Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 9

28/02 Fietsenkijkdag
28/02 Aanrijding
28/02 Inbraak
28/02 Vernieling
27/02 Ongeval
27/02 Mishandeling
27/02 Alcohol
26/02 Paard door de brug
24/02 Auto uitgebrand
24/02 Alcohol
24/02 Doorgereden
24/02 Alcohol
23/02 Auto in de sloot

Berichten voorgaande weken

Fietsenkijkdag
HOEKSCHE WAARD - De politie in de Hoeksche Waard houdt zaterdag 10 maart 2001 een fietsenkijkdag. Inwoners van de Hoeksche Waard en maar ook van omliggende gemeenten kunnen op het politiebureau komen kijken of hun gestolen rijwiel tussen de gevonden fietsen staat. Regelmatig treft de politie gevonden fietsen aan. Vaak zijn het goede, soms bijna nieuwe fietsen. Ook worden er regelmatig kinderfietsjes gevonden. De gevonden fietsen komen uit alle gemeenten in de Hoeksche Waard. De politie probeert altijd de eigenaar te achterhalen, maar dat lukt lang niet in alle gevallen. Inmiddels staan er ongeveer 40 fietsen te wachten op hun eigenaar. Is er bij u de afgelopen maanden een fiets gestolen, dan is er alle reden om tussen 11.00 uur en 14.00 uur een kijkje te nemen op het politiebureau aan de Scheepmakershaven 6 in Oud-Beijerland. Neem wel uw aangifteformulier mee en een legitimatiebewijs. Heeft u nog geen aangifte gedaan, dan kunt u dit ter plaatse alsnog doen. Na de aangifte kunt u een kijkje nemen bij de gevonden fietsen. Op deze wijze hoopt de politie zoveel mogelijk fietsen bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Een onbekende personenauto heeft een fietsster aangereden. Het ongeval gebeurde op woensdag 28 februari 2001 rond 15.30 uur op de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland. De auto reed tegen de hand van de 41-jarige vrouw uit Oud-Beijerland. Ze liep een gekneusde hand op.

Inbraak
OUD-BEIJERLAND - Inbrekers hebben een aantal computers gestolen. Men ontdekte de diefstal bij het bedrijf aan de Röntgenstraat in Oud-Beijerland op woensdagmorgen 28 februari 2001. De verdachten kwamen binnen na forcering van een schuifdeur.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een getuige heeft een 15-jarige jongen uit Vierpolders aangehouden voor vernieling. De getuige hoorde op woensdagmorgen 28 februari 2001 rond 01.10 uur een klap bij de Ooststraat in Oud-Beijerland. Hij zag dat er twee jongens wegrenden. Een pakte hij. Bij een winkel lag er een ruit in.

Ongeval
HEINENOORD - Een auto heeft zware schade opgelopen bij een ongeval. De 26-jarige bestuurster uit Rotterdam had pijn in haar schouders en nek. De ambulance bracht de vrouw voor controle naar een ziekenhuis in Rotterdam. Ze reed op dinsdagmiddag 27 februari 2001 over rijksweg A29 bij Heinenoord. Ze week uit voor een auto voor haar die maar 50 km. per uur reed. De bestuurster raakte de macht over het stuur kwijt en de wagen botste tegen de vangrail. Losgeraakte onderdelen beschadigde een andere auto.

Mishandeling
HEINENOORD - Een onbekende man van ongeveer 20/30 jaar heeft geprobeerd een 29-jarige vrouw uit Rotterdam te mishandelen. Dat gebeurde op dinsdagavond 27 februari 2001 rond 19.00 uur op de carpoolplaats aan de Reedijk in Heinenoord. De verdachte bezocht het slachtoffer in de camper. Hij kwam met een snoer op de vrouw af. Deze ontsnapte uit de camper op het moment dat daar een auto reed. De verdachte die een crèmekleurige halflange jas en donkere halfhoge schoenen droeg vluchtte weg met een donkere auto. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Zijn telefoonnummer is 0900-8844.

Alcohol
PIERSHIL - Een 50-jarige autobestuurder uit Piershil heeft een rijverbod van twee uur gehad. Agenten controleerden de man op dinsdagavond 27 februari 2001 in Piershil. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

Paard door de brug
HEINENOORD - Een paard is met een been door een bruggetje gezakt. De 54-jarige ruiter uit Puttershoek liep op maandagochtend 26 februari 2001 met zijn paard over het bruggetje op het fietspad van de Buitendijk in Heinenoord, de zogenaamde 'Jeanine van Hemertbrug'. Zijn paard liep een beenwond op nadat deze door de brug zakte en op zijn zij viel. Een fietser die uit tegenovergestelde richting passeerde, schrok, week uit om niet tegen het paard te komen en botste tegen de leuning van de brug. De 54-jarige man waarschuwde de politie. Een politieman zag dat het wegdek van de brug slecht is en waarschuwde de eigenaar.

Auto uitgebrand
KLAASWAAL - Een auto is volledig uitgebrand. De 24-jarige bestuurster uit Steenbergen reed op zaterdagmorgen 24 februari 2001 over rijksweg A29. Op een parkeerplaats ter hoogte van Klaaswaal viel de motor stil en vloog deze in brand. De brandweer bluste het vuur en een bergingsvoertuig haalde de wagen weg.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft een 37-jarige autobestuurder uit Strijen aangehouden. Hij reed in een auto zonder verlichting op zaterdagmorgen 24 februari 2001 rond 00.30 uur over het industrieterrein bij Numansdorp. Agenten controleerden hem bij de Edisonstraat. Toen ze het portier openden roken ze een alcohollucht. Diverse blaasproeven mislukten waarop een GGD-arts op het bureau een bloedproef afnam bij de verdachte. Even later controleerden politiemensen een 20-jarige bromfietser uit Goudswaard op de Groene Kruisweg in Numansdorp. Aanleiding was zijn rijgedrag. Ook hij had een te hoog alcoholpromillage en kreeg een rijverbod van vier uur.

Doorgereden
NUMANSDORP - Een 18-jarige jongeman uit Rotterdam is doorgereden na een ongeval. Op de kruising van de Berkenlaan met de Eikenlaan in Numansdorp verloor hij de macht over het stuur en raakte het trottoir en een paaltje. Hij reed door maar kwam niet ver. In de Eikenlaan brak een voorwiel. De verdachte stapte uit en liep weg. Even later hielden agenten de 18-jarige aan. Hij had geen rijbewijs en reed in een auto van een familielid die hier geen toestemming voor gaf.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland een alcoholcontrole gehouden. De controle gebeurde op zaterdagavond 24 februari 2001. 20 autobestuurders bliezen en geen van hen had een te hoog alcoholpromillage.

Auto in de sloot
HEINENOORD - Een auto is naast rijksweg A29 bij Heinenoord in de sloot beland. Agenten roken een alcohollucht bij de 33-jarige bestuurder uit Bruinisse. Uit de blaasproef bleek het te hoge alcoholpromillage. Agenten vorderden zijn rijbewijs in en gaven verder de verdachte een rijverbod van zes uur. Het ongeval en de controle gebeurden op vrijdagavond 23 februari 2001.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1
Berichten week 52
Berichten week 51
Berichten week 50
Berichten week 49
Berichten week 48
Berichten week 47

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl