Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 17

27/04 Koninklijke Onderscheidingen
27/04 Fietser aangereden
27/04 Alcoholcontrole
27/04 Getuigen inbraak gezocht
25/04 Frontale botsing
25/04 Bromfietscontrole
30/04 Bromfietsen
25/04 Aanrijding
23/04 Auto's bij garage gestolen
23/04 Schade na afsnijden auto
22/04 Alcohol
22/04 Snelkraak
22/04 Geluidsoverlast
21/04 Doorgereden met alcohol
21/04 Aanhouding voor vernieling
20/04 Alcoholcontroles
20/04 Bedreiging

Berichten voorgaande weken

Koninklijke Onderscheidingen
De heer P. Batenburg en de heer M.A. Gorissen uit Oud Beijerland hebben op vrijdag 27 april uit handen van burgemeester B.B.M. van der Hart een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.
De heer Batenburg wordt onderscheiden vanwege zijn vele inspanningen op sociaal en cultureel gebied, in het bijzonder voor zijn inzet en jarenlange bestuursfunctie binnen de Koninklijk Erkende Christelijke Muziekvereniging 'De Bazuin', zijn jarenlange bestuursfuncties in het seniorenorkest Hoeksche Waard en in de Bewonersraad van Woonstichting Volksbelang, eveneens zijn bijzondere inzet op het terrein van opleidingen en arbeidsomstandigheden gedurende zijn langdurig dienstverband bij de Stichting Samenwerkende Havenbedrijven.
De heer Gorissen wordt onderscheiden vanwege zijn jarenlange inzet voor de wielersport in de Hoeksche Waard en in het bijzonder van tientallen wielerronders in Oud-Beijerland, evenals zijn langdurige bestuursfunctie als voorzitter van de Hoekse Renners en zijn succesvolle inzet om de jeugdafdeling nieuw leven in te blazen.

Fietser aangereden
OUD-BEIJERLAND - Een 32 jarige fietser uit Oud-Beijerland is vrijdagmiddag 27 april 2001 gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Admiraal De Ruyterstraat met de Abel Tasmanstraat. Hij liep een hersenschudding en een schaafwond op. Na behandeling in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam mocht hij weer naar huis. De aanrijding ontstond doordat een 31 jarige automobilist uit Rotterdam op de kruising geen voorrang verleende aan de fietser.

Alcoholcontrole
HEINENOORD - De politie controleerde in de nacht van donderdag op vrijdag 27 april 2001 op de Molenweg een 49 jarige bestuurder uit Heinenoord. Hij had te veel alcohol gedronken. Na verhoor is hij in de loop van de nacht heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Getuigen inbraak gezocht
MIJNSHEERENLAND - In de nacht van donderdag op vrijdag 27 april 2001 is ingebroken in een woning aan de Binnenbans. Hierbij werd tevens de auto van de bewoners, een blauwe BMW met het kenteken 25-FF-JX gestolen. De inbrekers forceerden vermoedelijk de achterdeur en namen naast de autosleutels ook twee portemonnees en een mobile telefoon mee. Een getuige heeft gezien dat twee mannen de auto wegnamen. Een duwde de auto en de ander zat achter het stuur. Op de hoek van de Frederik van Eedenstraat met de Binnenbans werd de auto gestart. De politie is op zoek naar een mogelijke getuige, vermoedelijk een krantenbezorger, die de auto heeft zien wegrijden. Hij, maar ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland via telefoonnummer 0900 - 8844. Het gebeurt regelmatig dat bij een woninginbraak het de inbrekers tevens te doen is om de auto van de bewoners. De politie adviseert dan ook de autosleutels goed op te bergen.

Frontale botsing
MAASDAM - Twee auto's zijn op de Rondweg in Maasdam frontaal tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op woensdagmiddag 25 april 2001. Ambulances brachten de beide bestuurders naar het ziekenhuis. De brandweer hielp het ambulancepersoneel en knipte een dak van een auto. Zo kon het slachtoffer stabiel uit het voertuig. Een 58-jarige bestuurster uit Maasdam raakte op de verkeerde weghelft. Van de andere kant kwam een 24-jarige man uit Heinenoord in zijn auto. De twee botsten.

Bromfietscontrole
STRIJEN - Bij een bromfietscontrole heeft de politie 11 bekeuringen uitgedeeld. Politiemensen waaronder twee motoragenten controleerden op woensdagmiddag 25 april 2001 op diverse locaties in Strijen. De bekeuringen lagen op het gebied van onder andere te hoge constructiesnelheid, niet dragen van een helm en geen verzekering.

Bromfietsen
HOEKSCHE WAARD - De politie controleert in de vroege ochtenduren van Koninginnedag het brommerverkeer onder andere in Numansdorp. Het is een traditie dat tijdens deze uren brommers met veel herrie rondrijden. Op zich kan dit maar dan tussen 06.00 en 08.00 uur en is een beetje meer herrie niet het grootste probleem. Wel houdt de politie de snelheid van de brommers en motoren in de gaten zodat er geen onveilige verkeerssituaties plaatsvinden. Zien agenten snelheidsovertredingen dan schrijven zij hier bekeuringen voor.

Aanrijding
STRIJEN - Een 44-jarige motorrijder uit Strijen heeft een pijnlijke linker enkel overgehouden aan een ongeval. Zijn motor botste op woensdagmorgen 25 april 2001 tegen een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Oud Bonaventurasedijk met de Trambaan in Strijen. De motor kwam vanaf de dijk en stak het kruispunt over. Op dat moment botste hij tegen de auto die over de Trambaan reed.

Auto's bij garage gestolen
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben in ieder geval twee auto's gestolen. Het gaat om een zilverkleurige Passat TDI Combi en een blauwe Volkswagen Golf TDI. Deze stonden in de showroom van een autobedrijf aan de Mijlweg in 's-Gravendeel. Het inbraakalarm ging af op maandagmorgen 23 april 2001 net na middernacht. De toegangsdeuren naar de showroom stonden open.

Schade na afsnijden auto
NUMANSDORP - Een bestelauto heeft bij een ongeval een aantal keren de geleiderail geraakt. De 21-jarige autobestuurder klaagde na het ongeval over nekklachten. Het slachtoffer reed op maandagmorgen 23 april 2001 over rijksweg A29. Vlak na de Haringvlietbrug viel volgens de 21-jarige aan andere bestelauto hem lastig. Plotseling sneed dit voertuig hem waardoor hij remde en uitweek. Zijn bedrijfsauto raakte een paar keer de geleiderail en gleed verschillende malen op de zijkant.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 22 april 2001, omstreeks 03.15 uur, is op de Scheepmakershaven een 22 jarige inwoner uit Heinenoord aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct een boete van 410 gulden betaalde, werd hij meteen rijverbod heengezonden.
ZUID-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 22 april 2001, omstreeks 11.00 uur, is op de Buitendijk een 22 jarige inwoner uit Goudswaard aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig boven de streep dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Snelkraak
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 22 april 2001, omstreeks 01.50 uur, vond een snelkraak plaats bij een bedrijf aan de Edisonstraat. Nadat de ruit van de toegangsdeur met straatklinkers was ingegooid werden vanuit de Showroom ongeveer 30 jassen gestolen. Buiten werden nog drie jassen aangetroffen welke de inbrekers in hun haast hadden verloren. Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Geluidsoverlast
'S-GRAVENDEEL- Op zondagochtend, 22 april 2001, omstreeks 01.00 uur, constateerden politieagenten naar aanleiding van klachten van omwonenden, geluidsoverlast bij een café aan de Hendrik Hamerstraat. De milieudienst verrichtte metingen waaruit bleek dat het geluidniveau met 16 decibel werd overschreden. De eigenaar kreeg daarvoor een bekeuring.

Doorgereden met alcohol
KLAASWAAL- Op zaterdagavond, 21 april 2001, omstreeks 21.30 uur, is een 31 jarige Engelsman zonder vaste woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. De verdachte had kort daarvoor op de Rijksstraatweg met zijn bestelauto een frontale aanrijding veroorzaakt. Hij was aan het inhalen en botste op een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 24 jarige inwoner uit Rotterdam. Er raakte niemand gewond, maar de schade was behoorlijk groot. De verdachte reed vervolgens door. Hij werd later door politieagenten met zijn auto aangetroffen op Industrieweg in Klaaswaal. Hij bleek zodanig onder invloed dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Aanhouding voor vernieling
'S-GRAVENDEEL- Drie jongens, 18 en twee keer 19 jaar uit Rotterdam, zijn door de politie aangehouden wegens vernielen van drie ruiten. Op zaterdagmorgen, 21 april 2001, omstreeks 00.15 uur ontstond er onenigheid met een groep jongeren van ongeveer 40 personen in de Hendrik Hamerstraat. Er vielen over en weer klappen en er werd met stenen gegooid. Daardoor werden er drie ruiten van het medisch centrum vernield. De drie verdachten werden door politieagenten opgepakt en ingesloten. Doordat het gebroken glas naar binnen viel raakte een aantal apparaten beschadigd. De totale schade wordt geschat op ongeveer 6000 gulden. Eerder op de avond was er al onenigheid geweest in de jeugdsoos. Toen vielen er al een aantal klappen. De verdachten zijn na verhoor in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden.

Alcoholcontroles
'S-GRAVENDEEL- Politieagenten hebben tijdens een alcoholcontrole vier bestuurders aangehouden die te veel alcohol gedronken hadden. Tijdens de controle moesten 1100 bestuurders een blaastest ondergaan. De controle werd op verschillende plaatsen in de gemeente gehouden op vrijdag 20 april van 15.00 tot 23.00 uur. Er namen in totaal 16 politieagenten aan de controle deel. Een 35 jarige inwoner uit Oud-Beijerland blies ongeveer 955 microgram/l (ongeveer 2,2 promille). Hij raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een dagvaarding en een rijverbod mee. Drie andere bestuurders betaalden direct een boete. Een 39 jarige man uit Dordrecht moest 750 gulden betalen. Een 50 jarige man uit 's-Gravendeel betaalde direct 410 gulden en een 48 jarige man uit Dordrecht betaalde tenslotte direct 900 gulden. Alle drie kregen tevens een rijverbod.
OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hielden op zaterdagavond 21 april 2001 van 21.00 tot 23.00 uur alcoholcontrole op de Beneden Oostdijk. 134 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Eén bestuurster, een 18 jarige vrouw uit Oud-Beijerland, blies ruim boven de streep. Na verhoor is zij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagavond, 20 april 2001, omstreeks 23.20 uur, is in zijn woning een 34 jarige inwoner uit Oud-Beijerland aangehouden wegens bedreiging. De verdachte had eerder op de avond een 67 jarige vrouw uit Oud-Beijerland bedreigd en haar hond geschopt. De vrouw tikte op het raam van de auto van de verdachte op hem erop attent te maken dat hij in de Kerkstraat tegen het verkeer inreed. Daarop stapte de verdachte uit, schopte de hond en bedreigde de vrouw. Zij werd geholpen door drie andere vrouwen. Toen ze voor een woning stonden reed de verdachte achteruit en probeerde de vrouw klem te rijden tegen de muur. Eén van de drie vrouwen trok haar weg, waarop zij zelf klem kwam te zitten tussen de auto en de muur. Zij bezeerde daarbij haar knie. Daarop reed de verdachte weg. Hij is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl