Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 34

23/08 Alcohol
22/08 Bedreiging
22/08 Auto in brand
21/08 Alcohol
21/08 Diefstal
21/08 Auto in brand
21/08 Valse documenten
20/08 Rokende auto
20/08 Alcoholcontroles
19/08 Illegaal feest
18/08 Alcohol
18/08 Verboden terrein
17/08 Controle vrachtwagens
17/08 Inbraak café

Berichten voorgaande weken

Alcohol
HEINENOORD - Een 57-jarige autobestuurder uit Heinenoord heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij reed op donderdagmorgen 23 augustus 2001 rond 00.30 uur over de Sluisendijk in Heinenoord. Uit controle door de politie bleek het te hoge alcoholpromillage bij de man.
NUMANSDORP - Op de rijksweg A29 ter hoogte van Numansdorp heeft de politie een 47-jarige autobestuurder uit Strijensas gecontroleerd. Op het bureau bleek dat zijn alcoholpromillage net onder de maximale hoeveelheid bleef. De politie gaf de man op donderdagmorgen 23 augustus 2001 rond 03.00 uur wel een rijverbod van een uur.

Bedreiging
NUMANSDORP - De politie is na een melding over een bedreiging met veel agenten naar Numansdorp gegaan. Daar meldde op woensdagmorgen 22 augustus 2001 een 31-jarige man uit Numansdorp zich in een supermarkt aan de Bernhardstraat. Hij vertelde dat diverse auto's hem achterna zaten en de mensen hierin hem wilden ombrengen. De politiemensen stelden zich tactisch in de buurt van de winkel op. Twee agenten gingen naar binnen en spraken de 31-jarige. Mogelijk was hij onder invloed van drugs en in de war. De politiemensen namen de man mee naar het bureau en waarschuwden een arts voor onderzoek.

Auto in brand
NUMANSDORP - Een personenauto is in brand gevlogen. De auto stond bij een camping aan de Volgerlandseweg in Numansdorp. De brandweer bluste op woensdagmorgen 22 augustus 2001 het vuur dat vermoedelijk ontstond door kortsluiting.

Alcohol
NUMANSDORP - Een 50-jarige autobestuurder uit Nieuwerkerk heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op dinsdagavond 21 augustus 2001 over rijksweg A29 ter hoogte van Numansdorp. Een politieman zag het slingerend rijgedrag van de verdachte. Op de parkeerplaats hield de politie de automobilist aan. Hij had teveel alcohol op.

Diefstal
's-GRAVENDEEL - De politie heeft een 22-jarige man aangehouden. Hij stal bij het asielzoekerscentrum van een 17-jarige andere bewoner kleding en geld. Dat ontdekte men waarna de aanhouding op dinsdagmorgen 21 augustus 2001.

Auto in brand
HEINENOORD - Een auto is in brand gevlogen. Dat gebeurde op dinsdagmorgen 21 augustus 2001 op de Oud-Heinenoordseweg in Heinenoord. De brandweer bluste het vuur en een bergingsvoertuig takelde de beschadigde wagen weg.

Valse documenten
HEINENOORD - Een controleur van het busbedrijf heeft een 32-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden. Hij zat op dinsdagmorgen 21 augustus 2001 in de bus met een vervalst vervoersbewijs. De weekkaart was veranderd in een maandkaart. Agenten namen de verdachte over na zijn aanhouding bij het busstation aan de Reedijk in Heinenoord.

Rokende auto
HEINENOORD - Een flink rokende auto heeft toch niet in brand gestaan. Agenten gingen op maandagavond 20 augustus 2001 naar de rijksweg A29 ter hoogte van Heinenoord. Gelukkig brandde het voertuig niet maar had een lekkage van de koelvloeistof. De wegenwacht verhielp het probleem.

Alcoholcontroles
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in Oud-Beijerland op diverse plekken alcoholcontroles gehouden. Geen van de automobilisten had een te hoog percentage. De politiemensen lieten veertig bestuurders op maandagavond 20 augustus 2001 blazen.

Illegaal feest
MIJNSHEERENLAND- Op zondag 19 augustus om 04.22 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van geluidsoverlast vanaf de Maasweg. Er werd door 10 afgestudeerden een groot feest gehouden. Er waren ongeveer 100 mensen in een loods aanwezig waar alcohol werd verkocht. Ook had men buiten de loods een patatkraam neergezet. Omdat de afgestudeerden geen vergunning hadden aangevraagd werd het feest afgebroken.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op de Spuidijk is een 20-jarige man uit Oud- Beijerland aangehouden omdat hij met een glaasje teveel op achter het stuur zat. Toen de politie de melding binnen kreeg dat er iemand op de Spuidijk op de grond zou liggen, gingen ze direct ter plaatse. Even later kregen ze van de politie uit Rotterdam het bericht dat de verdachte achter hen reed. Hij hield onvoldoende afstand. De 20-jarige parkeerde zijn auto op de Spuidijk en stapte uit. Een gearriveerde politieman gaf hem een klein duwtje en de man viel om. Er was geen twijfel over mogelijk dat de man onder invloed was. De man kreeg een rijontzegging van 6 uur.

Verboden terrein
OUD BEIJERLAND- De politie heeft aan twee mannen een boete gegeven van 60 gulden omdat zij zich begaven op een terrein waar het verboden is te komen voor onbevoegden. De mannen van 17 en 16 jaar uit Oud Beijerland waren op silo's geklommen. Zij gaven als verklaring dat zij het uitzicht zo mooi vonden en dat zij die 60 gulden er wel voor over hadden.

Controle vrachtwagens
REGIO- De politie Zuid Holland Zuid zal vanaf september intensiever toezicht houden op het parkeren van vrachtwagens met gevaarlijke stoffen binnen de bebouwde kom. Ook het rijden met dergelijke voertuigen door de bebouwde kom wordt aangepakt. Deze controles vinden plaats binnen alle gemeenten van onze politieregio op willekeurige tijden en voor onbepaalde periode. Deze actie wordt gestart omdat het steeds vaker voorkomt dat vrachtwagens staan geparkeerd binnen de bebouwde kom en dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Vrachtwagens geladen met gevaarlijke stoffen moeten de bebouwde kom van de verschillende gemeenten zoveel mogelijk mijden. Dit is wettelijk vastgelegd. Een uitzondering daarop is het laden en lossen. Wanneer een industrieterrein eveneens als bebouwde kom is aangegeven is parkeren op een dergelijke locatie ook niet toegestaan. De vrachtwagens kunnen geparkeerd worden op de daarvoor bestemde bedrijfsterreinen van de ondernemingen, onder de daarvoor geldende voorwaarden. Omdat ieder chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoert van bovengenoemd voorschrift op de hoogte is zal de politie direct repressief optreden. Boetes kunnen oplopen vanaf 250 gulden en hoger, afhankelijk van de zwaarte van de overtreding. Inwoners mogen te allen tijde de politie bellen wanneer zij een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen in de bebouwde kom zien staan. Deze vrachtwagens zijn herkenbaar aan de oranje borden met symbolen 'gevaarlijke stoffen'. Dat kan via 0900-8844.

Inbraak café
OUD BEIJERLAND- Bij een café aan de Peperstraat werd vannacht ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door het inslaan van een ruit en wisten 2 flessen met een inhoud van 3 liter alcoholhoudende drank mee te nemen.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl