Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 48

29/11 Inbraak woning
29/11 Verkeerscontrole
29/11 Auto gestolen
29/11 Ongeval
29/11 Alcohol
28/11 Verlichtingscontrole
27/11 Auto gestolen
27/11 Getuigen gezocht
27/11 (Brom-)fietscontrole
27/11 Inbraak winkel
26/11 Vernieling
25/11 Overval en brand
24/11 Alcohol
24/11 Geld gestolen
24/11 Woninginbraken

Berichten voorgaande weken

Inbraak woning
STRIJEN- In een woning aan de Boomgaard is ingebroken. Dit gebeurde op donderdagavond 29 november 2001. Men is via het raam van de woning naar binnengekomen. Er werd een pinpas en geld gestolen. De 80-jarige bewoonster heeft aangifte bij de politie gedaan.

Verkeerscontrole
HEINENOORD- Op de Goidschalxoordsedijk zijn fietsers en bromfietser gecontroleerd op donderdag 29 november. Er werden 10 bekeuringen uitgeschreven omdat de bestuurders hun verlichting niet aan hadden. Twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij hun helm niet droegen.

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Een groene BMW 316I is gestolen. De auto stond aan de Bootstraat in 's-Gravendeel. De eigenares merkte de diefstal op donderdagmorgen 29 november 2001. De BMW heeft het kenteken LG-NJ-19.

Ongeval
PUTTERSHOEK - Twee auto's zijn tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 29 november 2001 bij de Arent van Lierstraat met het Schouteneinde in Puttershoek. De twee voertuigen weken uit en raakten elkaar. De 50-jarige bestuurder (Maasdam) van de personenauto had pijn aan zijn nek en heup. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis. De 28-jarige bestuurder van de bestelwagen had letsel aan zijn knie.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft een 53-jarige autobestuurder uit Numansdorp aangehouden. Hij reed op donderdagmorgen 29 november 2001 rond 02.35 uur in Numansdorp over de Burgemeester de Zeeuwstraat. Na controle bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had.

Verlichtingscontrole
WESTMAAS - De politie heeft woensdagmorgen 28 november 2001 bij een verlichtingscontrole op de Smidsweg 8 fietsers bekeurd. Tussen 07.30 uur en 08.10 uur werden 50 fietsers en bromfietsers gecontroleerd.

Auto gestolen
KLAASWAAL - Dinsdagmiddag 27 december 2001 is op de Oud-Cromstrijensedijk WZ een Renault Safrane met het kenteken RL-JJ-59 gestolen. De diefstal vond rond 12.30 uur plaats toen de eigenaar even wat goederen afleverde. Daarbij liet hij de sleutels in de auto achter. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Getuigen gezocht
OUD-BEIJERLAND - De politie zoekt getuigen van de overval waarbij zondagavond 25 november 2001 een 43 jarige man uit Rotterdam mishandeld werd. De overval, waarbij de twee overvallers de winkel van de man in brand staken, vond rond 22.00 uur plaats. De man ligt nog steeds met kneuzingen over het hele lichaam in een ziekenhuis in Rotterdam. De politie beschikt inmiddels over een uitgebreid signalement van de twee overvallers.
Dader 1: is een blanke man van ongeveer 30 of 35 jaar oud. Hij is 1.80 meter lang en hij heeft een breed postuur en kort donkerblond haar. Hij droeg een zwarte of donkere parkajas, een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen met blauwe of zwarte accenten of strepen. Verder droeg de overvaller een donkerblauwe baseballpet.
Dader 2: is eveneens een blanke man van ongeveer 25 of 30 jaar oud. Hij heeft dezelfde lengte en hetzelfde postuur als de andere overvaller en verder heeft ook hij kort donkerblond haar. Hij droeg een grijze jas met capuchon, met op de mouwen een streep in een afwijkende kleur. Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek en donkere sportschoenen.
De politie heeft maandag 26 november een buurtonderzoek gehouden. Dit leverde geen nieuwe aanwijzingen op. Het technisch onderzoek heeft nog geen duidelijkheid gebracht in de oorzaak van de brand. De politie verzoekt getuigen die zondag of de dagen daarvoor rond de Veilingpassage iets verdachts hebben gezien, dat mogelijk verband houdt met deze zaak, om via telefoonnummer 0900 - 8844 contact op te nemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

(Brom-)fietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in Oud-Beijerland een bromfietscontrole gehouden. Een motoragent bracht de tweewielers op dinsdagmorgen 27 november 2001 naar de controleplek. Uiteindelijk schreven de agenten 8 bekeuringen.
WESTMAAS - Tijdens een kleine verlichtingscontrole heeft de politie 7 bekeuringen uitgedeeld. Agenten hielden de controle op dinsdagmorgen 27 november 2001 op de Smidsweg in Westmaas.

Inbraak winkel
NUMANSDORP - Bij een fotowinkel aan de Voorstraat in Numansdorp is ingebroken. De omvang van de buit is nog niet bekend. Kort na de inbraak vond de politie aan de Schuringsedijk in Numansdorp de waarschijnlijk gebruikte auto terug. De inbraak gebeurde op dinsdagmorgen 27 november 2001 rond 03.40 uur.

Vernieling
STRIJEN - Een 16-jarige jongen uit Strijen heeft een ruit ingegooid. Dat gebeurde op maandagavond 26 november 2001 bij een pand aan de Molenstraat in Strijen. Agenten stelden een onderzoek in en met onder andere de hulp van een getuige waarna de aanhouding van de verdachte volgde. Deze bekende op het bureau.

Overval en brand
OUD-BEIJERLAND - Bij een overval is een 43-jarige man uit Rotterdam in elkaar geslagen. Daarna is zijn winkel in brand gestoken. Op zondagavond 25 november 2001 was de man in de kinderkledingwinkel in de Veilingpassage aan het werk toen de twee verdachten de winkel kwamen. Zij eisten geld van het slachtoffer. Tijdens de overval is hij in elkaar geslagen waardoor hij kneuzingen over zijn hele lichaam opliep. De verdachten zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Bij het verlaten van de winkel gooiden zij een onbekend voorwerp naar binnen, waardoor er brand ontstond. Het slachtoffer kon nog buiten de winkel komen en is door omstanders op de grond aangetroffen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis in Rotterdam. De brandweer gaf na drie kwartier het sein brand meester, maar kon niet voorkomen dat de winkel geheel uitbrandde. De omliggende winkels liepen rook- en waterschade op. De politie startte een rechercheonderzoek.

Alcohol
KLAASWAAL - Op de hoek van de Kreupeleweg en de Vierde Moerweg is een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De 24-jarige man uit Klaaswaal kreeg een dagvaarding en een rijverbod van twee uur. De man is aangehouden in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 november.

Geld gestolen
ZUID-BEIJERLAND - De dagopbrengsten van een winkel aan de Dorpsstraat zijn gestolen. Op zaterdag 24 november kwamen rond 16.00 uur (sluitingstijd) een groep van ongeveer 10 personen de winkel binnen. Deze winkel grenst aan het woonhuis. Terwijl enkele van de groep het personeel bezighielden met allerlei vragen, zagen anderen kans om uit het woonhuis een geldbedrag van 20.000 gulden mee te nemen.

Woninginbraken
NUMANSDORP - Bij twee woningen aan de Putter is ingebroken. De inbraken vonden plaats in de avond of nacht van zaterdag op zondag 25 november. Uit de woningen zijn onder andere juwelen, een laptop, geld en cd's verdwenen.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 47
Berichten week 46
Berichten week 45
Berichten week 44
Berichten week 43
Berichten week 42
Berichten week 41
Berichten week 40
Berichten week 39
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl