAND - Bij een winkel aan het Beijerse Hof in Oud-Beijerland is ingebroken. De verdachten haalden geldladen leeg. Ze kwamen binnen na vernieling van een deurruit. Het inbraakalarm ging af op woensdagmorgen 12 december 2001 rond 05.40 uur.

Alcohol
HEINENOORD - Een 48-jarige autobestuurder uit Heinenoord heeft een rijverbod van twee uur gehad. Hij reed op dinsdagmiddag 11 december 2001 over de Goidschalxoordsedijk in Heinenoord. Agenten controleerden hem en merkten het te hoge alcoholpromillage bij de man.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Na een ongeval heeft de ambulancedienst twee slachtoffers vervoerd naar ziekenhuizen in Rotterdam. In eerste instantie kwam op dinsdagmiddag 11 december 2001 de melding dat er na een aanrijding op de Provincialeweg in Oud-Beijerland slachtoffers bekneld zaten. Dat was niet het geval. Wel haalden bergingsvoertuigen drie beschadigde voertuigen weg. Door de aanrijding stroopte het verkeer op. De politie sloot de afslag 'Oud-Beijerland' van de rijksweg A29 af omdat het verkeer niet verder kon. De betrokken bestuurders van de drie auto's kwamen uit Oud-Beijerland (51 jaar), Hendrik-Ido-Ambacht (40 jaar) en Roosendaal (34 jaar).

Gestolen auto
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een man en vrouw aangehouden en een gestolen auto teruggevonden. De 23-jarige vrouw uit Rotterdam belde op dinsdagmorgen 11 december 2001 verward aan bij inwoners van een huis aan de Zinkweg in Oud-Beijerland. Ze vertelde dat zij was achtergelaten. Verder vertelde de vrouw dat ze was meegereden met een vriend uit Rotterdam. Agenten vonden deze 33-jarige vriend uit Oud-Beijerland vriend slapend in een gestolen auto die stond op de Zinkweg.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Twee auto's zijn tegen elkaar gebotst. Ambulances brachten twee inzittenden uit de wagens naar het ziekenhuis voor onderzoek. Het ongeval gebeurde op maandagmiddag 10 december 2001 bij de kruising van de 1e Kruisweg met de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. De bestuurder van de ene wagen zag bij de kruising niet het andere voertuig.

Aanhouding wegens bedreiging
STRIJEN - De politie heeft een 23-jarige man uit Strijen aangehouden voor bedreiging. Zijn 55-jarige vader deed aangifte bij de politie van de bedreiging. De verdachte uitte zijn bedreigingen op vrijdagavond 7 december 2001. In de woning vonden agenten in de kamer van de verdachte een vuurwapen. De aanhouding van de 23-jarige was op maandagmiddag 10 december 2001.

Aanrijding
ZUID-BEIJERLAND - Een bromfietser is gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer reed op maandagmorgen 10 december 2001 rond 07.30 uur over de Molendijk in Zuid-Beijerland in de richting van Numansdorp. Door nog onbekende oorzaak botste hij tegen een geparkeerde aanhanger. De bromfietser had door de klap in ieder geval diverse botbreuken. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Schennispleger
OUD-BEIJERLAND- Een 61-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is geconfronteerd met een schennispleger. De vrouw liep op zondagmiddag 9 december in het park bij de W. vd Veldeweg. Daar stond een man in de bosjes. De man liep de vrouw achterna terwijl hij zichzelf bevredigde. De vrouw is weggelopen en de man achtervolgde haar niet meer. De vrouw heeft vervolgens de politie gebeld en aangifte gedaan. De politie heeft het park afgezocht maar de man was spoorloos. De politie is nog op zoek naar de man.

Inbraak winkel
NIEUW-BEIJERLAND- In winkel aan de Kerkstraat is ingebroken. Een getuige meldde in de nacht van zaterdag op zondag 9 december dat er een man met een kassalade onder zijn arm de winkel uit kwam lopen. De politie heeft de buurt afgezocht maar geen verdachte kunnen vinden. De 82-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal van de kassalade.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND- Een 20-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden uit Oud-Beijerland, zijn aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag 8 december belde een getuige de politie met de mededeling dat de jongens vernielingen zouden hebben gepleegd op de Boerderijweg. De politie zag vernielde bloempotten en een vernield konijnenhok. De mannen werden aangehouden op de Boerderijweg en overgebracht naar het politiebureau. De mannen zijn ingesloten.

Verdachten aangehouden
OUD-BEIJERLAND- Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van een inbraak bij een bedrijf aan de Edisonstraat. Getuigen hadden daar op vrijdagavond 7 december vijf verdachte mannen gezien en belden de politie. Toen de politie kwam verschenen er een aantal mannen uit de struiken bij het bedrijventerrein aan de Edisonstraat. In het hek van het terrein waren gaten geknipt. Een man sloeg op de vlucht. De andere mannen, een 24-jarige man uit Valkenswaard, een 26-jarige man uit Eindhoven, 49-jarige man uit Valkenswaard en een 24-jarige man uit Eindhoven zijn aangehouden. De mannen zijn ingesloten en worden verhoord.

Vader bedreigd
STRIJEN- Een 55-jarige man uit Strijen is in zijn woning door zijn 23-jarige zoon bedreigd. Zijn zoon bedreigde hem op vrijdagavond 7 december met de dood en de vader belde de politie. De politie vond in de kamer van de zoon een vuurwapen onder het bed. Het vuurwapen is in beslag genomen. De zoon was niet thuis. De politie is nog op zoek naar de zoon om hem aan te kunnen houden.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Een 13-jarige meisje uit Oud-Beijerland is aangehouden door een medewerkster van een winkel aan de Veilingpassage. Het meisje had op vrijdagmiddag 7 december een doosje make-up gestolen. De medewerkster liep het meisje achterna. Later heeft zij haar aangehouden en overgedragen aan de politie. Het meisje krijgt een doorverwijzing naar bureau Halt.

Inbreker ontsnapt
PUTTERSHOEK- Een 65-jarige vrouw uit Puttershoek is geschrokken van een inbreker. Op vrijdagavond 7 december lag zij te slapen in haar woning aan de Pieter van Slingelandstraat toen zij een knal hoorde. Zij ging naar beneden om te kijken wat er aan de hand was en zag een voor haar onbekende man aan de achterzijde van de keukendeur staan. De man rende weg toen hij de vrouw zag. De man had op diverse plaatsen in het raam gewrikt met behulp van een schroevendraaier. De vrouw heeft aangifte bij de politie gedaan.

Veel inbraken
'S GRAVENDEEL- In een woning aan de Linnenstraat is ingebroken op vrijdag 7 december. Een raam was opengebroken. Er werd een video en een portemonnee gestolen. Ook had men zonder resultaat proberen de kluis open te breken. De 41-jarige bewoner heeft aangifte bij de politie gedaan.
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Acaciastraat is ingebroken op vrijdagavond 7 december. De achterdeur was geforceerd. Er werd geld, brilmonturen, sierraden een video-camera en een laptop gestolen. De 33-jarige bewoner en eigenaar heeft aangifte bij de politie gedaan.
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Mandenmaker is ingebroken op vrijdagmiddag 7 december. De achterdeur was opengebroken. Er werd foto- en video-apparatuur gestolen. De 40-jarige bewoner heeft aangifte bij de politie gedaan.
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Admiraal de Ruijterstraat is ook ingebroken. Dit gebeurde op vrijdagavond 7 december of in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 december. De achterdeur was opengebroken. Er werden sierraden gestolen. De 31-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.
NUMANSDORP- In een woning aan de Koolmeespad is ingebroken op zaterdagavond 8 december. Er werd een raampje opengebroken. Men is via dit raampje naar binnen geklommen. Er werd video-apparatuur, een computer en diverse sierraden gestolen. De 38-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
ZUID-BEIJRLAND- In een woning aan de Seggegors is ingebroken in de nacht van zaterdag op zondag 9 december. Men is vermoedelijk via een raam binnengeklommen. Er werd geld en sierraden gestolen. De 53-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 49
Berichten week 48
Berichten week 47
Berichten week 46
Berichten week 45
Berichten week 44
Berichten week 43
Berichten week 42
Berichten week 41
Berichten week 40
Berichten week 39
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl