Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 32

10/08 Balletjespistool
10/08 Bedreiging met mes
09/08 Aanrijding
09/08 Kortsluiting zwembad
09/08 Val uit rolstoel
09/08 Alcohol
07/08 Geslipt in tunnel
07/08 Spin verwijderd
06/08 Auto op de muur
06/08 Mishandeling
06/08 Alcohol
05/08 Botsing
05/08 Vrachtwagen terug
05/08 Alcohol
04/08 Rijstijl

Berichten voorgaande weken

Balletjespistool
MAASDAM- Op vrijdagmorgen, 10 augustus 2001, omstreeks 10.30 uur, is een 19 jarige inwoner uit Den Haag aangehouden wegens schieten met een zogenaamd balletjespistool. De jongen zat samen met een aantal vrienden te vissen aan de oever van de Binnenmaas. Een getuige had gezien dat één van de jongens met een soort luchtdrukpistool aan het schieten was. Toen agenten terplaatse kwamen zagen zij dat het een balletjespistool betrof. Omdat het pistool sprekende gelijkenis vertoond met een echt pistool, valt dit onder de Wet Wapens en Munitie en is dit derhalve verboden. Het pistool is inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Bedreiging met mes
STRIJEN- Op de Molenstraat is vrijdagochtend 10 augustus omstreeks 02.00 uur een 39-jarige man uit Strijen aangehouden omdat hij een ander bezoeker, een 29-jarige man uit Strijen, van een horecagelegenheid had bedreigd met een mes. De vechtpartij ontstond omdat de twee mannen eerder die avond al hadden gevochten waarbij de 39-jarige man een hoofdwond op liep. De 39-jarige man is inmiddels voorgeleid. Omdat de sfeer in de horecagelegenheid nogal gespannen was werd er extra politie ingezet die een aantal mensen even in de politiebus plaatsten totdat de situatie wat rustiger was.

Aanrijding
MIJNSHEERENLAND- Op donderdag 9 augustus vond omstreeks 20.00 uur op de N217 een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto. De berijder van de personenauto remde voor het oranje licht van het verkeerslicht ter hoogte van de kruising met de Lieve Vrouwehuisjesweg met de bedoeling te stoppen. De 37-jarige bestuurder van de vrachtauto uit Bergen op Zoom zag dit te laat een reed tegen personenauto aan. De 22-jarige bestuurder van de auto uit Papendrecht en de 27-jarige inzittende uit Papendrecht liepen beiden nekletsel op.

Kortsluiting zwembad
NUMANSDORP - De brandweer heeft een beginnend brandje snel onder controle gekregen. Op donderdagmorgen 9 augustus 2001 vonden er zwemlessen plaats in het zwembad aan de Nassaustraat in Numansdorp. Een 34-jarige instructrice merkte dat er rook kwam uit de machinekamer. Direct zette zij ramen open en haalde alle leerlingen uit het bad. Na onderzoek bleek dat kortsluiting bij de verwarmingsketel de rook veroorzaakte.

Val uit rolstoel
OUD-BEIJERLAND - Een 73-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is uit haar rolstoel gevallen. Het slachtoffer stak op donderdagmiddag 9 augustus 2001 de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland, viel uit haar elektrische rolstoel en raakte een paal. Ze had pijn in haar been. Agenten brachten de vrouw thuis en waarschuwde de huisarts.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - Een 20-jarige autobestuurder uit 's-Gravendeel heeft een transactiebedrag van ƒ. 500,00 moeten betalen. Hij reed op donderdagmorgen 9 augustus 2001 rond 00.40 uur over de Noord Voorstraat in 's-Gravendeel. Politiemensen controleerden hem en merkte dat de automobilist teveel alcohol op had.

Geslipt in tunnel
HEINENOORD - Een bestelwagen is in de Heinenoordtunnel geslipt. De 22-jarige bestuurder uit Mijnsheerenland reed op dinsdagavond 7 augustus 2001 door de tunnel en verloor de macht over zijn stuur. De wagen slipte, botste tegen de tunnelwand en sloeg over de kop. De auto raakte zwaar beschadigd. De automobilist had schaafwonden en de ambulance bracht hem voor behandeling naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Spin verwijderd
NIEUW-BEIJERLAND - Politiemensen hebben een grote spin uit een woning gezet. De agenten reden op dinsdagmorgen 7 augustus 2001 over de Sabinastraat in Nieuw-Beijerland. Daar zagen ze een bewoonster lichtelijk in paniek met een vliegenmepper de deur uitrennen. Binnen zat volgens de vrouw een grote spin in de gordijnen en ze durfde deze niet te pakken. Haar man ook niet en die zat inmiddels in de keuken. De agenten gingen het pand in en namen de 'mega-spin' naar buiten.

Auto op de muur
PIERSHIL - Een 38-jarige autobestuurder uit Duitsland heeft zijn voertuig vastgereden op een muurtje. Dat gebeurde op maandagavond 6 augustus 2001 bij de Voorstraat in Piershil. Een getuige hoorde een schrapend geluid en een knal. Ze zag de verdachte in de auto die uiteindelijk zijn voertuig loskreeg. Agenten hielden de man aan en ontdekten dat hij een te hoog alcoholpromillage had. De verdachte ontkende dat hij in de auto reed.

Mishandeling
STRIJEN - De politie heeft een 21-jarige inwoner uit 's-Gravendeel aangehouden. Hij gaf op maandagmiddag 6 augustus 2001 zijn ex-vriendin een klap. Dat gebeurde bij een woning aan de Julianastraat in Strijen. De verdachte kwam daar en kreeg onenigheid met de 21-jarige vrouw.

Alcohol
HEINENOORD - Bij een korte alcoholcontrole heeft de politie geen autobestuurder gevonden die teveel alcohol op had. De controle gebeurde op maandagmorgen 6 augustus 2001 tussen 03.00 en 04.00 uur bij de N217 in Heinenoord. Er bliezen twintig automobilisten.

Botsing
NUMANSDORP - Een 42-jarige inzittende van een auto is door de ambulance gebracht naar een ziekenhuis. De vrouw uit Rotterdam had last van haar nek en rug. Op zondagmiddag 5 augustus 2001 botsten op rijksweg A29 bij Numansdorp twee auto's tegen elkaar. De voorste wagen remde voor verkeer dat stilstond omdat de Haringvlietbrug net open was geweest. Een 32-jarige autobestuurder uit Rotterdam remde te laat en botste tegen zijn voorganger.

Vrachtwagen terug
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een gestolen vrachtwagen teruggevonden. De combinatie stond op de N217 vlak voor de afslag naar Numansdorp. Agenten zagen dat op zondagmorgen 5 augustus 2001 en ontdekten geen bestuurder in de buurt. Onderzoek wees uit dat de trekker met oplegger kwam van een bedrijf dat zit aan de Alexander Flemingstraat in Oud-Beijerland. De oplegger zat vol met autobanden. Vlak bij het bedrijf stond een andere vrachtwagen. Waarschijnlijk lukten het de verdachten niet deze verder mee te nemen waarop ze een andere meenamen. De andere truck reed dus niet verder dan de N217.

Alcohol
PUTTERSHOEK - Een 37-jarige motorrijder uit Gorinchem heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op zondagmorgen 5 augustus 2001 rond 02.20 uur over het Weverseinde in Puttershoek. Daar controleerden agenten hem en merkten het te hoge alcoholpromillage bij de verdachte.

Rijstijl
OUD-BEIJERLAND - Een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland is aangehouden nadat een agent hem aansprak over zijn rijgedrag. De verdachte reed op zaterdagmiddag 4 augustus 2001 op een bromfiets over de Karel Doormanweg in Oud-Beijerland en sloeg linksaf de Oost-Voorstraat op. Twee overstekende voetgangers deinsden achteruit toen de brommer langsreed. De politieman zette de bromfietser aan de kant die weinig medewerking verleende. De jongen beledigde de agent en wilde niet mee naar het bureau. Geboeid ging hij toch naar het bureau. Daar bleek dat de verdachte geen bromfietscertificaat had.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl