Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 27

05/07 Dronken
04/07 Hennepkwekerij
03/07 Verkeerscontrole
03/07 Auto in brand
03/07 Bedreiging
03/07 Bromfietscontrole
03/07 Poging tot inbraak
03/07 Inbraak woning
03/07 Ongeval
03/07 Inbraak woning
02/07 Verkeerscontrole
02/07 Inbraak woning
02/07 Inbraak woning
30/06 Inbraak bedrijf
30/06 Alcohol controles
30/06 Kopstaartbotsing
29/06 Ongeval auto/scooter
29/06 Ongeval auto/bromfiets

Berichten voorgaande weken

Dronken
OUD-BEIJERLAND- Op de Beneden Oostdijk werd gistermiddag een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van ƒ410,-.

Hennepkwekerij
HEINENOORD - Bij een woning aan de Nijverheidsweg is een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trad het pand binnen op woensdagmiddag 4 juli om 13.30 uur. Op de eerste etage trof de politie een kwekerij aan met 312 planten. Tevens trof de politie een vuurwapen aan. De 50-jarige bewoner uit Heinenoord aangehouden. De planten zijn in beslaggenomen en vernietigd. Ook zijn assimilatielampen, stroomverdelerkasten en het vuurwapen in beslaggenomen.

Verkeerscontrole
'S-GRAVENDEEL- Tijdens een verkeerscontrole op de Kiltunnelweg zijn door de politie 74 bekeuringen uitgedeeld. 62 bestuurders reden te snel, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/uur, 6 bestuurders negeerden het rode kruis boven het wegdek, 5 bestuurders droegen geen autogordel en een bromfietsbestuurder reed op de rijbaan in plaats van het fietspad. De controle werd gehouden op dinsdag 3 juli 2001, van 09.00 tot 16.00 uur.

Auto in brand
HEINENOORD- Op dinsdagavond, 3 juli 2001, omstreeks 19.45 uur, raakte op de Rijksweg A29 een personenauto in de brand. Een 23 jarige man en zijn 20 jarige broer uit Goudswaard liepen daarbij brandwonden op aan respectievelijk arm en been. Een 23 jarige inwoner uit Goudswaard die ook in de auto zat kreeg rook binnen. Ze zijn alle drie overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De brand is ontstaan in een doos welke op de achterbank stond. In de door zat een model speedboot en een hoeveelheid brandstof. Vermoedelijk brak door zelfontbranding brand uit. In korte tijd stond de doos in vlammen. De bestuurder stopte op de vluchtstrook en de mannen probeerden de brand te blussen. Dit lukte niet. Het gevolg was dat de gehele auto uitbrandde en rijp was voor de sloop. De model speedboot kon uit de auto worden gehaald.

Bedreiging
PUTTERSHOEK- Op dinsdagavond, 3 juli 2001, omstreeks 21.45 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat er in de Biezensnijder een bedreiging plaats vond. Toen de politieagenten naar de melding onderweg waren zagen zij de verdachte op een bromfiets rijden op de Provincialeweg en hielden hem aan. Hij bleek tevens onder invloed van alcohol. Bleek dat de man zijn ex-collega had bedreigd en dat hij tevens tegen de deur had getrapt. Het lastig vallen duurt al een aantal jaren. De man is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op 3 juli een bromfietscontrole gehouden. Deze controle vond plaats op de Langeweg tussen 7.45 uur en 9.45 uur. Er werd gecontroleerd op constructiesnelheid, gele platen en geldige papieren. Er werden 20 bromfietsen gecontroleerd. Zes bromfietsers kregen een bekeuring. Een keer voor de reminrichting, 1 keer voor gele vlakken, 1 keer voor ontbreken papieren en drie keer voor de constructiesnelheid. Een brommer werd uit het verkeer gehaald. Deze had een constructiesnelheid boven de 2 kw.

Poging tot inbraak
MAASDAM - In een woning aan de Lijster is geprobeerd in te breken. Deze poging vond plaats op 3 juli tussen 00.30 uur en 7.30 uur. De daders hebben geprobeerd aan de voorkant van de woning een raam op te maken. Dit lukte niet omdat er een extra beveiliging op de ramen was aangebracht, een bijzetslot.

Inbraak woning
PUTTERSHOEK - Tussen 2 juli 2001 23.30 uur en 3 juli 8.15 uur is ingebroken in een woning aan de Magnoliastraat. Ze konden binnenkomen via het openbreken van een raamkozijn. Uit de woning is niets gestolen. Vermoedelijk is de dader gestoord door de 92-jarige bewoner van de woning. Zij moest naar het toilet en waarschijnlijk hoorde de dader dat er iemand wakker was en is er vandoor gegaan.

Ongeval
NUMANSDORP - Op 3 juli omstreeks 12.45 uur is er een ongeval geweest op de Rijksstraatweg in Numansdorp. Een 21-jarige bestuurder uit Strijen wilde een uitrit verlaten. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een voorbijkomende 16-jarige bromfietser (vrouw) uit Numansdorp. Door de aanrijding liepen het 16-jarige meisje en de bijrijder van de bromfietser (een man (leeftijd onbekend) uit Oud-Beijerland) letsel op zoals botbreuken en schaafwonden op. Het meisje van 16 is overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis en de bijrijder naar het Zuiderziekenhuis.

Inbraak woning
NUMANSDORP - In een woning in de Kwartelstraat is in de nacht van maandag 2 juli op dinsdag 3 juli ingebroken. In twee andere woning in de Kwartelstraat bleef het bij een poging. Vermoedelijk werd de dader gestoord. De inbraken vonden vermoedelijk plaats tussen 23.30 uur en 8.45 uur. Uit de eerste woning werd een mobiele telefoon gestolen.

Verkeerscontrole
HOEKSCHE WAARD - Op 2 juli heeft de politie gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Deze controle vond plaats op het Vierwiekenplein en de Zoomwijck in Oud-Beijerland, de Voorstraat in Numansdorp, de Scheidweg in Zuid-Beijerland, de Molendijk in Klaaswaal. De controles vonden plaats tussen 9.30 uur en 16.15 uur. In totaal werden 21 overtredingen geconstateerd variërend van het niet dragen van een autogordel, helm en een niet geldige of niet hebben van een parkeerschijf.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND - Aan het wijkverenigingbureau aan de Lange Meet werd in de nacht van zaterdag op zondag 2 juli 2001 ingebroken. Er is voor ƒ 3000,- aan geld gestolen.

Inbraak woning
NUMANSDORP - Op 2 juli 2001 is tussen 00.00 uur en 5.30 uur ingebroken in een woning aan de Meerkoetplaats in Numansdorp. De dader(s) braken het bovenlicht open waardoor ze de woning binnen konden komen. Zij namen een tas en geld weg. Ook de autosleutels werden meegenomen en daarmee werd de auto gestolen.

Inbraak bedrijf
'S-GRAVENDEEL - In de nacht van 29 juni op 30 juni is ingebroken in een bedrijf aan de Havenweg. Deze inbraak vond vermoedelijk omstreeks 00.50 uur plaats. Men is vermoedelijk over de omheining geklommen. In de loods is een vrachtwagen opengebroken en is er geld weggenomen.

Alcohol controles
OUD-BEIJLERLAND - De politie heeft zaterdagavond 30 juni op verschillende plaatsen gecontroleerd op alcohol. Aan de Beneden Oostdijk werd gecontroleerd tussen 21.00 uur en 22.00 uur. Er werden 174 blaasproeven afgenomen. Er werd 1 bestuurder aangehouden. Deze 37-jarige man uit Oud-Beijerland had zoveel gedronken (vijf keer meer als is toegestaan) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van zes uur. Op de Laurens JZN Costerstraat werd gecontroleerd tussen 22.00 uur en 22.30 uur. Er werden 58 blaasproeven afgenomen. Niemand had teveel gedronken. Op de Kwakscheweg werd ook gecontroleerd (tijdstip niet bekend). Er werden 248 blaasproeven afgenomen Twee bestuurders werden aangehouden. Zij kregen een geldboete en een rijverbod. Voor beide was dat 410 gulden en een rijverbod van twee uur. Verder is gecontroleerd op de Spuioeverweg, Spuidijk, Karel Doormanstraat, Nobelstraat, Abel Tasmanstraat, Randweg, Scheepmakershaven, Gedempte Spui en het Vierwiekenplein. Alle controles vonden plaats op 30 juni en 1 juli tussen 20.00 uur en 4.00 uur. In totaal zijn er 349 blaasproeven afgenomen. Acht bestuurders werden aangehouden en kregen een boete en een rijverbod. Twee mensen kregen een dagvaarding omdat ze de boete niet direct konden betalen. De hoogste boete was 1100 gulden.

Kopstaartbotsing
HEINENOORD - Op 30 juni omstreeks 1.50 uur is er een aanrijding geweest op de Westdijk. Het betrof een kop-staart botsing tussen twee personenauto's. Een 20-jarige automobilist uit Westmaas reed op de N217 en wilde rechtsaf de Westdijk oprijden. De 20-jarige bestuurder uit Dordrecht achter hem zag dat te laat en botste op de voorste wagen. De 20-jarige man uit Westmaas liep door de botsing nekklachten op en werd overgebracht met een ambulance naar het Amstelwijckziekenhuis in Dordrecht. Uit een controle op alcohol bleek dat de 20-jarige Dordtenaar meer had gedronken dan is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Ongeval auto/scooter
OUD-BEIJERLAND - Op 29 juni omstreeks 16.20 uur is er een aanrijding geweest op de Abel Tasmanlaan. Een 42-jarige man uit Oud-Beijerland was bezig met het achteruitsteken van zijn auto om een parkeerplaats te verlaten. Hij zag echter de scooter te laat, waardoor de aanrijding ontstond. De 16-jarige bestuurster van de scooter raakte gewond aan haar been. De ambulance is ter plaatse geweest.

Ongeval auto/bromfiets
NUMANSDORP - Op 29 juni omstreeks 16.50 uur is er een aanrijding geweest tussen een auto en een bromfietser op de Rijksstraatweg. Een 27-jarige man stak met zijn auto met lage snelheid een fietspad over. Een 16-jarige bromfietsster uit Numansdorp moest daardoor plotseling en hard remmen. Daardoor viel ze en gleed ze verder over het fietspad. Ze is door de ambulance voor controle overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. Ze heeft geen letsel opgelopen.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl