Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 40

05/10 Inbraken
04/10 Ruzie asielzoekers
05/10 Alcohol
13/10 Fietsenkijkdag
03/10 Winkeldiefstal
03/10 Ongeval
03/10 Overval opgelost
03/10 Inbraak: 2 auto's weg
03/10 Alcohol
02/10 Gelanceerd
02/10 Bromfietsscontrole
01/10 Winkeldiefstal
01/10 Verkeerscontrole
30/09 Alcohol
30/09 Bedreiging met mes
29/09 Alcoholcontrole
29/09 Bedreiging
29/09 Bromfietser gewond
29/09 Op de bon
29/09 Gewond
29/09 Aanhouding
28/09 Snelheidscontroles
28/09 Alcohol
28/09 Inbraak bedrijf
28/09 Inbraak winkel
27/09 Botsing fietsers
27/09 Inbraak woning

Berichten voorgaande weken

Inbraken
STRIJEN - Bij de politie zijn vijf aangiften van woninginbraak binnengekomen. De inbraken gebeurden in de nacht van donderdag op vrijdag 5 oktober 2001. De buit bestond onder andere uit geld, fototoestel, videorecorder en telefoons. Bij een pand aan de Omloop stalen de verdachten ook autosleutels en reden weg met de auto van de bewoners, een zwarte BMW 528I. De andere inbraken vonden plaats bij huizen aan de Binnensingel. Bij een woning stalen de inbrekers waarschijnlijk niets. Ze kwamen binnen na verbreking van slotplaten.

Ruzie asielzoekers
's-GRAVENDEEL - De politie heeft twee bewoners van het asielzoekerscentrum in 's-Gravendeel aangehouden. Agenten gingen op donderdagavond 4 oktober 2001 naar het centrum aan de Kilweg. Drie andere bewoners vertelden dat er ruzie was geweest met een andere groep. Twee sloegen de drie. Politiemensen namen deze jongens van 15 jaar mee. Anderen waren het niet eens met deze aanhoudingen.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - Een 37-jarige autobestuurder uit 's-Gravendeel heeft een transactiebedrag van ƒ. 410,00 betaald. Hij reed op donderdagnacht 4 oktober 2001 rond 00.20 uur over de Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel. Daar controleerden agenten hem en merkten het te hoge alcoholpromillage bij de automobilist.

Fietsenkijkdag
HOEKSCHE WAARD - Zaterdag 13 oktober 2001 organiseert de politie van de Hoeksche Waard een fietsenkijkdag. Deze vindt plaats tussen 11.00 uur en 14.00 uur bij het districtsbureau aan de Scheepmakershaven 6 in Oud-Beijerland. Fiets gestolen? Nog geen aangifte gedaan? Mocht u uw fiets kwijt zijn, dan kunt u ter plaatse aangifte doen en daarna direct een kijkje nemen tussen de tientallen fietsen die de politie de afgelopen maanden onbeheerd heeft aangetroffen in de gehele Hoeksche Waard. Ook als u wel aangifte gedaan heeft kunt u komen kijken of uw fiets gevonden is. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee en zoveel mogelijk gegevens van de fiets. De kijkdag is voor alle inwoners van de Hoeksche Waard. Is uw fiets niet gestolen, dan kunt u gratis uw postcode in uw fiets laten graven. Regelmatig kan de politie gevonden fietsen aan de hand van de ingegraveerde postcode teruggeven aan de eigenaar. En neem voor de zekerheid direct een fietsregistratiekaart mee. Als uw fiets toch een keer gestolen wordt heeft u alle gegevens voor de aangifte bij de hand.

Winkeldiefstal
's-GRAVENDEEL - Een 15-jarige jongen uit Dordrecht heeft twee tangen gestolen. Hij deed dat op woensdagmiddag 3 oktober 2001 bij een bouwmarkt aan de Mijlweg in 's-Gravendeel. De jongen liep naar buiten waarbij het alarm rinkelde. Vlug gooide hij de tangen in een put. Eerst ontkende de jongen maar later bekende hij de diefstal. De verdachte krijgt een doorverwijzing naar bureau Halt.

Ongeval
's-GRAVENDEEL - Twee auto's zijn tegen elkaar gebotst in 's-Gravendeel. Drie dames zaten in een auto en wilde linksaf richting de Kiltunnel. De 73-jarige bestuurster uit Breda verleende waarschijnlijk geen doorgang aan een ander voertuig die over de Provincialeweg reed in de richting van Puttershoek. De drie dames raakten gewond. De bestuurster had gekneusde ribben en een andere vrouw een hersenschudding. De derde mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis maar had wel gekneusde ribben en een gekneusde enkel. De twee vrouwelijke inzittenden zijn 75 en 77 jaar en komen uit Dordrecht en Breda.

Overval opgelost
OUD-BEIJERLAND - Een 51 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de overval op een kledingwinkel aan de Veilingpassage bekend. Maandagmiddag 10 september bedreigde de man, die een masker en een kostuum droeg en een hoed ophad, met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp het winkelpersoneel. Hij ging er vandoor met een gering geldbedrag. De man werd eind september, samen met een 39 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden bij een overval in Rotterdam. In de auto trof de politie het kostuum, masker en de hoed aan. Een politieagent die in de Hoeksche Waard woont, legde direct het verband met de overval in Oud-Beijerland. In de auto trof de politie eveneens een houten pistool aan, dat mogelijk gebruikt is bij de overval in Oud-Beijerland. Het houten pistool is in beslag genomen. Van de buit is niets meer teruggevonden. Dit is door de beide mannen gebruikt om in hun levensonderhoud te voorzien. De 39 jarige man ontkent betrokken te zijn bij de overval in Oud-Beijerland. De mannen zijn in voorlopige hechtenis gesteld.

Inbraak: 2 auto's weg
STRIJEN - Inbrekers zijn er na een woninginbraak vandoor gegaan met twee auto's. In de nacht van dinsdag op woensdag 3 oktober 2001 kwamen de verdachten het pand aan de Lambertusstraat in Strijen binnen via een raam in de keuken. Ze vonden de autosleutels in jassen en namen de twee BMW's mee. De ene is een blauwe 323CI Cabrio met het kenteken 50-GF-RJ en de andere een groene 728I Sedan met het kenteken SV-LH-73.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft het rijbewijs van een 60-jarige automobilist uit Mijnsheerenland ingevorderd. Agenten zagen de man aan op woensdagmorgen 3 oktober 2001 rond 01.30 uur bij de Laan van Westmolen in Mijnsheerenland. In eerste instantie mislukten de blaasproeven. De autobestuurder had een te hoog alcoholpromillage.

Gelanceerd
NUMANSDORP - Een auto is op de rijksweg A29 tot stilstand gekomen tegen de middenvangrail. De 45-jarige bestuurder uit Strijensas wilde bij Numansdorp de afrit op. Op de afrit raakte de man de macht over het stuur kwijt. Een correctie zorgde dat de auto gelanceerd werd. De ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het ongeval gebeurde op dinsdagavond 2 oktober 2001.

Bromfietsscontrole
's-GRAVENDEEL - De politie heeft bij een bromfietscontrole zeven bekeuringen uitgedeeld. Agenten waaronder een motorrijder keken naar de snelheid van de bromfietsen. De controle gebeurde op dinsdagmorgen 2 oktober 2001 bij de Strijenseweg in 's-Gravendeel.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft na de diefstal van drie bussen deodorant een 40-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij stal de bussen op maandagavond 1 oktober 2001 bij een winkel aan het Beijerse Hof in Oud-Beijerland. De verdachte verstopte de buit in zijn broek. Personeel sprak de man aan waarop hij enige malen zijn broek liet zakken. Om het publiek hiermee niet verder lastig te vallen namen winkelmedewerkers hem mee naar het magazijn. Onderweg ontstond een worsteling. Ook na de komst van agenten trok de verdachte zijn broek uit en op dat moment kwam de deodorant tevoorschijn.

Verkeerscontrole
STRIJEN - De politie heeft een verkeerscontrole gehouden bij de Trambaan in Strijen. De agenten schreven 13 bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor een snelheidsovertreding. De controle gebeurde op maandagochtend 1 oktober 2001.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft een 58-jarige autobestuurder uit Numansdorp aangehouden. Hij reed op zondagavond 30 september 2001 tegen een boom op de Middelsluissedijk WZ in Numansdorp. De verdachte ging verder maar een getuige hield hem aan. Uit controle bleek het te hoge alcoholpromillage. Hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Bedreiging met mes
PUTTERSHOEK - Een 66-jarige man uit Puttershoek is aangehouden voor bedreiging. Op zondagavond 30 september 2001 ontstond onenigheid bij een woning aan de Goudenregenstraat in Puttershoek. De verdachte rende naar buiten en dreigde op straat een 20-jarige man uit Maasdam met een mes.

Alcoholcontrole
'S-GRAVENDEEL - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 september 2001 bij een alcoholcontrole op de Nieuwe Bonaventuurseweg 850 bestuurders laten blazen. Vijf bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken. Twee van hen kregen een dagvaarding en drie een geldboete. De geldboetes varieerden van 410 gulden tot 1300 gulden. Aan de controle namen 14 politieagenten deel.
MIJNSHEERENLAND/HEINENOORD - Zaterdagavond 29 september 2001 heeft de politie bij diverse alcoholcontroles 542 bestuurders laten blazen. Op de Provinciale weg N217 werden 277 bestuurders gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken. Op de Blaakseweg moesten 195 bestuurders blazen. Een 31 jarige bestuurder uit Pepingen (België) had te veel alcohol gedronken. Hij kreeg een geldboete van 825 gulden. Op de Blaaksedijk West in Heinenoord controleerde de politie 70 bestuurders. Een 30 jarige bestuurder uit Puttershoek had te diep in het glaasje gekeken. Hiervoor kreeg hij een geldboete van 410 gulden.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 september 2001 op het Gedempte Spui een 29 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man zou kort daarvoor een man met een mes bedreigd hebben. Aan de hand van het signalement kon de politie de 29 jarige man aanhouden. Hij had geen mes bij zich. Het betreffende mes werd op straat aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor is de man in de loop van de nacht heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser gewond
MAASDAM - Een 23 jarige bromfietser uit Maasdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 september 2001 gewond geraakt toen hij op de Hoeksedijk tegen een geparkeerde auto reed. Met beenletsel werd hij overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. Omdat de politie vermoedt dat er alcohol in het spel is, is een bloedproef afgenomen. Afhankelijk van de uitslag wordt tegen de bromfietser proces-verbaal opgemaakt.

Op de bon
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft zaterdagmiddag 29 september 2001 drie bestuurders bekeurd die de geslotenverklaring op de Scheidweg negeerden. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Volgens hen wordt de geslotenverklaring vooral in de ochtend- en avondspits en in het weekend veelvuldig genegeerd.

Gewond
OUD-BEIJERLAND - Een 18 jarige man uit Oud-Beijerland is zaterdagavond 29 september 2001 gewond geraakt toen hij met zijn hoofd een ruit van een deur van een school aan de Karel Doormanlaan vernielde. De man, die alcohol gedronken had, verklaarde dat hij dit uit boosheid gedaan had omdat de bus waarop hij stond te wachten te laat was. Hij werd met een hoofdwond overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Aanhouding
NIEUW-BEIJERLAND - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 30 september 2001 een 31 jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden. De politie vermoedt dat hij betrokken is bij een poging om in te breken bij een bedrijf aan de Karweistraat. Toen het alarm afging zagen getuigen een man weglopen. De politie zette onder andere speurhonden in om de verdachte op te sporen. Aan de hand van het signalement kon de politie in de loop van de nacht de man op de Dreef aanhouden. Hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontroles
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft vrijdagmiddag 28 september 2001 op de omleidingroute aan de Blaaksedijk bij een snelheidscontrole 125 bestuurders bekeurd. In totaal passeerden 575 voertuigen de radarauto. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur. Ter plaatse mag 50 km per uur worden gereden.
HEINENOORD - Bij een snelheidscontrole in de 30 km zone van de Dorpsstraat heeft de politie vrijdagavond 28 september 2001 in totaal 56 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 53 km per uur. Er passeerden 142 voertuigen de radarauto.

Alcohol
NUMANSDORP- Een 39-jarige man uit Numansdorp is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 28 september op de Beukenlaan. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en een dagvaarding mee.

Inbraak bedrijf
PUTTERSHOEK- Er is ingebroken op het terrein van het bedrijf aan het Weverseinde. In de avond of nacht van donderdag op vrijdag 28 september werd het hek kapot geknipt. Daarna werd de ruit van een opleidingscentrum dat op het terrein staat ingeslagen. Uit het gebouw werden vier computers gestolen. Een 51-jarige medewerkster heeft aangifte bij de politie gedaan.

Inbraak winkel
OUD-BEIJERLAND- Bij een videotheek aan de Molenaar is ingebroken. In de nacht van donderdag op vrijdag 28 september werd de ruit ingegooid. Uit de videotheek zijn diverse dvd's en speelfilms gestolen. Een 45-jarige medewerker heeft aangifte bij de politie gedaan.

Botsing fietsers
MIJNSHEERENLAND - De politie zoekt getuigen van een botsing tussen twee fietsers. Donderdag 27 september 2001 fietste een 12 jarig meisje uit Oud-Beijerland rond 14.25 uur op de Kwakscheweg. Zij reed in de richting van de Molendijk. Zij werd aangereden door een haar tegemoetkomende fietser. Het meisje kwam ten val en de fietser, een jongen, gekleed in een rood jack, ging er met een andere fietser snel vandoor. Het meisje raakte gewond aan haar mond. De politie verzoekt getuigen van het ongeval via telefoonnummer 0900 - 8844 contact op te nemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Inbraak woning
STRIJEN- Bij een woning aan de Prins Clausstraat is ingebroken. Toen de 30-jarige bewoonster op donderdagavond 27 september thuiskwam bleek het raam aan de achterzijde van de woning verbroken. Dit is vermoedelijk op donderdagmiddag of avond gedaan. In de woning waren sierraden gestolen. De bewoonster en eigenaresse heeft aangifte bij de politie gedaan.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 39
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl