Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 19

11/05 7 verdachten aangehouden
11/05 Autogordels
09/05 Aanrijding motor
09/05 Krant in brand
08/05 Inbraak magazijn
08/05 Auto gestolen
08/05 Aanhoudingen na mishandeling
08/05 Bromfietscontrole
07/05 30 tips Opsporing
07/05 Opsporing verzocht
06/05 Aanhoudingen na mishandeling
06/05 39 aanhoudingen bij overlast
06/05 Auto gestolen
05/05 Bromfietser onder invloed

Berichten voorgaande weken

7 verdachten aangehouden
PUTTERSHOEK- (vervolgbericht van 5 mei) Naar aanleiding van de vechtpartij op 5 mei bij een discotheek aan de Groenweg, heeft de politie vanmorgen een laatste verdachte aan kunnen houden. Bij deze vechtpartij raakte een 22-jarige man uit Amsterdam zwaargewond. Op 6 mei hield de politie 3 verdachten aan (zie persbericht van 7 mei). Op 8 mei hield de politie twee andere verdachten aan (zie persbericht van 9 mei). Gisteren en vandaag werden de twee laatste aanhoudingen verricht. Alle mannelijke verdachten komen uit Dordrecht en hun leeftijd varieert van 18 tot 29 jaar. Het slachtoffer ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie werkte met een team van 12 mensen aan deze zaak.

Autogordels
OUD BEIJERLAND- Aan de Rembrandtstraat werd omstreeks 17.30 uur door de politiesurveillanten en de gebiedsagenten een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 19 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van autogordels

Aanrijding motor
STRIJEN - Woensdagavond 9 mei 2001 zijn bij een aanrijding tussen een motorrijder en een personenauto op de kruising van de Trambaan met het Molenwegje twee personen gewond geraakt. Vermoedelijk wilde een 21 jarige bestuurster uit Strijen, die op de Trambaan reed, op de kruising linksaf slaan. Hierbij zag zij waarschijnlijk de haar tegemoetkomende 31 jarige motorrijder uit Heinenoord over het hoofd. De vrouw werd met een gekneusde rib en diverse schaafwonden overgebracht naar het Amstelwijckziekenhuis in Dordrecht. De motorrijder werd met een gebroken been overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam.

Krant in brand
OUD-BEIJERLAND- Een 19 jarige inwoner uit Oud-Beijerland heeft behoorlijke schade in zijn ouderlijke woning aan de Graanzolder veroorzaakt door een in brand geraakte krant. De jongen zat in de achtertuin te spelen met een aansteker en stak stukjes papier van een krant in brand. Op een gegeven moment ging de voordeurbel hij ging naar de voordeur en toen hij terug kwam stond de krant in brand. In plaats van de krant terplaatse te blussen nam hij de brandende krant op een schop, liep met de brandende krant via de woonkamer en de hal naar de voordeur en gooide de krant tussen de struiken in de voortuin. Het gevolg was diverse brandplekken in de vloerbedekking, de woonkamer in rook gehuld en in de voortuin deels afgebrande struiken. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet in actie te komen.

Inbraak magazijn
HEINENOORD - Inbrekers hebben cosmetica gestolen uit een magazijn. De verdachten kwamen het pand binnen via de achterkant en stalen binnen cosmetica. De inbraak gebeurde op dinsdagavond 8 mei 2001 of de nacht hierop. Het bedrijf zit aan de Nijverheidsweg in Heinenoord.

Auto gestolen
PIERSHIL - Een bestelauto met gereedschap erin is gestolen. De Iveco Turbo Daily 35 stond aan de Willem-Alexanderstraat in Piershil. Men ontdekte de diefstal op woensdagmorgen 9 mei 2001. De wagen had de kleuren oranje, zwart en wit. Aan de zijkant zat een print van een racewagen.

Aanhoudingen na mishandeling
PUTTERSHOEK - De politie heeft dinsdagavond 8 mei 2001 in zijn woning een 20 jarige man uit Dordrecht aangehouden. Ook een 18 jarige man uit Dordrecht, die zich in de woning van de 20 jarige man bevond, is aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid bij de vechtpartij op de parkeerplaats van een discotheek aan de Groeneweg in Puttershoek in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 mei. Hierbij raakte een 22 jarige man uit Amsterdam zwaar gewond. Naar aanleiding van deze vechtpartij hield de politie al eerder vier verdachten aan, drie mannen van 21 jaar, 23 jaar en 29 jaar en een 20 jarige vrouw. Alle verdachten wonen in Dordrecht. De 20 jarige vrouw is na verhoor op maandag 7 mei 2001 weer in vrijheid gesteld. De drie mannen zitten in voorlopige hechtenis.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft bij een bromfietscontrole zeven bekeuringen uitgedeeld. Vijf hiervan waren voor een te hoge constructiesnelheid, twee voor het ontbreken van een gele plaat en een omdat de bestuurder geen verzekeringsbewijs bij zich had. De controle gebeurde op dinsdagmorgen 8 mei 2001 bij de Kwakscheweg in Oud-Beijerland.

30 tips Opsporing
MIJSNHEERENLAND - De politie heeft na 'Opsporing Verzocht' ongeveer dertig tips binnengekregen. Het AVRO televisieprogramma besteedde op maandagavond 7 mei 2001 aandacht aan de overval op een benzinestation aan de N217 in Mijnsheerenland. Deze overval gebeurde op dinsdagavond 20 maart 2001. De verdachte spoot met vermoedelijk traangas de medewerkster van het tankstation in haar gezicht. Hij verdween op een donkere scooter. De binnengekomen tips slaan voornamelijk op het logo dat zat op het jack van de overvaller.

Opsporing verzocht
MIJNSHEERENLAND - (vervolgbericht 20 maart 2001) Het AVRO televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' besteedt aandacht aan de overval op een benzinestation in Mijnsheerenland. De overval gebeurde op dinsdagavond 20 maart 2001 rond 19.30 uur bij een tankstation aan de N217. De verdachte spoot iets dat leek op traangas in het gezicht van het vrouwelijk personeelslid en deed hierna een greep in de kassa. De overvaller verliet de zaak en vluchtte op een donkerkleurige scooter. In het opsporingsprogramma zitten beelden van de beveiligingscamera. De uitzending is op maandagavond 7 mei 2001 en begint net voor 19.00 uur op Nederland I. De politie zoekt getuigen die de verdachte herkennen. Deze kunnen de wachtcommandant bellen in Oud-Beijerland via telefoonnummer 0900-8844.

Aanhoudingen na mishandeling
PUTTERSHOEK - (vervolgbericht 5 mei 2001) Naar aanleiding van een vechtpartij in de nacht van zaterdag 5 mei, waarbij een 22-jarige man uit Amsterdam zwaar gewond raakte, hield de politie twee andere verdachten aan. Een 20-jarige vrouw en een 29-jarige man uit Dordrecht zijn op zondagavond 6 mei rond 20.00 uur aangehouden. Zij zullen gehoord worden over hun mogelijke betrokkenheid bij de vechtpartij op de parkeerplaats van een discotheek aan de Groenweg in Puttershoek. Tevens zijn op twee plaatsen huiszoekingen verricht. Al eerder hield de politie zaterdagochtend rond 05.20 uur twee andere verdachten aan, een 21-jarige en een 23-jarige Dordtenaar. Deze twee worden dinsdag 8 mei voorgeleid aan de rechter commissaris. Het slachtoffer ligt nog in kritieke toestand in het Dijkzigt Ziekenhuis. De politie onderzoekt met 12 man naar de toedracht en aanleiding van het gebeuren.

39 aanhoudingen bij overlast
OUD-BEIJERLAND - Tijdens een actie van de politie in de nacht van zaterdag op zondag 6 mei 2001 zijn in totaal 39 aanhoudingen verricht. Aanleiding van de actie zijn de vele klachten over overlast van inwoners, bezoekers en ondernemers in Oud-Beijerland. De overlast bestaat uit vernielen, gillen, wild plassen, overmatig alcoholgebruik en het op de openbare weg weggooien van glaswerk. Om de overlast tegen te gaan zette de politie in de avond en nacht van zaterdag op zondag 6 mei zes mensen in van het openbare orde team, twee hondengeleiders met hond en vijf koppels die te voet surveilleerden. De actie was zeer succesvol. In totaal zijn er 39 mensen aangehouden. De meeste voor het alcohol drinken op straat, wildplassen, gillen/schreeuwen, belediging, belemmering, niet voldoen aan bevel op vordering of andere APV overtredingen. Hiervan zitten er nog 14 vast; zes in Gorinchem en acht in Dordrecht. Zij zijn aangehouden voor belediging, belemmering en het niet voldoen aan bevel of vordering. Zij worden na hun verhoor vandaag weer heengezonden. Zij krijgen van het Openbaar Ministerie een boete. Bijna alle aangehouden verdachten komen uit Oud-Beijerland (enkele uit Dordrecht en Rotterdam) en variëren in leeftijd van 12 jaar tot 30 jaar (waarvan de meeste 17, 18, 19 en 20 jaar zijn). Dergelijke acties zal de politie in de toekomst in Oud- Beijerland herhalen om de overlast terug te dringen.

Auto gestolen
NUMANSDORP - Vanaf de Tuindorp is een auto gestolen. Het betreft een grijze Opel Kadett. De auto is gestolen op zondagnacht 6 mei tussen 01.50 uur en 02.05 uur. De eigenaar trof zijn auto weer aan in de Leeuwerikstraat. De auto stond geparkeerd in een parkeervak. De auto bleek beschadigd te zijn aan de voorzijde. Ook waren er vernielingen in de auto zelf aangericht.

Bromfietser onder invloed
STRIJEN - Een 47-jarige bromfietser uit Strijen is aangehouden voor het rijden onder invloed. De man is aangehouden op de Oud Bonaventurasedijk op zaterdag 5 mei rond 14.30 uur. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl