Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 37

13/09 Van fiets geduwd
12/09 Diefstal lasdraad
12/09 Winkeldiefstal
11/09 Ruzie asielzoekers
11/09 Botsing politie
10/09 Hengelcontroles
10/09 Aanhoudingen
10/09 Overval
10/09 Sigaretten gestolen
09/09 Alcohol
08/09 Auto in de sloot
08/09 Alcohol
07/09 Auto in de sloot
07/09 Verkeerscontrole

Berichten voorgaande weken

Van fiets geduwd
OUD-BEIJERLAND - Een onbekende bromfietser heeft een 14-jarig meisje uit Oud-Beijerland van haar fiets geduwd. Ze reed op donderdagmorgen 13 september 2001 op het fietspad van de Groeneweg in Oud-Beijerland. Op het moment dat het slachtoffer iemand passeerde reed de brommer naast haar. De bestuurder gaf een duw waarop het meisje viel. Ze had letsel aan haar gebit en schaafplekken aan hoofd en hand.

Diefstal lasdraad
OUD-BEIJERLAND - Onbekenden hebben ongeveer tachtig rollen lasdraad gestolen. Men ontdekte de diefstal vanuit een bedrijfsloods aan de Edisonstraat in Oud-Beijerland op woensdagmiddag 12 september 2001. Waarschijnlijk gooiden de verdachten de rollen met een totaal gewicht van ongeveer 1.100 kilo in een kruiwagen en reden hier een aantal malen mee op en neer.

Winkeldiefstal
's-GRAVENDEEL - Een 26-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel hield hem op dinsdagmiddag 12 september 2001 aan. De diefstal gebeurde bij een supermarkt aan de Langestraat in 's-Gravendeel.

Ruzie asielzoekers
's-GRAVENDEEL - Agenten hebben een 15-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in 's-Gravendeel aangehouden. Vijf personen kregen op dinsdagavond 11 september 2001 ruzie over het schoonmaken van de douche. De verdachte pakte hierbij een mes en sloeg richting een andere. Het centrum zit aan de Kilweg.

Botsing politie
NUMANSDORP - Een politiebus is tegen een personenauto gereden. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Het ongeval gebeurde op dinsdagavond 11 september 2001 bij de Provincialeweg in Numansdorp. Een politiebus haalde een ander voertuig in. De 40-jarige bestuurder merkte dat de inhaalmanoeuvre langer duurde omdat de bestuurster van de personenauto wat harder ging rijden. In een flauwe bocht zag de politieman een tegenligger. Hij haalde nog wel in, stuurde naar rechts maar daarbij 'brak' de politiebus 'uit' en raakte de tegenligger. De 40-jarige politieman had een pijnlijke voet, knie en heup, zijn collega een pijnlijke knie en de 27-jarige bestuurder uit Numansdorp van de tegemoetkomende auto een snijwond. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht.

Hengelcontroles
BINNENMAAS - In het kader van het project visserij en waterrecreatie op de Binnen Bedijkte Maas heeft de politie in de periode van 1 mei tot 31 augustus 2001 in totaal 21 vissers bekeurd die niet in het bezit waren van de benodigde bescheiden. De politie controleerde ruim 250 hengelaars. Bij controle van de pleziervaart deelde de politie twee bekeuringen uit voor het niet in het bezit hebben van een vaarbewijs en achtmaal voor overtreding van de vaarsnelheid.

Aanhoudingen
's-GRAVENDEEL - De politie heeft maandag 10 september 2001 twee verdachten aangehouden voor de diefstal van een scooter. De scooter werd op 25 augustus 2001 gestolen in de Kerkstraat en een dag later in Dordrecht aangetroffen. Via een getuige kwam de politie de verdachten op het spoor. Beiden, twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht, zijn in verzekering gesteld. Een van hen heeft inmiddels de diefstal bekend. De politie onderzoekt of zij betrokken zijn bij meerdere misdrijven.

Overval
OUD-BEIJERLAND - Een onbekende man heeft kassageld meegenomen bij een winkel. De verdachte van ongeveer 1.80 meter lang liep op maandagmiddag 10 september 2001 een kledingwinkel aan de Veilingpassage in Oud-Beijerland binnen. Hij droeg een kostuum, masker en een hoed. Onder bedreiging van mogelijk een vuurwapen kreeg de verdachte geld mee. De overvaller vluchtte weg in de richting van de Ooststraat. De overval gebeurde rond 16.25 uur. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Zijn telefoonnummer is 0900-8844.

Sigaretten gestolen
's-GRAVENDEEL - Bij een inbraak in een supermarkt hebben de verdachten sigaretten buitgemaakt. Ze gooiden met een tegel een ruit in van de winkel aan de Kerkstraat in 's-Gravendeel. Vervolgens forceerden zij het rolluik van de sigarettenhoek. Getuigen zagen kort na de diefstal dat er drie mannen wegrenden met gevulde vuilniszakken. De inbraak gebeurde op maandagmorgen 10 september 2001 rond 02.30 uur.

Alcohol
HEINENOORD - De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige autobestuurder uit Heinenoord. Agenten controleerden hem op zondagmiddag 9 september 2001 bij de Margrietstraat in Heinenoord. Hij had teveel alcohol op.

Auto in de sloot
HEINENOORD - Een auto met vier inzittenden, waaronder twee kinderen is in de sloot terechtgekomen. In de nacht van zaterdag op zondag 9 september reed de 34-jarige bestuurder uit Maasdam over de rijksweg A 29 toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijtraakte en in de sloot belandde. De inzittenden konden er zelf uitkomen. Alleen een 26-jarige vrouw uit Maasdam raakte gewond aan haar arm. Getuigen die het ongeval zagen gebeuren ontfermden zich snel over de gewonde vrouw en de twee kleine kinderen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol
HEINENOORD - In de nacht van zaterdag op zondag 9 september is op de N 217 een bestuurder aangehouden die onder invloed van drank reed. De 19-jarige man uit Spijkenisse kreeg een rijverbod van vier uur en een dagvaarding.

Auto in de sloot
HEINENOORD - Op vrijdagavond 7 september is een personenauto in een sloot terechtgekomen. De 46-jarige bestuurder uit Vlaardingen reed over de rijksweg A 29 toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijtraakte. De auto kwam dwars op de berm om tot slot op de kop in de sloot te belanden. De bestuurder zag kans zelf uit het voertuig te komen. Hij is met nekklachten overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Bij hem is een bloedproef afgenomen om te controleren of hij onder invloed van drank had gereden

Verkeerscontrole
HEINENOORD - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 september 2001 bij een grote verkeerscontrole op de Nijverheidsweg 6 bestuurders bekeurd. Drie van hen hadden geen geldig rijbewijs. Een aanhangwagen was overbeladen en bij een andere aanhangwagen was een verkeerde kentekenplaat gemonteerd. Van een auto was de APK-keuring al meer dan een jaar verlopen. In totaal controleerde de politie 120 voertuigen. Tussen 04.30 en 07.30 uur richtte de controle zich vooral op de voertuigen die met goederen naar de wekelijkse vlooienmarkt aan de Boonsweg kwamen. Naast twee motorrijders van de regionale Motorondersteuning namen aan de controle 22 politieagenten deel. Personeel van de Technische Verkeersondersteuning van de politie Zuid-Holland-Zuid controleerden auto's met aanhangwagens. Op weegplaten werd gecontroleerd of de aanhangwagen niet te zwaar beladen was. De politie hield een 21-jarige man uit Rotterdam aan die 14 verboden laserpennen bij zich had. In zijn woning werden nog eens 7 laserpennen in beslag genomen. Personeel van de Douane Rotterdam controleerde op het juiste gebruik van brandstof in de auto's en of er accijnsgoederen werden verhandeld zoals sigaretten en alcohol. Hierbij werd een partij van 6.400 sigaretten in beslag genomen waarover geen accijns was betaald. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij zogenaamde 'rode' diesel in de auto had. Vanaf 09.00 uur werd in samenwerking met onder andere personeel van BUMA STEMRA, de Stichting Namaakbestrijding en de divisie Telecom (vroeger de Radiocontroledienst) de aangeboden goederen op de markt bekeken. De politie zocht naar gestolen goederen en de Douane naar accijnsgoederen. Een 56-jarige man uit Rotterdam is aangehouden omdat hij een televisie in zijn bezit had die in 1997 in Eindhoven was gestolen. Een 36-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden met twee gestolen boormachines en een gestolen decoupeerzaag. Verder nam de politie enkele videobanden in beslag die onderzocht worden of ze kinderporno bevatten. Een paar flessen wijn werden voor onderzoek meegenomen omdat niet duidelijk was of hierover accijns was betaald. Personeel van BUMA STEMRA controleerde aangeboden audio- en videodragers. Drie cd's, een cd-rom en 7 videobanden werden in beslag genomen. De medewerkers van de Stichting Namaakbestrijding vooral letten op namaak merkartikelen. Zij troffen namaak merkhorloge's, -T-shirts en -sokken aan.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl