Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 22

30/05 Autodiefstallen
30/05 Toch examen
30/05 Fietser verongelukt
29/05 Winkeldiefstal
29/05 Gebakken vis
28/05 Diefstal
28/05 Verkeerscontrole
27/05 Te snel
27/05 Controle openbare orde
26/05 Ruiten vernield
26/05 Mishandeling
26/05 Asbest
25/05 Ongeval in tunnel
25/05 Val van steiger
24/05 Te snel varen
24/05 Fietser gewond

Berichten voorgaande weken

Autodiefstallen
's-GRAVENDEEL/NUMANSDORP - Uit de Oranjestraat in 's-Gravendeel is een bedrijfsauto gestolen. Het gaat om een witte Mercedes Benz. De bestuurder merkte de diefstal op woensdagmorgen 30 mei 2001. Een medewerker van een autobedrijf aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp deed op woensdagmorgen 30 mei 2001 aangifte van diefstal van een nieuwe BMW X5. Deze stond op het terrein. Waarschijnlijk stalen de verdachten eerder sleutels uit het pand en namen de groene BMW mee die achter het pand stond.

Toch examen
OUD-BEIJERLAND - Een 17-jarig meisje uit Numansdorp is na een ongeval toch naar school gegaan. Ze zat op woensdagmorgen 30 mei 2001 achter op een brommer. De twee waren onderweg naar school voor het afleggen van een examen. Een auto reed over de Langeweg in Oud-Beijerland. De 35-jarige bestuurster uit Oud-Beijerland wilde linksaf richting een sportpark en liet de brommer niet voorgaan. Het 17-jarig meisje had vermoedelijk een gekneusd been. De vader van de 17-jarige bromfietster bracht haar toch naar school.

Fietser verongelukt
STRIJEN - De 59-jarige fietser is dodelijk verongelukt in Strijen. Een bestelbus reed op woensdagmorgen 30 mei 2001 over de Oranjestraat. De bestuurder, een 50-jarige man uit Strijen, werd vermoedelijk onwel. De bus ging rechtdoor bij de kruising met de Trambaan en raakte het 59-jarige slachtoffer. Deze overleed vrijwel direct. De ambulance bracht de 50-jarige automobilist in kritieke toestand naar een Dordts ziekenhuis.

Winkeldiefstal
's-GRAVENDEEL - De politie heeft een 40-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. De aanhouding gebeurde op dinsdagmiddag 29 mei 2001 kort na een winkeldiefstal bij een kledingzaak aan de Smidsweg in 's-Gravendeel. Op het bureau bekende de vrouw diverse diefstallen ook in Oud-Beijerland en Zuid-Beijerland. De verdachte stal kleding en schoenen.

Gebakken vis
NUMANSDORP- Bij de visboer aan de Havenstraat is brand uitgebroken. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 29 mei 2001. De brand is vermoedelijk in een frituurpan ontstaan. Omdat de 56-jarige eigenaar uit Numansdorp zich toen achter in de winkel bevond, bemerkte hij de brand niet. De eigenaar werd door voorbijgangers gewaarschuwd. De brandweer heeft de brand snel geblust. De winkel moest echter gesloten worden omdat er aardig wat brand- en rookschade is ontstaan.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND- Van een bouwterrein aan de Sportlaan zijn goederen gestolen. Dit gebeurde in de avond of nacht van maandag 28 op dinsdag 29 mei 2001. De 50-jarige medewerker uit Oud-Gastel had gisteravond het terrein goed afgesloten. Vanmorgen lag het hek op de grond en was het hekslot weg. Ook waren bandensporen, vermoedelijk van een vrachtauto, te zien. Van het bouwterrein waren 10 gegalvaniseerde bakken en 2500 steigerklemmen verdwenen. De medewerker heeft aangifte bij de politie gedaan.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - De politie heeft bij een verkeerscontrole zes bekeuringen uitgedeeld. Agenten hielden de controle op maandagmiddag 28 mei 2001 op de Rijksstraatweg in Numansdorp.

Te snel
ZUID-BEIJERLAND - Een 30-jarige autobestuurder uit Numansdorp krijgt een snelheidsbekeuring. Agenten controleerden de man op zondagmiddag 27 mei 2001 nadat ze hem in zijn auto zagen op de Sluisjesdijk. Bij de Buitendijk hielden ze de automobilist tegen. Hij reed ruim 100 km. per uur terwijl langs de dijk fietsers reden. De man en zijn vrouw waren het niet eens met de constatering van de agenten.

Controle openbare orde
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 27 mei 2001, omstreeks 03.35 uur, werd op de Beneden Molendijk een man bekeurd voor het wildplassen in een portiek. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring vond een 32 jarige inwoner uit Oud-Beijerland het nodig om zich er mee te bemoeien en ging niet weg toen de agenten dit nadrukkelijk kenbaar maakten. Hij beledigde de agenten en werd daarop aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Ruiten vernield
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagochtend, 26 mei 2001, omstreeks 00.35 uur, kwam een melding bij de politie binnen van vernieling van ruiten aan de W. van Vlietstraat. Attente getuigen zagen dat drie jongens stenen gooiden naar de Abri. Ze liepen weg in de richting van de Mariniersweg en gooiden twee ruiten van een supermarkt kapot. Ondanks een zoekactie met twee politieauto's werden de verdachten niet meer gevonden.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagochtend, 26 mei 2001, omstreeks 02.00 uur, verschenen twee broers, 17 en 18 jaar uit Oud-Beijerland aan het politiebureau in Oud-Beijerland. Ze waren beide gewond. Bleek dat er kort daarvoor een vechtpartij was geweest aan de Scheepmakershaven waarbij de broers de nodige klappen hadden gekregen. Ze zijn in het bureau behandeld aan hun verwondingen door een GGD arts en zijn vervolgens voor verdere behandeling overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Ze liepen diverse kneuzingen op en de 18 jarige jongen tevens nog een blauw oog. De politie stelt een onderzoek in.

Asbest
STRIJEN- Op zaterdagmorgen, 26 mei 2001, omstreeks 10.00 uur, kwam een melding bij de politie binnen dat er een dak van een schuur Nieuwestraat gesloopt werd en dat er asbest op de weg kwam. Bleek dat de eigenaar van een schuur het dak aan het slopen was. De milieudienst Zuid-Holland-Zuid kwam terplaatse en constateerde dat er bij het slopen asbest vrij kwam. Een gespecialiseerd bedrijf uit Barendrecht ruimde de asbest op en voerde dit af. De weg is tot 22.00 uur die dag afgesloten geweest. Toen was de klus geklaard. De milieudienst en de politie maken proces-verbaal op.

Ongeval in tunnel
'S -GRAVENDEEL- Op vrijdagmiddag, 25 mei 2001, omstreeks 13.55 uur, kwam een 8 jarig meisje met haar fiets ten val in de Kiltunnel. Ze is met een zware hersenschudding overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Het meisje was samen met haar vader aan het fietsen. Vermoedelijk raakte ze door een te hoge snelheid de macht over het stuur kwijt waardoor zij ten val kwam op het fietspad.

Val van steiger
'S -GRAVENDEEL- Op vrijdagmiddag, 25 mei 2001, omstreeks 12.30 uur, is een 55 jarige inwoner uit 'S -Gravendeel aan de Kilweg van een 3 meter hoge stelling gevallen. Hij is na stabilisatie door ambulance personeel en personeel van de trauma helikopter in kritieke toestand met een spoedtransport onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. De man was op de steiger aan zijn eigen woning aan het werk. Vermoedelijk werd hij onwel en viel hij van de stelling op straat.

Te snel varen
MAASDAM- Tijdens een bootsurveillance op de Binnenmaas hebben agenten vier schippers bekeurd voor te hard varen. Ze voeren sneller dan de toegestane snelheid van maar 6 km/uur. Ze kregen direct een bekeuring van 90 gulden uitgereikt. Eén schipper kreeg een bekeuring omdat hij geen vaarbewijs had. De controle werd gehouden op donderdagmiddag 24 mei 2001. Het was zeer druk op het water.

Fietser gewond
MAASDAM- Op donderdagavond, 24 mei 2001, omstreeks 23.55 uur, vond op de Parallelweg van de Provincialeweg N 217 een ongeval plaats waarbij een 18 jarige fietser uit 'S -Gravendeel gewond raakte. Hij is met een zware hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. De jongen fietste zonder licht komende vanuit de richting Hoeksedijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 19 jarige inwoner uit Strijen. De fietser reed slingerend. Toen hij de auto zag stuurde hij naar links en de automobilist stuurde daarop naar links. Plotseling stuurde de fietser naar recht en een frontale aanrijding volgde. De fietser kwam op het wegdek terecht en raakte buiten bewustzijn. Onderweg naar het ziekenhuis kwam hij weer bij kennis. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning stelt een technisch onderzoek in naar de juiste toedracht.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl