Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 39

27/09 Botsing
27/09 Auto van de dijk
26/09 Vals geld
26/09 Snelheidscontrole
26/09 Aanhouding
25/09 Inbraken
25/09 Verkeerscontrole
24/09 Inbraken
24/09 Vals geld
24/09 Snelheidscontrole
24/09 Alcohol
24/09 Verkeerscontrole
24/09 Inbraak bedrijf
23/09 Ongeval
23/09 Bedreiging
22/09 Alcohol
22/09 Ongeval
21/09 Verkeerscontrole

Berichten voorgaande weken

Botsing
OUD-BEIJERLAND - Twee bestuurders zijn donderdagmorgen 27 september 2001 gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Laurens Jzn Costerstraat met de Rontgenstraat. Een 25 jarige man uit Nieuw-Beijerland wilde op de kruising linksaf slaan en zag daarbij een hem tegemoetkomende 27 jarige bestuurder uit Strijen over het hoofd. De 25 jarige man werd met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. De 27 jarige man werd met verwondingen aan gezicht en borst overgebracht naar het Claraziekenhuis in Rotterdam. De beide auto's liepen forse schade op.

Auto van de dijk
GOUDSWAARD - In de nacht van woensdag op donderdag 27 september 2001 is een 31 jarige bestuurder uit Goudswaard met zijn auto van de dijk gereden aan de Molendijk. De auto raakte daarbij 5 schapen, die ter plaatse overleden. De auto kwam onder aan de dijk in een greppel tot stilstand. De bestuurder wachtte de komst van de politie niet af en ging lopend naar huis. Daar werd hij in de loop van de nacht aangehouden. De politie onderzoekt of er alcohol in het spel is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vals geld
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft woensdagmiddag 26 september 2001 bij een winkel aan de Molendijk een vals bankbiljet van 50 gulden in beslag genomen. De winkelier trof het biljet aan in de kassa en waarschuwde de politie. De technische recherche stelt een onderzoek in. De laatste dagen duiken regelmatig valse bankbiljetten van 50 gulden op. De politie adviseert om bij het ontvangen van zo'n bankbiljet goed te controleren of het echt is.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP - De politie heeft woensdagmiddag 26 september 2001 bij een snelheidscontrole op de Burgemeester De Zeeuwstraat 8 bestuurders bekeurd. De overtreders kregen ter plaatse een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur. In totaal controleerde de politie 482 voertuigen.

Aanhouding
PUTTERSHOEK - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond 26 september 2001 in Venlo een 36 jarige man uit Tegelen aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie in de Hoeksche Waard. De man wordt verdacht van een inbraak in een bestelauto in de nacht van 1 op 2 augustus 2001 in Puttershoek. In de Eikenlaan werd toen een bestelauto opengebroken. De buit bestond uit gereedschap. De man is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraken
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van dinsdag 25 september op woensdag 26 september 2001 is ingebroken in twee woningen en een schuur. Van een woning aan de Koopmanstraat werd een raam geforceerd. De woonkamer werd doorzocht. Gestolen zijn een DVD-speler, 3 mobiele telefoons, een aantal CD's en een klein geldbedrag. Tevens liet de inbreker een vogeltje van de eigenaar ontsnappen. Van een woning aan het Hammepad werd de achterdeur geforceerd. Hier werden diversen nog onbekende spullen uit de woning gestolen. Bij een andere woning aan het Hammepad is vanuit een schuur een vishengel gestolen. Hier is men niet in de woning geweest. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.
HEINENOORD- In de nacht van dinsdag 25 september op donderdag 26 september 2001, is ingebroken in een bloemenzaak aan de Emmastraat. Nadat het slot van de winkeldeur werd geforceerd, kon men de winkel betreden. Naast een aanzienlijk geldbedrag uit de kassa werden een aantal planten en boeketten gestolen.
PUTTERSHOEK- In de nacht van dinsdag 25 september op woensdag 26 september 2001 is ingebroken in een loods aan de Pieter Repelaerstraat. Na het doorknippen van een hangslot werden diverse goederen waaronder elektrisch gereedschap en twee fietsen gestolen. Voor de loods troffen politieagenten een personenauto aan. Deze auto was dezelfde nacht gestolen vanaf de Bovenkruier te Puttershoek. Achter de gestolen personenauto was een aanhangwagen gekoppeld. Deze aanhangwagen is vermoedelijk gebruikt om de gestolen spullen te vervoeren en is nog zoek. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeerscontrole
ZUID- BEIJERLAND- Op dinsdagmiddag, 25 september 2001, hielden agenten van 15.00 tot 16.45 uur een verkeerscontrole op de van Oldenbarneveldstraat en de Dorpsstraat. 32 bestuurder kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen. Eén bestuurder maakt onnodig gebruik van de mistlichten van zijn auto en één bromfietser kreeg een bekeuring voor het rijden zonder valhelm. Een 54 jarige inwoner uit Zuid-Beijerland werd tijdens de controle op de Dorpsstraat omstreeks 16.10 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. In het bureau blies hij zodanig boven de streep dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uren heengezonden.

Inbraken
NUMANSDORP - In de nacht van maandag op dinsdag 25 september 2001 is ingebroken in vijf woningen. Bij een woning aan de Goudenregenstraat klommen de inbrekers via een bovenraampje naar binnen en namen onder andere antiek en pasjes weg. Bij een tweede woning aan de Goudenregenstraat werd het slot van een deur geforceerd. Toch lukte het de inbrekers niet om binnen te komen. Dit lukte ook niet bij een woning aan de Hallinxweg. Hier probeerde men een raampje boven de achterdeur te forceren. Bij twee woningen aan de Nassauweg werd het slot van een achterdeur geforceerd. De inbrekers gingen er vandoor met kleding, beeldapparatuur en de autosleutels van een rode Hyundai Accent met het kenteken 74-DZ-XL. Deze auto namen de inbrekers mee. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Een getuige heeft in de betreffende nacht rond 02.00 uur twee mannen van ongeveer 35 jaar oud rond zien lopen. De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat verband houdt met deze inbraken, via telefoonnummer 0900 - 8844 contact op te nemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Vals geld
STRIJEN - Bij een bank aan de Molenstraat is maandag 24 september 2001 een vals bankbiljet van 50 gulden aangetroffen. Het bankbiljet behoorde bij de omzet van een winkel uit Strijen. De politie heeft het bankbiljet in beslag genomen.

Snelheidscontrole
PUTTERSHOEK - De gebiedsagenten van Binnenmaas hebben bij een snelheidscontrole op de Singel 8 bestuurders bekeurd die te hard reden. In totaal werden 274 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km per uur. De controle vond plaats op maandag 24 september 2001. De Singel maakt deel uit van de omleidingroute die is ingesteld in verband met de aanleg van de rotonde. Op de Hoeksedijk, waar veel sluipverkeer over rijdt, hielden alle bestuurders zich aan de maximum snelheid. Hier controleerde de politie 130 voertuigen.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND - In de nacht van maandag op dinsdag 25 september 2001 controleerde de politie op de Provinciale weg N 217 een 37 jarige bestuurder uit Oud-Beijerland. Hij had te veel alcohol gedronken. Na verhoor werd hij met een dagvaarding heengezonden. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeerscontrole
'S-GRAVENDEEL - De surveillancedienst hield op maandagochtend 24 september een verkeerscontrole op de Hendrik Hamerstraat en de Vlasstraat. Daarbij zijn in totaal 238 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 16 bekeuringen uitgeschreven, 12 wegens overschrijding van de snelheid, drie voor het niet dragen van een gordel en een wegens het ontbreken van een kentekenbewijs.

Inbraak bedrijf
HEINENOORD - Bij een bedrijf aan de Boonsweg is ingebroken. In het afgelopen weekeinde zag men kans binnen te komen door de deur te forceren. Uit het pand is geld weggenomen. Personeel ontdekte de inbraak op maandagmorgen 09.30 uur.

Ongeval
HEINENOORD- Op zondagmiddag, 23 september 2001, omstreeks 12.55 uur, vond een ongeval plaats op de Rijksweg A29, waarbij een heel gezin van 7 personen in het ziekenhuis terecht kwam. Een 27 jarige inwoner uit Oost-Souburg reed met zijn personenauto met daarin zijn 27 jarige vrouw en vijf kinderen in de leeftijd van 2 tot 9 jaar over de Rijksweg A29 in de richting Zeeland. Toen hij net uit de Heinenoordtunnel kwam, werd hij afgeleid door de kinderen op de achterbank. Toen hij voor zich keek zag hij dat hij van zijn rijstrook afweek. Hij corrigeerde naar rechts en verloor daarna de controle over het voertuig en botste tegen de tunnelwand. De traumahelikopter kwam terplaatse en verleende assistentie aan personeel van zes ambulances. Deze brachten het gehele gezin over naar het Zuiderziekenhuis en het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. Na onderzoek moesten de moeder met inwendig letsel en twee kinderen met hoofdletsel in het ziekenhuis blijven. De overige gezinsleden kwamen met de schrik vrij. Het verkeer ondervond enige tijd overlast omdat een deel van de weg afgesloten werd.

Bedreiging
PUTTERSHOEK- Op zondagochtend, 23 september, omstreeks 04.30 uur, is een 19 jarige man uit Den Haag aangehouden wegens bedreiging. De man had in een discotheek aan de Groeneweg een meisje lastig gevallen. Hij werd daarop door de portiers uit de zaak verwijderd. Buiten bedreigde hij de eigenaar van de discotheek. Hij werd aangehouden en tijdens het onderzoek in de kleding werd een busje traangas aangetroffen. In zijn auto werd een verboden mes aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagavond, 22 september 2001, hielden agenten van 20.00 tot 22.00 uur een alcoholcontrole op de Benden Oostdijk. 270 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Eén bestuurder, een 50 jarige man uit Oud-Beijerland werd aangehouden. Hij blies net boven de streep en kreeg en betaalde direct een boete van 410 gulden.

Ongeval
STRIJEN- Op zaterdagmorgen, 22 september 2001, omstreeks 00.50 uur, vond op de kruising Moricaanseweg met de Broekseweg een éénzijdig ongeval plaats, waarbij de 23 jarige bestuurder van een personenauto uit Strijen en zijn passagier, een 17 jarige jongen uit Numansdorp gewond raakten. De 23 jarige bestuurder liep letsel aan hoofd, heup en pols op en zijn passagier had last van pijn in zijn borst. Beiden zijn overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De bestuurder reed over de Moricaanseweg en reed op de T-kruising van de Broekseweg rechtdoor in een sloot en kwam tegen een aarden wal tot stilstand. Omdat de bestuurder had gedronken werd van hem een bloedproef afgenomen. Aangezien de verdachte militair is, nam de Koninklijke Marechaussee het onderzoek van de politie over.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten 11 bestuurders bekeurd die geen autogordel droegen. Er werden 50 voertuigen gecontroleerd. De controle werd gehouden op vrijdagmiddag 21 september 2001 aan de Burgemeester Diepenhorstsingel.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl