Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 35

30/08 Boze klant
30/08 Verkeersruzie
30/08 Aanhouding
30/08 Inbraak
29/08 Luchtbuks in beslag
29/08 Sluiproute
28/08 Sluiproute
28/08 Auto in brand
27/08 Mishandeling
27/08 Vernielingen
27/08 Alcohol
26/08 Jacht uitgebrand
26/08 Container in brand
25/08 Boot gestolen
24/08 Aanhouding (vervolg)
24/08 Bromfietser gewond
24/08 Caravans in brand
24/08 Snelle boot
23/08 Aanhouding
23/08 Aanhouding
23/08 Bromfietscontrole
23/08 Val door ruit

Berichten voorgaande weken

Boze klant
OUD-BEIJERLAND - Een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland is erg boos geworden bij een apotheek. Daar kwam bij op donderdagmorgen 30 augustus 2001 voor medicijnen. Deze kreeg de 17-jarige niet. Hij schopte tegen de ruiten en richting een personeelslid. Op het bureau waarschuwde de politie een arts. De apotheek zit aan de West-Voorstraat in Oud-Beijerland.

Verkeersruzie
STRIJEN - De politie heeft een 42-jarige autobestuurder uit 's-Gravendeel gehoord als verdachte. Hij kreeg op donderdagmorgen 30 augustus 2001 ruzie met een andere bestuurder. Dat gebeurde op de Christiaan Huygensstraat in Strijen. De 42-jarige reed tegen het voertuig van de 52-jarige automobilist uit Strijen. Deze verklaarde dat de verdachte dit opzettelijk deed. De 42-jarige gaf de andere een aantal klappen, stapte in zijn auto en meldde zich even later bij het politiebureau in 's-Gravendeel.

Aanhouding
's-GRAVENDEEL - Politiemensen hebben een 21-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden. Ze controleerden deze scooterrijder op donderdagmorgen 30 augustus 2001 rond 01.30 uur bij de Noord Voorstraat in 's-Gravendeel. Uit de broekzak van de verdachte viel een wikkel met wit poeder. Uit nader onderzoek kwamen nog achttien wikkels tevoorschijn en zeven XTC pillen. In de wikkels zat vermoedelijk cocaïne.

Inbraak
NUMANSDORP - Inbrekers hebben golfartikelen gestolen. Ze deden dat voor donderdagmorgen 30 augustus 2001, 01.45 uur, bij een winkel aan de Veerweg in Numansdorp. De verdachten vernielden een hek en gooiden een ruit van een deur in.

Luchtbuks in beslag
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft een luchtbuks in beslaggenomen. Een jachtopzichter controleerde op woensdagavond 29 augustus 2001 bij de Kraagweg in Zuid-Beijerland een auto. Op de bank lag de luchtbuks. De 23-jarige autobestuurder uit Rotterdam vertelde dat hij wilde gaan oefenen met de buks. De verdachte deed afstand van de luchtbuks en zei dat hij niet op de hoogte was van de regels.

Auto in brand
KLAASWAAL - De brandweer heeft een brandende auto geblust. Het voertuig van de 60-jarige bestuurder uit Rotterdam vloog in brand op woensdagmiddag 29 augustus 2001. De auto reed over de rijksweg A29 ter hoogte van Klaaswaal.

Sluiproute
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft tijdens een controle zestien bekeuringen uitgeschreven. Een agent controleerde op dinsdag 28 augustus 2001 bij de omleidingroute in verband met wegwerkzaamheden aan de N 489 in Mijnsheerenland. Het verkeer negeerde bij de Achterweg het eenrichtingsverbod en gebruikte deze als een soort sluiproute. De autobestuurders krijgen allemaal een bekeuring van zestig gulden.

Mishandeling
GOUDSWAARD - De politie heeft een 36-jarige man uit Goudswaard aangehouden. Agenten gingen op dinsdagmorgen 28 augustus 2001 rond middernacht naar de woning. Daar bleek dat de verdachte zijn 35-jarige vrouw had mishandeld. Deze deed aangifte waarop de aanhouding volgde.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 38-jarige vrouw uit Oud-Beijerland heeft zonder reden van een andere vrouw een klap gehad. Ze liep op maandagmiddag 27 augustus 2001 met twee kinderen bij een supermarkt aan de Mariniersweg in Oud-Beijerland. De verdachte volgde haar eerst maar passeerde het slachtoffer. Hierbij gaf ze een knal en sloeg twee flesjes uit de handen van de 38-jarige.

Vernielingen
NIEUW-BEIJERLAND - De politie zoekt getuigen van het plegen van vernielingen. Waarschijnlijk vier jongeren stookten in de nacht van zaterdag op zondag 26 augustus 2001 eerst een vuurtje op de hoek van de Julianastraat met de Kerkstraat in Nieuw-Beijerland. Vervolgens sloopten zij een brievenbus tegenover de supermarkt. De volgende dag vond men de gedeeltelijk verbrandde post terug. Bij een woning aan de Wilhelminastraat vernielden de verdachten een stenen beeldje. Waarschijnlijk gebeurden de incidenten tussen 03.00 en 05.00 uur. Getuigen kunnen de politie bellen via de wachtcommandant in Oud-Beijerland via nummer 0900-8844.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft een 52-jarige autobestuurster uit Puttershoek aangehouden. Zij reed op maandagmorgen 27 augustus 2001 rond 01.30 uur over de N 217 in Mijnsheerenland. Uit controle bleek het te hoge alcoholpromillage bij de vrouw. De politie gaf haar onder andere een rijverbod van vier uur.

Jacht uitgebrand
HEINENOORD - Een jacht is uitgebrand en gezonken. Een ander schip pikte de vier opvarenden op en zette deze af bij de jachthaven in Heerjansdam. Het jacht lag in de Oude Maas ter hoogte van Heinenoord. De blusboot van de brandweer Zuid-Holland Zuid rukte uit voor het blussen van de brand. De oorzaak van het vuur dat ontstond op zondagavond 26 augustus 2001 is niet bekend.

Container in brand
PUTTERSHOEK - In de nacht van zaterdag op zondag 26 augustus 2001 is brand ontstaan in een afvalcontainer die op het Oranjeplein stond. De brandweer moest er aan te pas komen om de container te blussen. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Boot gestolen
PUTTERSHOEK - In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 augustus 2001 is aan het Schouteneinde een eenassige boottrailer, met daarop een witte rubberboot gestolen. De boot was voorzien van een blauwe buitenboordmotor van het merk Yamaha. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Aanhouding (vervolg)
OUD-BEIJERLAND - De 38 jarige verdachte uit Piershil, die de politie donderdagmiddag 23 augustus 2001 op de Oostkade aanhield voor een inbraak in een auto, blijkt ook betrokken te zijn bij een poging om een tas met drank van 65 jarige man uit Rusland af te pakken. Dit gebeurde donderdagmiddag 23 augustus 2001 op het Marktplein. De 65 jarige man verzette zich en er ontstond een handgemeen, waarbij de verdachte de tas met drank op de rug van de man kapot sloeg. Omstanders haalden de verdachte van de man af. De 38 jarige verdachte ontkent betrokken te zijn bij de inbraak in de auto en de poging diefstal van de tas. In dit onderzoek is vrijdag 24 augustus 2001 ook een 18 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Ook hij ontkent betrokken te zijn geweest bij beide zaken. Beide verdachten zijn weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond
OUD-BEIJERLAND - Een 17 jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is vrijdagmiddag 24 augustus 2001 gewond geraakt op de kruising van de Burgemeester Hammerbaan en de Burgemeester De Vries Broekmanlaan. Hij kwam ten val toen hij door een verkeersdrempel de macht over het stuur verloor. Omdat hij door het warme weer met ontbloot bovenlijf reed, werd hij met schaafwonden op zijn ellebogen, rug, borst en buik overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Caravans in brand
NIEUW-BEIJERLAND - Vrijdagavond 24 augustus 2001 zijn bij een brand aan de Langeweg twee caravans totaal uitgebrand. Een derde caravan werd door omstanders in veiligheid gebracht. De brandweer bluste het vuur. Niemand raakte gewond. De brand is vermoedelijk ontstaan omdat er iets mis is gegaan tijdens het eten koken in een van de caravans.

Snelle boot
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft een 45 jarige man uit Mijnsheerenland bekeurd. Een politieagent zag vrijdagmiddag 24 augustus 2001 een motorboot met grote snelheid op de Binnenbedijkte Maas varen. Aan de hand van het registratienummer van de boot kon de eigenaar worden achterhaald. Hij kreeg een geldboete van 90 gulden.

Aanhouding
'S-GRAVENDEEL - De politie heeft donderdagavond 23 augustus 2001 een 55 jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden. Een 14 jarige jongen uit 's-Gravendeel deed bij de politie aangifte van vernieling van zijn fiets. De 55 jarige man trof hem met een aantal jongens aan op zijn bootje dat in de haven aan de Havenweg lag. Toen de jongens hem zagen zwommen zij snel weg. Hierop gooide de man drie fietsen, die aan het eind van de steiger stonden omver. De man verklaarde dat hij boos was omdat er al eerder vernielingen aan zijn bootje waren gepleegd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft donderdagmiddag 23 augustus 2001 op de Oostkade een 38 jarige man uit Piershil aangehouden. Getuigen meldden de politie dat hij ingebroken had in een auto. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Bromfietscontrole
STRIJEN - Bij een bromfietscontrole in Strijen heeft de politie 6 bromfietsers bekeurd omdat hun brommer te veel vermogen had. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg. De bromfietsers werden door motorrijders van de politie naar de controleplaats in de Oranjestraat geleid. In totaal werden 20 bromfietsers gecontroleerd.

Val door ruit
OUD-BEIJERLAND - In de nacht van donderdag 23 augustus 2001 is een 25 jarige man uit Oud-Beijerland gewond geraakt toen hij op het Vierwiekenplein door een ruit was gevallen. Met een snijwond in zijn arm is hij overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl