Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 21

24/05 Inbrekers opgepakt
23/05 Motorrijders gewond
22/05 Illegale visserij
21/05 Gestolen vis
20/05 Boot in brand
20/05 Vernielingen
19/05 Aanrijding
19/05 Alcohol
19/05 Burenruzie
19/05 Inbraak woning
19/05 Controle openbare orde
17/05 Gevallen
17/05 Gereedschap gestolen

Berichten voorgaande weken

Inbrekers opgepakt
OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hebben op donderdagochtend, 24 mei 2001, omstreeks 04.15 uur twee inbrekers, 20 en 33 jaar uit Breda, aangehouden. Kort daarvoor kwam bij de politie een melding binnen van een attente burger dat er werd ingebroken in een woning aan de Frans Halsstraat. Agenten troffen de achterdeur open en zagen een koffer staan. Zij hoorden geritsel in de struiken en na enig zoeken konden vonden zij de verdachten. Die gingen er vandoor en konden na een korte achtervolging worden aanhouden. Na onderzoek bleek dat er ook nog in een nadere woning was ingebroken en dat bij twee andere woningen in dezelfde straat een poging was gedaan om binnen te komen. Politieagenten troffen verschillende gestolen spullen in de omgeving aan. Ook werd de auto waarmee de twee verdachten naar Oud-Beijerland waren gekomen aangetroffen. Deze is voor onderzoek meegenomen. De verdachten zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Motorrijders gewond
NUMANSDORP- Op woensdagavond, 23 mei 2001, omstreeks 19.25 uur, vond op de Rijksweg A 29 een aanrijding plaats, waarbij een 53 jarige vader en zijn 20 jarige zoon uit Goirle gewond raakten. De 53 jarige man reed met zijn motorfiets over de Rijksweg A 29 komende vanuit de richting Rotterdam. Hij zag te laat dat er voor hem een personenauto met aanhangwagen moest stoppen wegens filevorming. Doordat hij hard moest remmen, ging hij onderuit en botste de motorfiets vervolgens achter tegen de aanhangwagen. De vader is met nek- en armletsel en de zoon met schaafwonden overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. De motorfiets raakte rondom beschadigd. De aanhangwagen liep lichte schade op.

Illegale visserij
MIJNSHEERENLAND - Een 29-jarige inwoner uit Spijkenisse heeft bekeuringen gehad voor het vissen. Een politieman zag de man op dinsdagmorgen 22 mei 2001 rond 00.30 uur in de buurt van de Polderweg in Mijnsheerenland. Hij zat te vissen terwijl dit nog niet mag. Verder werkte de 29-jarige met drie hengels. De twee bekeuringen hadden een totale waarde van ƒ. 170,00.

Gestolen vis
HEINENOORD - De politie heeft drie inzittenden van een auto aangehouden. In de wagen lagen dozen met daarin gedroogde vis. Uit onderzoek bleek dat de dozen kwamen van een bedrijf aan de Boonsweg in Heinenoord. Agenten vonden daar braaksporen. Met hulp van een steekwagentje haalden de drie verdachten waarschijnlijk de dozen weg. De inbraak gebeurde op maandagmorgen 21 mei 2001 rond 02.30 uur. De verdachten zijn 16, 23 en 33 jaar uit Rotterdam.

Boot in brand
NUMANSDORP - Een motorschip is in brand gevlogen. De brandweer denkt mogelijk aan kortsluiting bij de motorkamer. Het vuur ontstond op zondagmiddag 20 mei 2001 bij de havenkade in Numansdorp. Niemand raakte gewond. De politie regelde op de dijk het verkeer van de kijkers.

Vernielingen
BINNENMAAS/HEINENOORD - Op zondag 20 mei omstreeks 2.50 kreeg de politie een melding binnen dat een groepje jongeren vernielingen aan het plegen waren op de Blaaksedijk oost. De politie zag de jongeren lopen op de Blaaksedijk oost. De jongeren werden aangesproken door de agenten en aangehouden. Het betreft vijf jongeren uit Barendrecht van 21, 18 (2x) en 17 jaar (2x) oud. Op de Blaaksedijk waren diverse planten uit tuinen getrokken en op de rijbaan gegooid en waren brievenbussen uit de grond getrokken.

Aanrijding
'S-GRAVENDEEL - Op zaterdag 19 mei omstreeks 00.15 uur is er een aanrijding geweest tussen een personenauto en een bromfietser op de Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is voor de aanrijding. De 21-jarige bestuurder uit 's-Gravendeel van de bromfiets liep lichte verwondingen op. Omdat hij een open wond had op een been werd hij voor de zekerheid overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De 29-jarige automobilist uit 's-Gravendeel kwam er zonder verwondingen vanaf.

Alcohol
'S-GRAVENDEEL - Een 21-jarige man uit Piershil heeft een boete gehad van 550 gulden en een rijverbod van 3 uren. Hij reed op 19 mei omstreeks 4.50 uur op de Langestraat in 's-Gravendeel. Hij werd door de politie staande gehouden voor een controle op alcohol. Daaruit bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Burenruzie
STRIJENSAS - De politie heeft op 19 mei omstreeks 22.05 uur een 49-jarige man uit Strijensas aangehouden. Een 37-jarige man uit Strijensas beklaagde zich bij de 49-jarige man over het feit dat hij een palenafzetting op de landafscheiding had vernield. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen. De 49-jarige man sloeg daarop de 37-jarige man in zijn gezicht. Hij werd door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND - In een woning aan het Karrespoor is op 19 mei ingebroken. Vermoedelijk kon men binnenkomen met de sleutels die de zoon des huizes eerder op de dag was verloren. Het is nog niet duidelijk of er spullen vermist worden.

Controle openbare orde
OUD-BEIJERLAND - De politie in Oud-Beijerland heeft in de nacht van zaterdag 19 mei op zondag 20 mei streng gecontroleerd op het verstoren van de openbare orde. Al enige tijd is er met name in het weekend veel overlast van met name uitgaande jeugd. Om deze spiraal te doorbreken werd streng gecontroleerd. In totaal kregen 24 mensen een bekeuring. Zij kregen deze onder meer voor openbare dronkenschap, belediging, geluidshinder, wildplassen, verkeersovertredingen en het op straat gooien van afval. De politie hield vier jongeren uit Oud-Beijerland aan. Zij zijn 16, 20, 17 en 17 jaar.

Gevallen
OUD-BEIJERLAND - Een 66-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is van haar fiets gevallen. De ambulance bracht haar met een vermoedelijk gebroken heup naar een Rotterdams ziekenhuis. Het eenzijdig ongeval gebeurde op donderdagmorgen 17 mei 2001 op de Burgemeester Diepenhorstsingel in Oud-Beijerland.

Gereedschap gestolen
OUD-BEIJERLAND - Bij een bedrijf aan de Kwakscheweg is ingebroken. De onbekende daders zagen kans een slot van containers open te knippen. Hieruit is in de avond of nacht van woensdag op donderdag 17 mei gereedschap gestolen.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl