Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid
Week 3

18/01 Snelheidscontroles
18/01 Snelheidscontroles
18/01 33 keer Bureau HALT
18/01 Alcohol
17/01 Snelheidscontroles
17/01 Overvallers aangehouden
17/01 Snelheidscontroles
16/01 Snelheidscontroles
16/01 Alcohol
16/01 Vervalste strippenkaarten
16/01 Vernielingen (vervolg 13/01)
15/01 Frontale botsing
15/01 Fietsster aangereden
15/01 Recherchebijstandsteam afgebouwd
13/01 Vernielingen
13/01 Onder invloed
13/01 Verkeersbord omver
12/01 Snelheidscontroles

Berichten voorgaande weken

Snelheidscontroles
DISTRICT - Op diverse plaatsen is het verkeer op donderdag 18 januari op snelheid gecontroleerd. De resultaten zijn:
- Op de N 217 in Nieuw-Beijerland reden van de 416 voertuigen 5 te hard. Hoogste snelheid was 107 km per uur.
- Op de N 217 in Heinenoord reden van de 2128 bestuurders slechts 1 te hard. Deze reed 89 km per uur.
- Op de N217 in Mijnsheerenland reden van de 563 passanten 3 te hard. Snelst is gereden met 95 km per uur.
- Op de Maasdamseweg in 's-Gravendeel reden van de 563 bestuurders 3 te hard. Hoogste snelheid was 95 km per uur.

Snelheidscontroles
DISTRICT - De politie heeft op donderdag 18 januari 2001 op diverse plekken in het district Hoeksche Waard snelheidscontroles gehouden. De resultaten zijn:
* Nieuwe Bonaventuurseweg in 's-Gravendeel, van de 1.462 voertuigen reden er 9 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 90 km. per uur.
* N 217 in Mijnsheerenland, van de 2.404 voertuigen reden er 21 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 104 km. per uur.
* Spuidijk (N 217) in Nieuw-Beijerland, van de 479 voertuigen reden er 6 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 128 km. per uur.

33 keer Bureau HALT
HOEKSCHE WAARD - In het kader van het tegengaan van vuurwerkoverlast heeft de politie in december vorig jaar 33 jongeren uit de Hoeksche Waard betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Alle jongeren werden voor een alternatieve straf doorverwezen naar Buro Halt in Dordrecht. Tegen 4 personen werd proces-verbaal opgemaakt voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Het districtelijk Vuurwerkteam en de gebiedsagenten controleerden vooral rondom de scholen en in de woonkernen in de Hoeksche Waard. Het aantal meldingen van vuurwerkoverlast nam af tot 82 tegen 112 in 1999. In totaal nam de politie 400 kg vuurwerk in beslag. De regionale tiplijn leverde voor de politie in de Hoeksche Waard geen concrete zaken op. Eind vorig jaar gaven de gebiedsagenten, geholpen door medewerkers van Buro Halt voorlichting over vuurwerk op 53 basisscholen. Bij een controle op de rijksweg A29 op het vervoer van vuurwerk werden 53 voertuigen gecontroleerd. Er werd geen vuurwerk aangetroffen. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie. Op de verkoopdagen van vuurwerk controleerde leden van het Vuurwerkteam met medewerkers van de Milieudienst Zuid-Holland-Zuid alle legale verkooppunten. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Alcohol
PUTTERSHOEK - Een 40-jarige autobestuurder uit Puttershoek heeft een transactiebedrag van ƒ. 400,00 betaald. Hij reed op donderdagmorgen 18 januari 2001 rond 01.00 uur over de Sterrenlaan in Puttershoek. Agenten controleerden hem en ontdekten zijn te hoge alcoholpromillage.

Snelheidscontroles
DISTRICT - De politie heeft op woensdag 17 januari 2001 op diverse plekken in het district Hoeksche Waard de snelheid gecontroleerd. De resultaten zijn:
* Nieuwe Bonaventuurseweg in 's-Gravendeel, van de 334 voertuigen reden er 10 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 104 km. per uur.
* N 217 in Heinenoord, van de 2.284 voertuigen reed er geen auto te snel.
* N 217 in Maasdam, van de 680 voertuigen reden er 7 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 95 km. per uur.
* Spuidijk (N 217) in Nieuw-Beijerland, van de 823 voertuigen reden er 10 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 97 km. per uur.

Overvallers aangehouden
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft woensdag 17 januari 2001 twee mannen aangehouden in verband met een overval op een sigarenwinkel. Op 27 december van het vorig jaar bedreigde een van de verdachten de verkoper van de winkel aan de Oost-Voorstraat met een wapen. De verkoper wist te ontsnappen, waarna de verdachte geen kans meer zag om iets buit te maken. Hij ging er met een handlanger op een scooter vandoor. De verdachten, 18 en 20 jaar oud en beiden woonachtig in Oud-Beijerland, ontkennen betrokken te zijn bij de overval. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontroles
DISTRICT - De politie heeft op woensdag 17 januari 2001 op diverse plekken in het district Hoeksche Waard de snelheid gecontroleerd. De resultaten zijn: * Provincialeweg in 's-Gravendeel, van de 750 voertuigen reden er 3 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 87 km. per uur. * Provincialeweg in Mijnsheerenland, van de 223 voertuigen reden er 4 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 99 km. per uur.

Snelheidscontroles
DISTRICT - De politie heeft op dinsdag 16 januari 2001 op diverse plekken in het district Hoeksche Waard de snelheid gecontroleerd. De resultaten zijn: * Nieuwe Bonaventuurseweg in 's-Gravendeel, van de 457 voertuigen reden er 8 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 98 km. per uur. * N 217 in Mijnsheerenland, van de 3.031 voertuigen reden er 14 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 101 km. per uur. * Spuidijk (N 217) in Nieuw-Beijerland, van de 637 voertuigen reden er 12 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 115 km. per uur.

Alcohol
HEINENOORD - De politie heeft een 52-jarige automobilist uit Heinenoord aangehouden. Agenten zagen hem op dinsdagavond 16 januari 2001. De man stond aan de kant van de weg en dronk een biertje in zijn wagen. De politiemensen vroegen collega's erbij voor een alcoholtest. Tijdens het wachten hierop reed de verdachte weg. De agenten hielden hem aan en op het bureau bleek het te hoge alcoholpromillage. Ook had de autobestuurder een verlopen rijbewijs.

Vervalste strippenkaarten
's-GRAVENDEEL - De politie heeft vijf buspassagiers meegenomen naar het bureau. Een buschauffeur waarschuwde op dinsdagmiddag 16 januari 2001 een controleur van zijn bedrijf. Hij vertrouwde de strippenkaarten van de vijf niet. De controleur keek deze na en zag onder andere dat er strippen waren overgeplakt. Hij waarschuwde de politie. Agenten namen de vijf mee vanaf een bushalte aan het Weegje in 's-Gravendeel.

Vernielingen (vervolg 13/01)
STRIJEN - De politie heeft een 31-jarige inwoner uit Strijen aangehouden. Dit op verdenking van het feit dat hij vernielingen pleegde in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 januari 2001 op diverse plekken in Strijen. Zo sneuvelden ruiten bij een bank en het politiebureau aan de Oranjestraat. Verder waren er autospiegels vernield bij ongeveer tien voertuigen die stonden aan de Boskade en Beatrixstraat. De politie hield de verdachte aan op dinsdagmorgen 16 januari 2001. In zijn eerste verklaring vertelde de man dat hij zich weinig meer herinnerde door drankgebruik.

Frontale botsing
MAASDAM - Twee auto's zijn frontaal tegen elkaar gebotst op de Trambaan in Maasdam. Het ongeval gebeurde op maandagmiddag 15 januari 2001. Een 20-jarige automobilist uit 's-Gravendeel reed vanuit Maasdam. Hij verklaarde tegen de politie dat zijn auto mogelijk een klapband kreeg. In ieder geval raakte de wagen op de andere weghelft en botste tegen een andere auto. De 20-jarige man en een 17-jarige inzittende raakten gewond. Het meisje had een gebroken enkel. De bestuurder van de andere auto (gegevens nog niet bekend) raakte ook gewond. Hij had beenletsel en mogelijk iets aan zijn lever. Dit slachtoffer ligt in het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam.

Fietsster aangereden
NUMANSDORP - Een 51-jarige fietsster uit Numansdorp heeft beenletsel opgelopen bij een aanrijding. Een auto reed op maandagmiddag 15 januari 2001 over de Voorstraat in Numansdorp in de richting van Klaaswaal. Bij een kruising liet de wagen een auto die van rechts kwam voor. Hierna trok het voertuig op. De 45-jarige bestuurder uit Oud-Beijerland hoorde een klap. Hij zag de fiets die van links kwam niet. De ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Recherchebijstandsteam afgebouwd
PUTTERSHOEK - Het recherchebijstandsteam dat onderzoek doet naar de dood van Jan Groeneveld is afgebouwd. Van de 20 rechercheurs die sinds 3 december vorig jaar aan deze zaak gewerkt hebben, zijn er nog 6 met het onderzoek bezig. Zij onderzoeken de laatst binnengekomen informatie en werken de zaak verder administratief af. Als er geen nieuwe aanknopingspunten in deze zaak komen, zullen ook zij stoppen met het onderzoek. De negen tips die bij de politie binnenkwamen naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Verzocht op 18 december, leverde geen aanwijzingen op in de richting van de daders. Justitie heeft inmiddels een beloning van 25 duizend gulden uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders. De politie verzoekt mensen, die menen iets over deze zaak te weten, via telefoonnummer 0900 - 8844 te bellen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Ook al denkt u dat het nog zo onbelangrijk is, neem gerust contact op met de politie.

Vernielingen
STRIJEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 januari zijn op diverse plaatsen vernielingen gepleegd, Zo zijn een ruit van een bank en het politiebureau aan de Oranjestraat vernield. Bij 10 auto's aan de Boskade en Beatrixstraat zijn de autospiegels vernield. Tevens zijn enkele fietsen bij een café aan de Molenstraat vernield en trachtte een bezoeker van het café een ruit te vernielen met een prullenbak.

Onder invloed
NUMANSDORP - Bij een café aan de Burgemeester de Zeeuwstraat reed een bestuurder zaterdagavond 13 januari vier kunststofpaaltjes uit de grond. De bestuurder reed daarop slingerend weg richting de Molendijk. De beschadigde auto reed verder met lekke band en kapotte velg. De politie trof aan de hand van de sporen de auto met bestuurder aan op de parallelbaan van de N 59. De 34-jarige bestuurder uit Stad aan het Haringvliet bleek teveel gedronken te hebben. De man moet zich voor de rechter verantwoorden, tevens is zijn rijbewijs ingenomen.

Verkeersbord omver
OUD-BEIJERLAND - Een automobilist heeft een paal met verkeersbord op een middengeleiding omver gereden. Dit gebeurde op zaterdagavond 13 januari op de Spuidijk. De bestuurder reed door. Door het oliespoor van de auto te volgen, kon de politie de 23-jarige bestuurder aanhouden op het Loethoeli-erf. Hij is aangehouden voor het verlaten van het plaats ongeval.

Snelheidscontroles
DISTRICT - Het afgelopen weekeinde is weer op diverse plaatsen het verkeer op snelheid gecontroleerd. De resultaten zijn: - Op de Spuidijk (N217) bij Nieuw-Beijerland reden van de 488 bestuurders 9 te hard. Hoogste snelheid was 104 km per uur. - Op de N 217 in Mijnsheerenland reden van de 991 bestuurders 7 te hard. Hoogste snelheid was 88 km per uur. - Op de N 217 in Mijnsheerenland reden van de 1229 bestuurders 22 te hard. Hoogste snelheid was 113 km per uur. - Op de N 217 in Nieuw-Beijerland reden van de 690 passanten 8 te hard. Hoogste snelheid was 103 km per uur. - Op de N 217 in Mijnsheerenland reden van de 1463 bestuurders 8 te hard. Hoogste snelheid was 101 km per uur. - Op de Provinciale Weg in s'-Gravendeel reden van de 1174 bestuurders 8 te hard. Hoogste snelheid was 92 km per uur. - Op de N 217 in Heinenoord reden van de 1409 bestuurders 2 te hard. Er is geen hoogste snelheid bekend.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 2
Berichten week 1
Berichten week 52
Berichten week 51
Berichten week 50
Berichten week 49
Berichten week 48
Berichten week 47
Berichten week 46
Berichten week 45
Berichten week 44
Berichten week 43
Berichten week 42
Berichten week 41

Terug naar Nieuwspagina

Politie Zuid Holland Zuid

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl