Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 46

15/11 Inbraak benzinestation
14/11 Alcohol
14/11 Aanhouding fietsendief
13/11 Verkeerscontroles
13/11 Fietser aangereden
13/11 Botsing bromfietsen
12/11 Speelautomaten geplunderd
11/11 Inbraak bedrijf
11/11 Mishandeling
09/11 Bromfietser gewond
09/11 Snelheidscontrole
09/11 Gewonden

Berichten voorgaande weken

Inbraak benzinestation
MIJNSHEERENLAND - Een deel van de buit van een inbraak is weer teruggevonden. Verdachten braken op donderdagmorgen 15 november 2001 rond 05.00 uur in bij een benzinestation aan de Raadhuislaan in Mijnsheerenland. Ze stalen onder andere sigaretten en aanstekers. Agenten zagen dat er een auto wegreed en achtervolgden deze. In de omgeving van het Zuidplein in Rotterdam raakten ze de verdachten kwijt. Even later vonden politiemensen uit Rotterdam-Rijnmond de mogelijk gestolen auto. In de wagen lag een deel van de buit behalve de sigaretten.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft een 42-jarige man uit Stad aan 't Haringvliet aangehouden. Hij reed op woensdagavond 14 november 2001 over de rijksweg A29 ter hoogte van Numansdorp. De autobestuurder had teveel alcohol op. Hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Aanhouding fietsendief
OUD-BEIJERLAND - Een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland is aangehouden. De eigenaar van een gestolen fiets vond deze terug op woensdagmiddag 14 november 2001 bij de Hortensiastraat in Oud-Beijerland. Even later kwam de verdachte. Agenten namen de verdachte mee. Deze vertelde dat hij de fiets had gevonden in de bosjes.

Verkeerscontroles
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft in de maanden september en oktober 2001 tijdens controles in het kader van het gebruik van veiligheidsmiddelen in auto's 84 bestuurders bekeurd. In totaal controleerde de politie meer dan 200 voertuigen. Verreweg de meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. De controles vonden plaats op routes van en naar scholen in Puttershoek, 's-Gravendeel, Zuid-Beijerland, Strijen Oud-Beijerland, Numansdorp en Klaaswaal. De politie constateert regelmatig dat ouders een of meerdere kinderen in de auto van en naar school brengt zonder gebruik te maken van de autogordel of kinderzitjes. Ook de ouder zelf draagt dan vaak niet de autogordel. Onderzoek door verschillende instanties op het gebied van verkeersveiligheid heeft aangetoond dat inzittenden die voor in de auto hun gordel dragen bij een botsing 40 procent minder kans hebben op een dodelijk ongeluk en 25 procent minder kans lopen op ernstig letsel. Gelet op de resultaten zal de politie de controles op het gebruik van de autogordel voortzetten.

Fietser aangereden
NUMANSDORP - Een 74-jarige fietsster uit Numansdorp heeft letsel aan haar gezicht opgelopen. Een auto reed op dinsdagmiddag 13 november 2001 over de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. De 19-jarige bestuurster uit Westmaas verleende geen voorrang aan de fiets. Het slachtoffer viel op de motorkap en hierna op de motorkap van een ander voertuig dat stond te wachten bij de kruising.

Botsing bromfietsen
OUD-BEIJERLAND - Twee bromfietsen zijn tegen elkaar gebotst. De ene bestuurster van 17 jaar uit Heinenoord raakte gewond aan haar hand. Het ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 13 november 2001 bij de Oostdijk in Oud-Beijerland.

Speelautomaten geplunderd
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben geld uit speelautomaten gestolen. Agenten gingen op maandagavond 12 november 2001 naar een café aan de Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel. Maar mogelijk gebeurde de inbraak in de nacht van zondag op maandag 12 november 2001. De verdachten kwamen binnen na het wegduwen van houten platen.

Inbraak bedrijf
STRIJEN - Inbrekers hebben twee computers gestolen. Zij deden dat bij een bedrijf aan de Kerkstraat in Strijen. Het inbraakalarm ging af op zondagavond 11 november 2001. De verdachten gooiden een ruit in.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 11 november 2001 op het Bakhuis een 26 jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij had bij een ruzie een 57 jarige man uit Oud-Beijerland geslagen, waardoor deze gewond raakt aan het gezicht. De ruzie ontstond doordat een bezem van het slachtoffer die voor de sier bij de voordeur stond verdwenen was. Volgens de 26 jarige man sloeg en schopte de 57 jarige man eveneens. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Bromfietser gewond
STRIJEN - Een 17 jarige bromfietser uit Strijen is vrijdagmiddag 9 november 2001 gewond geraakt. Op de kruising van de Kwartelstraat met de Plevierstraat en de Kievitstraat kwam hij in botsing met een bestelauto. Met een gebroken been werd hij overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. De aanrijding ontstond doordat een 35 jarige man uit Strijen met zijn bestelauto geen voorrang verleende aan de bromfietser. De 35 jarige man raakte niet gewond. Zowel de bestelauto als de bromfiets liepen schade op.

Snelheidscontrole
HEINENOORD - De politie heeft vrijdagmiddag 9 november 2001 bij een snelheidscontrole op de Blaaksedijk West 68 bestuurders bekeurd die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. In totaal controleerde de politie 448 voertuigen.

Gewonden
MAASDAM - Vrijdagmiddag 9 november 2001 verleende een 78 jarige bestuurder uit Rotterdam op de kruising van de Trambaan met de Smidsweg geen voorrang aan een 43 jarige bestuurster uit Strijen. Beide bestuurders raakten gewond. De 78 jarige bestuurder liep een gebroken been op. Een 69 jarige vrouw uit Maasdam bij hem in de auto zat liep nekletsel op. De 43 jarige bestuurster liep borstletsel op. Een 16 jarige bromfietser uit Strijen, die net de kruising was overgestoken, zag een van de auto's na de aanrijding op hem afkomen. Hij schrok en kwam ten val. Hij raakte niet gewond. Wel liep zijn bromfiets schade op. De drie slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Dordrecht. De brandweer heeft de 78 jarige man en de 69 jarige vrouw uit de totaal vernielde auto bevrijd.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 45
Berichten week 44
Berichten week 43
Berichten week 42
Berichten week 41
Berichten week 40
Berichten week 39
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl