Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 42

19/10 Snelheidscontrole
18/10 Inbraak winkel
17/10 Aanhouding winkeldieven
17/10 Valse bommelding
17/10 Bromfietscontrole
16/10 Gordelcontrole
16/10 Laserpatrol
16/10 Softdrugs dealer
15/10 Alcohol
14/10 Motorrijder gewond
14/10 Vernieling
13/10 Ongeval
13/10 Bestuurder onwel
13/10 Alcohol
12/10 Doorgereden na aanrijding

Berichten voorgaande weken

Snelheidscontrole
PUTTERSHOEK- Op vrijdag 19 oktober is tussen 11.20 uur en 12.20 uur op de Maasdamsedijk een radarcontrole gehouden. Van de 150 passerende voertuigen reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/uur. De maximaal toegestane snelheid op deze plek is 50 km/uur.

Inbraak winkel
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben veel schade aangericht bij een inbraak. Ze gingen via het dak van de winkel aan de Smidsweg in 's-Gravendeel het pand in. In de zaak vonden agenten achtergelaten buit, tassen met kleding. Ook buiten vonden politiemensen delen van een kassa en tassen met kleren terug. De inbraak gebeurde waarschijnlijk op donderdagmorgen 18 oktober 2001 rond 03.30 uur. In ieder geval hoorde een getuige dat er op dat moment een auto wegreed.

Aanhouding winkeldieven
's-GRAVENDEEL - De politie heeft twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze stalen kleding op woensdagmiddag 17 oktober 2001 bij een winkel aan de Smidsweg in 's-Gravendeel. De twee van 29 en 30 jaar uit Amsterdam liepen de zaak uit. Waarschijnlijk wisten ze dat iemand hen volgde en liepen een drogisterij binnen. Daar lieten ze de twee tassen achter met daarin de buit. Hierna renden de vrouwen weg met getuigen er achteraan. Zo liepen de verdachten in de armen van politiemensen en volgend de aanhoudingen.

Valse bommelding
OUD-BEIJERLAND - Op woensdagmorgen 17 oktober ontving de politie een bommelding. Een man belde met de mededeling dat een bom in een bedrijf aan de Koninginneweg zou ontploffen. Het pand werd enige tijd verlaten. Vroeg in de middag keerden de medewerkers terug. De politie heeft de melding geverifieerd en het bleek om een valse melding te gaan.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie hield op woensdagmorgen 17 oktober een bromfietscontrole op de Spuidijk. Vijf bromfietsers werden bekeurd omdat hun brommer niet aan de contructiesnelheid voldeed en één bromfietser ontving een bekeuring omdat hij zijn certificaat niet bij zich had. In totaal werden 25 bromfietsers gecontroleerd.

Gordelcontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie hield op dinsdag 16 oktober een gordelcontrole op de Sportlaan. Er werden vijf automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de gordel. In totaal controleerde de politie 50 automobilisten.

Laserpatrol
OUD-BEIJERLAND- De politie hield op dinsdagmiddag 16 oktober een snelheidscontrole met behulp van de laserpatrol. Er werden in totaal 90 voertuigen gecontroleerd. Vijf automobilisten kregen een bekeuring omdat zij de snelheid op de Randweg overschreden.

Softdrugs dealer
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft woensdag 10 oktober 2001 een 30 jarige man uit Piershil aangehouden. De politie vermoedt dat de man vanuit zijn auto softdrugs verkocht in de gehele Hoeksche Waard. Hij werd woensdag bij een transactie in Oud-Beijerland op heterdaad betrapt. Bij een zoeking in de woning van de man trof de politie een aantal zakjes aan met restanten van weed. In de auto trof de politie een geringe hoeveelheid softdrugs aan. De politie kwam de man op het spoor via een aantal tips dat hij op bestelling softdrugs zou leveren. Het onderzoek werd vorige week afgerond. De 30 jarige man is zaterdag 13 oktober weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen.

Alcohol
HEINENOORD - Een 40-jarige autobestuurder uit Suriname heeft een rijverbod van vier uur gehad. Hij reed op maandagmorgen 15 oktober 2001 over de Reedijk in Heinenoord. Daar controleerden agenten hem en constateerden een te hoog alcoholpromillage bij de man.

Motorrijder gewond
MIJNSHEERENLAND - Een 37-jarige motorrijder uit Zwijndrecht is ernstig gewond geraakt. Hij reed op zondagmiddag 14 oktober 2001 weg bij een benzinepomp aan rijksweg A29 ter hoogte van Mijnsheerenland. De motor kwam in de berm terecht. Hierdoor raakte de bestuurder de macht over zijn stuur kwijt, viel en schoof over het wegdek. Een auto reed hem daar aan. Ambulancepersoneel kreeg hulp van de medewerkers van de traumahelikopter. De ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam. Hij heeft letsel aan zijn ribben, rug en hoofd.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - De eigenaar van een aanhangwagen heeft een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij vernielde op zondagavond 14 oktober 2001 twee spatborden van de aanhanger op de Vlasakkerweg in Oud-Beijerland. De verdachte vertelde dat het per ongeluk ging nadat hij op de aanhangwagen sprong. Agenten namen de 16-jarige mee naar het bureau.

Ongeval
HEINENOORD - Op de Rijksweg A 29 is een auto tegen de vangrail beland. Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend van zaterdag 13 oktober. De 27-jarige bestuurder uit Zuid-Beijerland moest voor behandeling naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Omdat vermoed wordt dat bij het ongeval alcohol in het spel was, is bij hem een bloedproef gedaan.

Bestuurder onwel
KLAASWAAL - Een bestuurder die onwel is geworden, is met zijn auto tegen de gevel van een woning aan de Acacialaan gereden. De 77-jarige bestuurder uit Klaaswaal reed op zaterdagmiddag 13 oktober in zijn auto toen hij onwel werd en de macht over het stuur verloor. Hierdoor schampte hij een geparkeerde auto en kwam hij tegen de achtergevel van een woning terecht. De bestuurder is met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis in Rotterdam.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - Op de Tweede Kruisweg is een automobilist aangehouden die onder invloed van drank reed. De 47-jarige man uit 's-Gravendeel bleek teveel gedronken te hebben op zaterdagavond 13 oktober. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een dagvaarding.

Doorgereden na aanrijding
MIJNSHEERENLAND - Een vrouw is gewond geraakt nadat zij was aangereden. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden. Op vrijdagochtend 12 oktober fietste het 87-jarige slachtoffer uit Mijnsheerenland over het fietspad van de Raadhuislaan. Bij de kruising met de Laan van Moerkerken kreeg zij geen voorrang van een bestuurder van een bestelbus. De vrouw week uit, maar viel daardoor van haar fiets. Zij moest voor behandeling aan haar mond en neus naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is wel even gestopt, maar is daarna verder gereden. De politie is op zoek naar de veroorzaker van het ongeval.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 41
Berichten week 40
Berichten week 39
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl