Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 18

05/05 Zwaar gewond na vechtpartij
04/05 Inbraken
04/05 Computers gestolen
01/05 Bromfiets aangereden
30/04 Vechtpartij kermis
30/04 Rustige luilakviering
28/04 Mishandeling
27/04 Gewond
27/04 Alcoholcontroles

Berichten voorgaande weken

Zwaar gewond bij vechtpartij
PUTTERSHOEK - Een man is zwaargewond geraakt na een vechtpartij. Bij de politie kwam rond 04.40 een melding binnen dat iemand onwel was geworden. Ter plaatse aangekomen trof de politie het slachtoffer in bewusteloze toestand aan. Uit getuigenverklaringen blijkt dat het 22-jarige slachtoffer uit Amsterdam zaterdagochtend 5 mei rond 04.35 uur met twee vrienden vanaf een discotheek aan de Groeneweg naar de parkeerplaats liep. Bij de auto aangekomen werden de drie bestormd door een groep van ongeveer 10 personen. Hierop ontstond een vechtpartij. Daarbij is het slachtoffer beroofd van zijn sieraden. Het slachtoffer raakte zwaar gewond aan zijn hoofd. Hij is opgenomen in het AZR Dijkzigt. Zijn toestand is zeer kritiek. De groep is weggevlucht met twee of drie auto's. Aan de hand van het kenteken van één van de auto's hield de politie in Dordrecht rond 05.20 uur twee verdachten aan op de Van Baerlestraat in Dordrecht. De twee Dordtenaren van 23 en 21 jaar oud zijn aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de vechtpartij. De politie werkt met 12 mensen aan het onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van deze vechtpartij. Deze kunnen contact opnemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland via 0900-8844.

Inbraken
MIJNSHEERENLAND - Bij een woning aan de Vlietland is in de nacht van donderdag op vrijdag 4 mei ingebroken. Daarbij is een achterraam geforceerd. Uit de woning is wat kleingeld en sleutels meegenomen. Ook aan de Zeggengors is bij een woning ingebroken. Tot de buit behoorde onder andere een telefoon, geluidsbox, geld, paspoort en autosleutels.

Computers gestolen
PUTTERSHOEK - Diverse computers zijn bij een inbraak ontvreemd. De inbraak vond plaats in de avond of nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei bij een bedrijf aan de Weverseinde. Daarbij is een rolluik met geweld weggetrokken en een houten plaat weggebroken. Uit het pand zijn negen computers, een toetsenbord, een muis en drie monitoren weggenomen.

Bromfiets aangereden
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmorgen 1 mei 2001 is een bromfietser aangereden door een personenauto. De 23-jarige bromfietser reed over de Langeweg (kwam vanuit de richting Zuid-Beijerland). Achter de bromfietser reed een 39-jarige vrouw uit Hekelingen in haar personenauto. Ter hoogte van de verkeersheuvel moest de bromfietser remmen. Het lukte de vrouw toen niet op tijd te remmen. Zij botste op de bromfietser. De bromfietser hield er een hoofdwond aan over en is daarvoor naar het Ikaziaziekenhuis gebracht. Nadat de wond werd gehecht mocht de jongen weer naar huis. De vrouw had geen verwondingen.

Vechtpartij kermis
OUD-BEIJERLAND- Op het Vierwiekenplein is op maandagavond 30 april een vechtpartij tussen een groepje van 15 mensen uitgebroken. Op de kermis werd een man tegen zijn hoofd geslagen. Een medewerker van de kermis vermoedde dat het slachtoffer drie bakken met munten had gestolen. Het slachtoffer ontkende dit maar kreeg vervolgens klappen uitgedeeld. Later raakten diverse kermisexploitanten slaags met jeugd. Een vrouw zegt gezien te hebben dat een andere man de linkerruit van de kassa had ingeslagen. Even daarna sloeg een ander persoon de rechterruit in. De kermisexploitanten verdedigde hun spullen met grote steeksleutels en een staaf. Toen de politie op de kermis aankwam was de vechtpartij al afgelopen. Wel heeft de politie de sleutels van de kermisexploitanten kunnen afpakken. Na enige tijd keerde de rust terug. De politie heeft diverse mensen gehoord. Er is niemand aangehouden.

Rustige luilakviering
HOEKSCHE WAARD - De luilakviering in met name Numansdorp en Korendijk is 'rustig' verlopen. De meeste bromfietsers wachtten keurig tot 06.00 uur. Hierna barstte het lawaai van zo'n 100 bromfietsen en 20 motoren, veelal zonder uitlaat los. De politie hield samen met motorrijders van de regionale motorondersteuning een oogje in het zeil maar behoefde niet op te treden.

Mishandeling
NIEUW-BEIJERLAND - Een 31 jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland heeft zaterdagavond 28 april 2001 bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Zij was door haar 35 jarige man geschopt en geslagen. De man werd in de woning aangehouden en in verzekering gesteld.

Gewond
HEINENOORD - Vrijdagavond 27 april 2001 is een 46 jarige man uit Dordrecht gewond geraakt toen hij op de parallelweg van de rijksweg A 29 ten val kwam. Personeel van de ambulancedienst verzorgde de hoofdwond van de onfortuinlijke fietser, die samen met zijn 14 jarige zoon aan het wielrennen was. Bij een tussensprintje kwamen de sturen tegen elkaar waardoor de man viel.

Alcoholcontroles
STRIJEN - De politie heeft vrijdagavond 27 april 2001 bij een alcoholcontrole van 600 bestuurders een blaastest afgenomen. Een 56 jarige bestuurder uit Strijen had te veel alcohol gedronken en kreeg een geldboete van 410 gulden. Een 42 jarige bestuurder uit Maasdam kreeg een dagvaarding. De controles vonden plaats op de Trambaan, de Schelpweg, de Weelsedijk en de Mookhoek. In totaal namen 11 politieagenten deel aan de controle.
PUTTERSHOEK/HEINENOORD - In de nacht van zaterdag op zondag 29 april 2001 controleerde de politie op de Groeneweg in Puttershoek een 27 jarige bestuurder uit Breda. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Na verhoor werd hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Op de Reedijk in Heinenoord hield de politie een 22 jarige bestuurder uit Rotterdam aan, die de gehele rijbaan nodig had. Omdat de ademtest niet lukte werd een bloedproef afgenomen. Afhankelijk van de uitslag wordt tegen de bestuurder eventueel proces-verbaal opgemaakt.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl