Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 31

03/08 Winkeldiefstal
03/08 Spullen gevonden
02/08 Botsing
01/08 Bromfiets tegen stoep
01/08 Auto van de dijk
31/07 Auto gestolen
31/07 Ongeval
31/07 Val van paard
30/07 Bedreiging
30/07 Verdachte aangehouden
29/07 Alcohol
29/07 Diefstal poging
28/07 Laserpatrol
27/07 Vernieling
27/07 Geldwisseltruc

Berichten voorgaande weken

Winkeldiefstal
HEINENOORD - Een 50-jarige vrouw uit Mijnsheerenland heeft diverse levensmiddelen gestolen. Zij deed dat op vrijdagmiddag 3 augustus 2001 bij een winkel aan de Boonsweg in Heinenoord. Agenten namen haar mee naar het bureau.

Spullen gevonden
OUD-BEIJERLAND - Een bewoonster uit de Willem Vrijlandtstraat in Oud-Beijerland heeft voor haar onbekende spullen gevonden. In haar tuin stonden een stoel en een pot met planten, afrikaantjes. De vrouw waarschuwde nadat ze rondvroeg in de buurt of de spullen soms van iemand waren de politie op vrijdagochtend 3 augustus 2001. De eigenaar van de spullen kan zich melden bij de politie via de wachtcommandant in Oud-Beijerland, telefoonnummer 0900-8844.

Botsing
HEINENOORD - Twee auto's zijn tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 2 augustus 2001 op de N217 bij de toerit van rijksweg A29 in Heinenoord. Een 21-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland reed waarschijnlijk net door het rode verkeerslicht. Vanaf de andere kant reed een auto weg in de richting van de toerit. De 19-jarige bestuurster uit Strijen van dit voertuig klaagde na de klap over nekklachten. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Strijen.

Bromfiets tegen stoep
's-GRAVENDEEL - Een bromfietser is gevallen nadat zijn tweewieler de stoep raakte. Het 35-jarige slachtoffer uit Numansdorp raakte licht gewond en ging voor behandeling naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het ongeval gebeurde op woensdagmiddag 1 augustus 2001 op de Maasdamseweg in 's-Gravendeel.

Auto van de dijk
STRIJEN - Een 23-jarige autobestuurder uit Strijen is met zijn wagen de dijk afgereden een tuin in. Vermoedelijk schrok de automobilist van een wachtende auto op de Oudendijk in Strijen. De 23-jarige week op woensdagavond 1 augustus 2001 uit, hield zijn auto niet onder controle en belandde onder aan de dijk. De ambulance bracht het slachtoffer met rugklachten en een snijwond naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Een man heeft een personenauto gestolen. Een getuige zag op dinsdagavond 31 juli 2001 dat er een donkerkleurige auto stopte in de Vlietstraat in 's-Gravendeel. De bijrijder stapte uit, ging in de Volkswagen Polo en reed hiermee met hoge snelheid weg. De blauwe Polo heeft het kenteken XH-PR-19.

Ongeval
MAASDAM - Drie auto's hebben schade overgehouden aan een ongeval. Een 19-jarige autobestuurder uit Maasdam reed op dinsdagavond 31 juli 2001 over de Trambaan in Maasdam. Uit de Smidsweg kwam een 61-jarige automobilist uit Puttershoek. Deze zag het voertuig van de 19-jarige niet en botste hier tegenaan. Door de klap raakte de auto van de 61-jarige het voertuig van een 22-jarige autobestuurder uit Maasdam. De 19-jarige raakte met zijn hoofd de voorruit en stuur. De ambulance bracht hem naar het ziekenhuis waar hij in de loop van de avond werd ontslagen. Hij had enkele kneuzingen en een hoofdwond.

Val van paard
MAASDAM - Een 29-jarige vrouw uit Strijen is van haar paard gevallen. Zij reed op dinsdagavond 31 juli 2001 bij de manege aan de Polderdijk in Maasdam. Tijdens een sprong kwam het slachtoffer ongelukkig terecht op het zadel en viel. De ambulance bracht haar met mogelijk letsel aan haar bekken en been naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Bedreiging
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft zes mensen aangehouden voor bedreiging. Bij de politie kwam op maandagmiddag 30 juli 2001 de melding van een vechtpartij bij het zwembad aan de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland. Agenten namen de vijf mannen van 18, 19, 20, 22, 24 en 28 jaar en een vrouw van 21 jaar, allemaal uit Rotterdam mee naar het bureau. Bij een verdachte vond de politie een mes en in een van de auto's een zakje met XTC-pillen. Volgens twee broers die aangifte deden dreigde de groep. Volgens de verdachten begonnen de broers. Na verhoor liet de politie de zes vrij.

Verdachte aangehouden
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 19-jarige jongeman uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij gooide in de nacht van zaterdag op zondag 1 juli 2001 een steen door een ruit van een horecagelegenheid aan het Marktplein in Oud-Beijerland. De steen raakte binnen een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland. Hij had een lichte hersenschudding en was kort na het incident een tijdje buiten bewustzijn. De politie stelde een onderzoek in en de aanhouding van de verdachte volgde op maandagmorgen 30 juli 2001. De verdachte vertelde dat hij de steen gooide uit boosheid omdat men hem uit het café had gezet.

Alcohol
PUTTERSHOEK- Op de Groeneweg is een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte werd in de nacht van zaterdag op zondag 29 juli aangehouden omdat hij met zijn vrienden wild over de parkeerplaats bij een discotheek reed. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om zijn auto nog te kunnen besturen. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man kreeg een boete en een rijverbod opgelegd.

Diefstal poging
OUD-BEIJERLAND- Bij een computerbedrijf aan het Vierwiekenplein is gepoogd in te breken. In de nacht van zaterdag op zondag 29 juli werd een grote ruit vernield. Een 56-jarige man uit Oud-Beijerland zag op hetzelfde tijdstip twee jongens wegrennen. Een 22-jarige vrouw uit Oud-Beijerland had glasgerinkel gehoord en één van de jongens ook zien wegrennen. Uit het bedrijf bleek echter niets te zijn verdwenen. De 45-jarige eigenaresse uit Oud-Beijerland heeft aangifte bij de politie gedaan.

Laserpatrol
MOOKHOEK- De politie heeft met behulp van de laserpatrol automobilisten op snelheid gecontroleerd. Op de Mookhoek kregen drie mensen een bekeuring omdat ze te hard reden op zaterdagavond 28 juli. In totaal werden hier 50 man gecontroleerd.
STRIJEN- Zaterdagavond 28 juli stond de politie met de laserpatrol op de Schelpweg. Op één bestuurder na hield iedereen (40 automobilisten) zich keurig aan de snelheid. Op de Hoekscheweg reden 12 automobilisten te hard. De politie controleerde hier op zaterdagavond 28 juli 85 automobilisten met behulp van de laserpatrol. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 109 km/uur.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND- Op een erf aan de H.B.S.-laan is een aardenwerken bloempot van ongeveer 55 cm vernield. Een 42-jarige man uit Oud-Beijerland zag vanaf zijn balkon op vrijdagavond 27 juli vier jongens wegrennen. Zijn overbuurman rende achter de jongens aan. Deze man heeft de jongens aangehouden en overgedragen aan de politie. Een 14-jarige jongen uit Oud-Beijerland bekende de bloempot te hebben vernield. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is de jongen heengezonden.

Geldwisseltruc
OUD-BEIJERLAND- Een Frans echtpaar heeft een groenteboer op het Vierwiekenplein proberen te overvallen. Het echtpaar wilde zogenaamd geld wisselen op vrijdagavond 27 juli. De groenteboer begreep het echtpaar niet. De man deed toen een greep in de kassa. De 28-jarige groenteboer uit Oud-Beijerland pakte de man bij de haren en beval hem het geld terug te geven. Dit gebeurde ook. Daarna heeft de groenteboer het echtpaar uit de zaak gezet en de politie gebeld. De politie heeft het echtpaar ondanks een uitgebreide zoektocht niet meer kunnen vinden.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl