Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid
Week 4

26/01 Alcohol
25/01 Dode vrouw geen misdrijf
25/01 Vernieling
25/01 Verdachten overval vrij
25/01 Dode vrouw
25/01 Drugs
24/01 Schip in brand
24/01 Geen bekeuringen
23/01 Inbraak en autodiefstal
22/01 Computers gestolen
21/01 Alcohol
20/01 Reeks inbraken
20/01 Kassa gestolen
20/01 Alcoholcontroles
20/01 Aanrijdingen door gladheid
20/01 Auto in de sloot
20/01 Mishandeling

Berichten voorgaande weken

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 30-jarige autobestuurder uit Piershil een rijverbod van twee uur gegeven. Agenten controleerden hem op vrijdagmorgen 26 januari 2001 rond 00.15 uur op de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Hij had een te hoog alcoholpromillage. De man betaalde een transactiebedrag van ƒ. 410,00. Een andere automobilist van 22 jaar uit Oud-Beijerland kreeg een rijverbod van drie uur en betaalde ƒ. 700,00. Ook hij had teveel alcohol op. De politie controleerde op de Beneden Oostdijk 32 autobestuurders.

Dode vrouw geen misdrijf
DODE VROUW (vervolgbericht 25 januari 2001) STRIJEN - De politie heeft sectie laten verrichten op het lichaam van een dode vrouw. Hieruit bleek dat er geen sprake is van een misdrijf. De politie stopt het onderzoek. Agenten vonden de 41-jarige bewoonster in haar woning aan de Gruttostraat in Strijen op donderdagmiddag 25 januari 2001.

Vernieling
WESTMAAS - De politie heeft twee jongeren gehoord over de vernieling van een muurtje. Het incident gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 3 januari 2001 bij een kantoorpand aan de Rootweide in Westmaas. Na onderzoek vond de politie de verdachten van 15 en 17 jaar uit Mijnsheerenland. Ze krijgen een doorverwijzing naar buro Halt. Het schadebedrag van de vernieling ligt op ongeveer vijftienhonderd gulden. De politie hoorde de laatste verdachte op donderdag 25 januari 2001.

Verdachten overval vrij
OUD-BEIJERLAND - De twee verdachten die de politie woensdag 17 januari 2001 aanhield in verband met een overval op een sigarenwinkel aan de Oost-Voorstraat, zijn op vrije voeten gesteld. Onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachten, 18 en 20 oud en beiden woonachtig in Oud-Beijerland, niet betrokken waren bij deze overval. De politie zet het onderzoek naar de overval voort.

Dode vrouw
STRIJEN - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het overlijden van een vrouw. De politie vond de 41-jarige bewoonster van een pand aan de Gruttostraat in Strijen op donderdagmiddag 25 januari 2001 in haar huis. Het lichaam had geen verwondingen. De politie laat sectie verrichten.

Drugs
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 24-jarige inwoner uit Heinenoord aangehouden. Agenten zagen de man op donderdagmorgen 25 januari 2001 rond 03.15 uur bij een telefooncel aan de Burgemeester Diepenhorstsingel in Oud-Beijerland. Ze vroegen wat hij daar deed. De verdachte vertelde dat hij iets wilde roken. De man had ongeveer een gram heroïne bij zich. Op het bureau zei de man verrast te zijn. Hij wist niet van de heroïne af.

Schip in brand
OUD-BEIJERLAND - De voorkant van een schip is in brand gevlogen. Het vuur ontstond op woensdagavond 24 januari 2001. Het schip legde uiteindelijk aan bij een bedrijf aan de Spuidijk in Oud-Beijerland. Een brandweerman viel tijdens zijn werk in het schip en liep armletsel op. Het Korps Landelijke Politiediensten stelt een nader onderzoek in. De lading van de 'Bastiaan' bestond uit zand.

Geen bekeuringen
OUD-BEIJERLAND - Politiemensen hebben niet een bekeuring geschreven bij een controle. Agenten controleerden de verlichting van het schoolverkeer op de Langeweg in Oud-Beijerland. Dat gebeurde op woensdagmorgen 24 januari 2001. Bij alle ongeveer dertig fietsers brandde de verlichting.

Inbraak en autodiefstal
NUMANSDORP - Inbrekers hebben ook een auto gestolen. De bewoners van een pand aan de Fazantstraat in Numansdorp merkten de woninginbraak op dinsdagmorgen 23 januari 2001. De verdachten openden een raam en stalen binnen een draagbare computer, fototoestel en de autosleutels. Met deze sleutels reden ze weg in de blauwe Mercedes Benz S 320.

Computers gestolen
STRIJEN - Inbrekers hebben veertien computers gestolen. Personeel ontdekte de inbraak op maandagmorgen 22 januari 2001 maar mogelijk gebeurde deze op vrijdagavond 19 januari 2001. Het bedrijf zit aan de Industriestraat in Strijen. De verdachten kwamen binnen na verbreking van een raam.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft een 32-jarige autobestuurder uit Heinenoord aangehouden. Hij reed op zondagavond 21 januari 2001 met een te hoog alcoholpromillage over de Noord-Achterweg in Zuid-Beijerland. Agenten controleerden hem daar. De verdachte betaalde een transactiebedrag van ƒ. 900,00 en kreeg een rijverbod van vijf uur.

Reeks inbraken
HOEKSCHE WAARD - Het dievengilde is het afgelopen weekend actief geweest in de Hoeksche Waard. Vrijdagavond 19 januari 2001 is tussen 17.00 uur en 19.25 uur ingebroken in een woning aan de Tulpstraat in Oud-Beijerland. De inbrekers forceerden de achterdeur en namen audio- en videoapparatuur weg. De politie stelt een technisch sporenonderzoek in. In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 januari 2001 is ingebroken in een woning aan de Blaaksedijk Oost in Heinenoord. De inbrekers forceerden een raam en gingen er vandoor met draagbare telefoons, geld en rijbewijzen. Zaterdag 20 januari is ingebroken in een woning aan de Weeda in Maasdam. De inbrekers forceerden hier een schuifpui. Of er iets gestolen is, is niet bekend. Buren zagen in het parkje 2 jongens weglopen. Toen de jongens zich ontdekt wisten, gingen zij er snel vandoor de wijk de Heul in. Politie en buurtbewoners zochten de omgeving af, maar de jongens werden niet meer aangetroffen. In de nacht van zaterdag op zondag 21 januari 2001 is ingebroken in een woning aan de Manhille in Westmaas. De inbrekers forceerden de achterdeur en doorzochten de woning. De bewoners missen geld en sieraden.

Kassa gestolen
ZUID-BEIJERLAND - Vrijdagavond 19 januari 2001 heeft een onbekende man rond 20.00 uur een kassa gestolen uit een winkel aan de Dorpsstraat. Toen de winkelier de deurbel hoorde liep hij de winkel binnen. Hij zag toen een onbekende man met de kassa onder zijn armen de winkel uit lopen. Toen de man in een auto stapte, pakte de winkelier hem vast. Toch lukte het de man weg te rijden, waarna de winkelier los moest laten. De politie stelt een onderzoek in.

Alcoholcontroles
OUD-BEIJERLAND - Vrijdagavond 19 januari 2001 controleerde de politie op de Kwakscheweg een 53 jarige bestuurster uit Zuid-Beijerland. Zij had te veel alcohol gedronken. Zij kreeg een geldboete van 410 gulden opgelegd en een rijverbod. In totaal controleerde de politie op de Kwakscheweg 11 bestuurders. In de nacht van zaterdag op zondag 21 januari 2001 controleerde de politie op de Spuioeverweg een 20 jarige bestuurder uit Polen. Hij had te veel alcohol gedronken. Hij kreeg een geldboete van 410 gulden opgelegd en een rijverbod. In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 januari 2001 controleerde de politie op de Lange Eendrachtsweg een 18 jarige bestuurder uit Goudswaard. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een geldboete van 410 gulden en een rijverbod.

Aanrijdingen door gladheid
REGIO - Door de hevige sneeuwval vonden er zaterdagmiddag 20 januari 2001 in de hele regio veel aanrijdingen plaats. Het betrof in de meeste gevallen wat glijpartijen met alleen blikschade. Bij een gering aantal aanrijdingen liepen de betrokkenen lichte verwondingen op. Vanaf 15.00 uur stroomden de meldingen van aanrijdingen bij de politie binnen. Verreweg de meeste aanrijdingen deden zich voor in district Alblasserwaard / Vijfheerenlanden, namelijk 27. In district Dordrecht / Zwijndrechtse Waard kwamen 5 meldingen binnen en in de Hoeksche Waard deed zich zaterdagmiddag slechts een aanrijding voor. Zaterdagavond kwamen daar nog eens 16 aanrijdingen bij, 6 in district Dordrecht / Zwijndrechtse Waard, 7 in district Alblasserwaard / Vijfheerenlanden en 3 in de Hoeksche Waard. Zondagmorgen 21 januari deden er zich vanaf 08.00 uur 15 aanrijdingen voor, 4 in district Dordrecht / Zwijndrechtse Waard, 7 in district Alblasserwaard / Vijfheerenlanden en 4 in de Hoeksche Waard.

Auto in de sloot
NIEUW-BEIJERLAND - Zaterdagavond 20 januari 2001 kreeg de politie melding dat er langs de Langeweg een auto in de sloot gereden was. Toen de politie ter plaatse kwam reed de betreffende auto net weg. Hij was met behulp van een landbouwtractor weer op het droge gezet. Toen de politie de bestuurder, een 25 jarige man uit Goudswaard, aansprak werd al snel duidelijk dat hij te veel alcohol gedronken had. Na verhoor werd de man in de loop van de avond heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 24 jarige man uit Oud-Beijerland is in de nacht van zaterdag op zondag 21 januari 2001 mishandeld. In een cafetaria aan de Nobelstraat werd hij in het gezicht gestompt. Hierbij liep hij een bloedneus op. In verband met de mishandeling hield de politie twee verdachten aan, een 17 jarige inwoner van Oud-Beijerland en een 20 jarige inwoner van Mijnsheerenland. De politie onderzoekt de zaak.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1
Berichten week 52
Berichten week 51
Berichten week 50
Berichten week 49
Berichten week 48
Berichten week 47
Berichten week 46
Berichten week 45
Berichten week 44
Berichten week 43
Berichten week 42

Terug naar Nieuwspagina

Politie Zuid Holland Zuid

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl