Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 15

13/04 Inbraak
13/04 Stro in brand
12/04 Schoorsteenbrand
12/04 Vals abonnement
12/04 Auto in de sloot
12/04 Wisseltruc
11/04 Ongeval
10/04 Ongeval
10/04 Aanhouding na mishandeling
10/04 Aanhouding verdachten
10/04 Tegel door ruit
09/04 Auto gestolen
09/04 Kleding gestolen
09/04 Tegel door ruit
08/04 Auto gestolen
07/04 Doorgereden na aanrijding
07/04 Dronken man
07/04 Openlijk geweld
06/04 Kopstaartbotsing

Berichten voorgaande weken

Inbraak
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben vijf computers gestolen uit een bedrijfspand. De inbraak gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 13 april 2001. Het getroffen bedrijf zit aan de Griendweg in 's-Gravendeel. De verdachten kwamen binnen na vernieling van een ruit.

Stro in brand
OUD-BEIJERLAND - Een opslagplaats voor stro is in brand gevlogen. De melding kwam binnen op vrijdagmiddag 13 april 2001 rond 13.15 uur. De brandweer begon met het blussen aan de Zinkweg in Oud-Beijerland. Dat duurt enige uren. Er komt een bedrijf die het stro uit elkaar trekt om zo het bluswerk makkelijker te maken. De opslag heeft een omvang van ongeveer honderd vierkante meter. Er ontstond door het vuur geen gevaar voor de omgeving omdat daar geen huizen staan.

Schoorsteenbrand
's-GRAVENDEEL - De brandweer heeft een schoorsteenbrand uitgemaakt. De bewoonster van een woning aan de Beverhoekstraat in 's-Gravendeel deed op donderdagmiddag 12 april 2001 een schuif open van de schoorsteen. Er vielen takjes naar beneden. Ze dacht aan een vogelnestje en stak de haard aan. Vervolgens ontstond brand in de schoorsteen. Een buurjongen haalde de 78-jarige vrouw snel uit haar woning.

Vals abonnement
MIJNSHEERENLAND - Een 14-jarige jongen uit Puttershoek is op de Blaaksedijk in Mijnsheerenland in de bus betrapt met een vervalst abonnement. Een medewerker van het busbedrijf bracht de verdachte op donderdagmiddag 12 april 2001 naar de politie. Daar bekende de jongen dat hij het abonnement vervalste. De verdachte maakte een andere ingangsdatum op het abonnement.

Auto in de sloot
OUD-BEIJERLAND - Een 20-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland is met zijn auto in de sloot beland. Hij reed op donderdagavond 12 april 2001 op de Randweg in Oud-Beijerland. In een bocht verloor hij de macht over zijn stuur. Na controle bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had.

Wisseltruc
's-GRAVENDEEL/PUTTERSHOEK - Een man en een vrouw hebben twee keer een wisseltruc geprobeerd. De eerste keer gebeurde dit bij een winkel aan de Smidsweg in 's-Gravendeel op woensdagmiddag 11 april 2001. De twee hadden een biljet van duizend gulden en vroegen aan het personeel dit te wisselen. Een medewerkster liep met het biljet naar achteren gevolgd door de twee. Het personeelslid stopte en de man wilde zijn geld terug. De verdachten verlieten de winkel. Even later meldden vermoedelijk dezelfde twee zich bij de receptie van een zorgcentrum aan de Laning in Puttershoek. Daar kwamen ze met tweehonderdvijftig gulden. De medewerkster weigerde en uiteindelijk verlieten de man en vrouw het pand en reden weg in een grijze personenauto. De man is ongeveer 45 jaar en droeg onder andere een goudkleurige bril. De vrouw heeft een leeftijd van ongeveer 30 jaar en droeg het haar in een paardenstaart.

Ongeval
KLAASWAAL - Twee autobestuurders zijn overgebracht naar een ziekenhuis na een ongeval. Een van de twee stond stil op de Oud-Cromstrijensedijk WZ. In Klaaswaal. De bestuurder wachtte op tegemoetkomend verkeer omdat erop zijn rijstrook een ander voertuig stilstond. De tweede bestuurder zag te laat zijn wachtende voorganger en botste hier tegenaan. De ene automobilist had last van zijn nek en de andere verwondingen aan zijn hoofd. Het ongeval gebeurde op woensdagmorgen 11 april 2001 en de bestuurders zijn 20 (Piershil) en 27 (Oud-Beijerland) jaar.

Ongeval
MAASDAM - Een 16-jarige bromfietsster uit Puttershoek is bij een ongeval van haar bromfiets geworpen, over de auto gevlogen en achter deze terechtgekomen. Een auto wilde op dinsdagmiddag 10 april 2001 bij de Sportlaan in Maasdam linksaf. De 23-jarige bestuurster uit Numansdorp zag waarschijnlijk de bromfiets niet en passeerde het fietspad. Het letsel van het slachtoffer viel mee, waarschijnlijk alleen een scheurtje in een pols.

Aanhouding na mishandeling
NUMANSDORP - De politie heeft twee mannen aangehouden voor mishandeling. De twee van 19 en 23 jaar komen uit Numansdorp. De politie stelde een onderzoek in naar de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Numansdorp. Die liep op zondagmorgen 25 maart 2001 rond 02.00 uur buiten op de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Een groepje sloeg en schopte hem zonder enige aanleiding. Uiteindelijk vluchtte het slachtoffer een horecagelegenheid in en deed een paar dagen later aangifte. De politie hield de twee verdachten aan op dinsdagmorgen 10 april 2001 en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aanhouding verdachten
OUD-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Heinenoord is aangehouden door de politie. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 10 april 2001. Agenten controleerden op dinsdagmorgen 10 april 2001 rond middernacht de verdachte die in zijn auto zat bij de Wolweversweg in Oud-Beijerland. Dit na een melding dat daar in de buurt twee mannen rondliepen en schenen met een zaklamp. Een politiewagen reed het voertuig aan de voorkant klem. De verdachte reed achteruit bijna een agent omver. Na onderzoek volgde de aanhouding van de bestuurder.

Tegel door ruit
PUTTERSHOEK - (vervolgbericht 10 april 2001) De politie heeft het onderzoek naar de vernieling van een ruit praktisch klaar. In dit onderzoek hield de politie drie verdachten aan. Deze zijn weer vrij. Na verhoren bleek de aanleiding. De drie stonden op zaterdagavond 31 maart 2001 op de Eikenlaan in Puttershoek. De verdachten zaten in een auto en veroorzaakte overlast. Een politieagent gaf een van de drie een bekeuring omdat deze op straat urineerde. Nadat de verdachten naar een horecagelegenheid waren geweest gingen ze terug naar de Eikenlaan. Daar gooide ze een ruit in van een woning. De steen vloog vlak langs een 18-jarige vrouw die lichtgewond raakte door glas. Het slachtoffer zat in de woonkamer.

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Een personenauto is gestolen vanaf de Mijlweg in 's-Gravendeel. De zoon van de eigenaar merkte de diefstal op maandag 9 april 2001 en deed aangifte. Het gaat om een groene Nissan Sunny.

Kleding gestolen
's-GRAVENDEEL - Winkelpersoneel heeft een 19-jarige jongen uit 's-Gravendeel aangehouden. De eigenaar van de kledingzaak aan de Smidsweg in 's-Gravendeel vertrouwde de verdachte niet en nam hem van buiten weer mee terug de winkel in. Het alarm ging af. De jongen haalde een net gestolen broek tevoorschijn. Bij de fouillering vond de politie nog een leren riem. De winkeldiefstal gebeurde op maandagmiddag 9 april 2001.

Tegel door ruit
PUTTERSHOEK - (vervolgbericht 3 april 2001) De politie heeft een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de vernieling van een ruit. Het gaat om een 19-jarige jongeman uit Hoogvliet. Hij meldde zichzelf op maandagavond 9 april 2001 bij het politiebureau in Oud-Beijerland. Op maandagavond 2 april 2001 hield de politie twee anderen aan. Het onderzoek richt zich op een incident dat gebeurde op zondagmorgen 1 april 2001 rond 04.15 uur bij een woning aan de Eikenlaan in Puttershoek. Plotseling vloog er een steen naar binnen. In de kamer zat iemand. De steen raakte deze 18-jarige vrouw net niet. Door rondvliegend glas liep ze wel lichte verwondingen op.

Auto gestolen
PIERSHIL - Een personenauto is gestolen uit Piershil. Het gaat om een groene Volkswagen Passat. Deze stond aan de Voorstraat in Piershil. De eigenaar ontdekte de diefstal op zondag 8 april 2001.

Doorgereden na aanrijding
NUMANSDORP- Op de Middelsluisedijk is een 24-jarige bestuurder uit Numansdorp tegen een personenauto, die geparkeerd stond voor de woning van een 52-jarige man uit Numansdorp, gereden. De verdachte reed na de aanrijding met de auto door en reed tegen een boom op. Hij rende vervolgens weg. Het slachtoffer en zijn zoon zijn de verdachte achternagereden. Daarna spraken ze kort met de verdachte waarop deze weer verdween. De politie is naar de woning van de verdachte gegaan en trof hem daar enigszins bebloed aan. Na een bezoek aan de GG en GD is de man overgebracht naar Dordrecht. De verdachte bekende teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man werd vervolgens ingesloten. Ook is zijn rijbewijs in beslag genomen.

Dronken man
OUD-BEIJERLAND- Een dronken man is aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag 8 april trof de politie voor een café aan de Havendam een 49-jarige man uit Oud-Beijerland. Een werknemer vertelde dat de man zich agressief gedroeg. Hem was de toegang tot het café ontzegd maar de man bleef zich hinderlijk gedragen. De politie heeft de man daarna wegens openbare dronkenschap aangehouden. De man is ingesloten.

Openlijk geweld
NUMANSDORP- Een jongen en een meisje zijn geslagen. In de nacht van zaterdag op zondag 8 april kregen waren zij in een café. De oom van een 15-jarige jongen uit Numansdorp kreeg ruzie. De jongen sprong ertussen. Later vertrok hij met zijn 15-jarige vriendin uit Numansdorp naar buiten. Toen zij op een bankje zaten werd de jongen op zijn hoofd geslagen. Later werd hij door een drietal jongens tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. De jongens renden daarna weg. Zijn vriendin wilde ondertussen haar vriend te hulp schieten maar werd belaagd door twee meisjes. Ze sloegen het 15-jarige meisje op haar hoofd en haar schouders. Daarna vertrokken de meisjes. De slachtoffers hielden blauwe plekken over en hebben beide aangifte bij de politie gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van het incident dat op zaterdagnacht 8 april rond 3.00 uur plaatsvond. Over de meisjes die het slachtoffer sloegen is bekend dat ze lang loshangend haar droegen en dat een van de meisjes krullen had. Over de jongens is alleen bekend dat een van de jongens lang was, ongeveer 1.90 meter. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland via telefoonnummer 0900-8844.

Kopstaartbotsing
NUMANSDORP- Op vrijdagavond 6 april 2001 is op de Rijksstraatweg een kop-staartaanrijding ontstaan. Een 54-jarige vrouw uit Numansdorp moest plotseling haar rempedaal intrappen. Een 21-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland klapte toen achter op haar auto. De 54-jarige bestuurster is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met hoofdpijn en nekklachten. Zij kon kort daarna weer naar huis. De andere vrouw was niet gewond. De auto's zijn behoorlijk beschadigd geraakt.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl