Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 10

09/03 Aanrijding
08/03 Botsing bromfietsers
08/03 Fietser aangereden
08/03 Computers gestolen
08/03 Alcohol
07/03 Auto gestolen
07/03 Brand verzorgingstehuis
07/03 Vrachtwagens gestolen
06/03 Onder invloed
06/03 Scooter ten vanl
06/03 Bromfietscontrole
05/03 Duizelig na ongeval
05/03 Vals geld
04/03 Onder invloed
03/03 Kop-staart botsing
03/03 Man door tak geraakt
03/03 Gewond bij stoer doen
03/03 Woninginbraken
03/03 Alcoholcontrole
02/03 Auto over de kop
10/03 Fietsenkijkdag

Berichten voorgaande weken

Aanrijding
'S-GRAVENDEEL - Bij een aanrijding op de kruising van de Maasdamseweg met de Nieuwe Bonaventuurseweg raakten vier personenauto's betrokken. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren op vrijdagochtend 9 maart rond 09.25 uur. Drie voertuigen moesten worden weggetakeld. Er was een ambulance ter plaatse om gewonden te behandelen.

Botsing bromfietsers
OUD-BEIJERLAND - Twee bromfietsers zijn frontaal tegen elkaar gebotst. Dit gebeurde op donderdagavond 8 maart op de Groeneweg. Beide bestuurders uit Oud-Beijerland en Nieuw-Beijerland droegen wel een helm, maar hadden niet het kinbandje vast. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser aangereden
OUD-BEIJERLAND - Bij een aanrijding tussen een fietser en bromfietser is de fietser gewond geraakt. De 50-jarige fietser uit Oud-Beijerland reed over de Oud-Beijerlandsedijk op donderdagochtend 8 maart. Hij wilde linksaf slaan. Op dat moment werd hij ingehaald door een 17-jarige meisje op een bromfiets die hem net inhaalde. De fietser kwam ten val. Hij is overgebracht naar het Ziekenhuis Dijkzigt in Rotterdam. Dar werd een schedelbasisfractuur geconstateerd. Zijn toestand is stabiel.

Computers gestolen
NIEUW-BEIJERLAND - In de nacht van woensdag op donderdag 8 maart is ingebroken in een pand aan de Karweistraat. Uit het pand zijn twee computers met monitoren weggenomen en een tekentableau.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 34-jarige autobestuurder uit Klaaswaal een rijverbod van een uur gegeven. Agenten controleerden hem op donderdagmorgen 8 maart 2001 rond 02.00 uur bij de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

Auto gestolen
PUTTERSHOEK - Een cabriolet is gestolen uit Puttershoek. Het gaat om een geïmporteerde rode Mazda Miata MX5. De wagen stond onder de carport van een woning aan het Schouteneinde in Puttershoek. De eigenaar merkte de diefstal op woensdag 7 maart 2001.

Brand verzorgingstehuis
PUTTERSHOEK - Een uitslaande brand heeft schade veroorzaakt aan in ieder geval de recreatieruimte van een verzorgingshuis in Puttershoek. De melding van de brand kwam op woensdagmiddag 7 maart 2001 rond 12.30 uur. Vanuit het plafond kwam rook het recreatie- en restaurantgedeelte binnen. De oorzaak is nog niet duidelijk maar op het dak waren werkzaamheden. De ruimte zat vol met bewoners van het verzorgingshuis en oudere mensen uit de buurt die daar ook eten. Het personeel sloeg alarm en haalde iedereen uit het pand aan de Laning. Verder hielpen veel vrijwilligers bij de hulpverlening. Niemand raakte gewond. Wel brachten ambulances drie bewoners naar een verzorgingshuis in 's-Gravendeel en een naar een ziekenhuis in Dordrecht. De klachten van deze hadden direct niets te maken met de brand. Ongeveer vijftig mensen gingen voor opvang naar het cultureel centrum 'De Drie Lelies' in Puttershoek. Daar was gezorgd voor voldoende opvang. Voor het vervoer gebruikte men twee bussen en twee speciale busjes voor rolstoelen. De brandweer gaf het sein 'brandmeester' om ongeveer 13.15 uur. In de loop van de middag controleert de brandweer hoe het staat met onder andere de rookoverlast in de rest van het pand. Daarna wordt duidelijk of de bewoners weer terug kunnen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. De brandweer bestreed het vuur met veertig mensen. De ambulancedienst zette ongeveer 10 mensen in en de politie vijftien. Een politiewagen liep schade op. De auto op weg naar de brand had op de N217 een lichte aanrijding met een ander voertuig.

Vrachtwagens gestolen
STRIJEN - De politie heeft kort na een diefstal van twee vrachtwagens een verdachte aangehouden. Op woensdagmorgen 7 maart 2001 rond 05.00 uur kwam de melding van de diefstal van de trekkers vanaf de Keizersdijk in Strijen. Direct begon de politie met een zoektocht. Agenten zochten op rijksweg A16 onder andere bij een parkeerplaats van een wegrestaurant net over de Moerdijkbrug in Brabant. Hier stonden de gestolen wagens niet. Op het moment dat de politiebus wegreed kwam er op de rijksweg A16 een van de gestolen trekkers voorbij. Samen met collega's van de politie uit Brabant zetten zij de wagen ter hoogte van de afslag Rijsbergen aan de kant en hielden de 45-jarige bestuurder uit Frankrijk aan.

Onder invloed
NIEUW- BEIJERLAND - Een automobilist is betrapt op het rijden onder invloed van drank. De 44-jarige jarige man uit Oisterwijk is in de nacht van maandag op dinsdag 6 maart aangehouden op het Voordoel. Hij moest 410 gulden betalen en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd.
OUD-BEIJERLAND - Op de Beneden Oostdijk is een 41-jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed van drank. In de nacht van maandag op dinsdag 6 maart moest zij 700 gulden boete betalen en mocht zij drie uur niet rijden.

Scooter ten val
OUD-BEIJERLAND - Door de gladde weg is een bestuurder van een scooter onderuit gegaan. Op dinsdagochtend 6 maart reed de 16-jarige jongen uit Heinenoord over de kruising van de Goidschalxoordsedijk met de Jan van der Heijdenstraat. Hij viel door de gladde weg. Ambulancepersoneel behandelde hem ter plaatse aan zijn arm.

Bromfietscontrole
HEINENOORD - De politie controleerde op dinsdagmorgen van 06.30 uur tot 09.00 uur het bromfietsverkeer op de parallelweg van de A 29. Daarbij is ook gekeken naar het vermogen van de bromfietsen. Er zijn in totoaal 40 bromfietsen gecontroleerd. Daarbij zijn 14 overtredingen geconstateerd en kreeg men een bekeuring.

Duizelig na ongeval
MOOKHOEK - Een 60-jarige autobestuurder uit Mookhoek is duizelig geraakt na een ongeval. Ook had de man last van zijn rug. De ambulance keek het slachtoffer na. De automobilist zette op maandagmorgen 5 maart 2001 zijn auto even aan de kant met de bedoeling te keren. Op het moment dat hij wegreed botste hij tegen een passerende wagen. Het ongeval gebeurde op de Mookhoek in Mookhoek.

Vals geld
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft vorige week een 35 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden omdat hij vals geld had uitgegeven. De man meldde zich woensdag 28 februari bij de politie in Amersfoort om te informeren of de politie in Oud-Beijerland hem zocht. Dit klopte en de man werd direct aangehouden en overgebracht naar een cel in Dordrecht. Na verhoor bekende hij november vorig jaar in een winkel aan de Beijerse Hof in Oud-Beijerland betaald te hebben met een vals bankbiljet van 250 gulden. Hij wist dat dit biljet vals was. Volgens de man had hij het valse bankbiljet in Rotterdam gekregen van een onbekende man. De gedupeerde winkelier deed aangifte en het bankbiljet werd in beslag genomen. Tevens bekende de Oud-Beijerlander de diefstal van afvaldelen van roestvrij staal bij een bedrijf aan de Marconistraat in Numansdorp. Deze diefstal vond eind februari van dit jaar plaats.

Onder invloed
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 4 maart 2001, omstreeks 03.25 uur, is op het Vierwiekenplein een 22 jarige inwoner uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol met zijn personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Nadat hij direct 410 gulden betaalde, werd hij met een rijverbod heengezonden.

Kop-staart botsing
NUMANSDORP- Op zaterdagochtend, 3 maart 2001, omstreeks 08.50 uur, vond op de Kruising Rijksstraatweg met de Energieweg een aanrijding plaats, waarbij een 43 jarige vrouw uit Numansdorp met nekklachten is overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. De vrouw zat naast haar 44 jarige man die de auto bestuurde. Ze stonden te wachten voor het rode verkeerslicht toen plotseling een personenauto, bestuurd door een 43 jarige vrouw uit Numansdorp, achterop hun auto klapte. De vrouw zag te laat dat de auto stilstond. De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Man door tak geraakt
NIEUW- BEIJERLAND- Een 48 jarige man uit Nieuw-Beijerland is gewond geraakt toen hij werd geraakt door een 20 centimeter dikke tak van een boom. De man was op zaterdagochtend, 3 maart 2001, omstreeks 12.10 uur bezig aan de Langeweg met het rooien van takken. Hij kreeg een tak tegen zich aan en viel. Hij is met een gebroken enkel en een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam

Gewond bij stoer doen
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagavond, 3 maart 2001, omstreeks 19.45 uur, vond op de Randweg een verkeersongeval plaats, waarbij een 14 jarig meisje uit Oud-Beijerland gewond raakte. Het meisje was op de parkeerplaats terhoogte van de scholengemeenschap. Een 19 jarige jongen uit Oud-Beijerland kwam met gierende banden de parkeerplaats oprijden. Het meisje stond met een aantal vrienden en vriendinnen tegen een gebouwtje. De bestuurder reed recht op het gebouwtje af, remde daarna voluit waar kon zijn voertuig niet tijdig stilzetten en reed het meisje tegen haar benen. De anderen konden op tijd wegspringen. Het meisje is met een gebroken been overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De bestuurder is aangehouden. Hij verklaarde dat hij stoer wilde doen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Woninginbraken
PUTTERSHOEK- Op zaterdagavond, 3 maart 2001, werd tussen 20.15 en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Nassaulaan. Men is binnengekomen na het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Gestolen zijn een videocamera en een aantal sieraden. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagavond, 3 maart 2001, is tussen 18.30 en 22.30 uur, ingebroken in twee woningen. Van een woning aan het Karrespoor werd een achterraam geforceerd. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Er zijn diverse goederen gestolen. Omstreeks dezelfde tijd werd ingebroken in een woning aan de Boerderijweg. Ook daar werd en raam aan de achterzijde geforceerd. De gehele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. Ook werden en aantal katdeuren vernield. Gestolen zijn een aantal sieraden, een spelcomputer, een discman, een GSM-telefoon en twee fototoestellen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Alcoholcontrole
NUMANSDORP- Politieagenten hielden op zaterdagavond, 3 maart 2001, van 20.00 tot 22.30 uur een alcoholcontrole op de Burgemeester de Zeeuwstraat. 35 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Geen van de gecontroleerde bestuurders had teveel gedronken.

Auto over de kop
WESTMAAS- Op vrijdagavond, 2 maart 2001, omstreeks 23.45 uur, vond op de Smidsweg een éénzijdig ongeval plaats waarbij een 27 jarige man uit Rotterdam en een 27 jarige man uit Goudswaard gewond raakten. De mannen reden in een jeep bestuurd door de 27 jarige man uit Rotterdam. De auto raakte van de weg en kwam op zijn kop aan de andere kant van een ongeveer 2,5 meter brede sloot terecht. De brandweer verleende assistentie aan de ambulancedienst om de slachtoffers in de ambulance te krijgen. Ze werden met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Rotterdam. Zij verkeren niet in levensgevaar. Omdat de bestuurder alcohol had gedronken is van hem een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij teveel gedronken heeft.

Fietsenkijkdag
HOEKSCHE WAARD - De politie in de Hoeksche Waard houdt zaterdag 10 maart 2001 een fietsenkijkdag. Inwoners van de Hoeksche Waard en maar ook van omliggende gemeenten kunnen op het politiebureau komen kijken of hun gestolen rijwiel tussen de gevonden fietsen staat. Regelmatig treft de politie gevonden fietsen aan. Vaak zijn het goede, soms bijna nieuwe fietsen. Ook worden er regelmatig kinderfietsjes gevonden. De gevonden fietsen komen uit alle gemeenten in de Hoeksche Waard. De politie probeert altijd de eigenaar te achterhalen, maar dat lukt lang niet in alle gevallen. Inmiddels staan er ongeveer 40 fietsen te wachten op hun eigenaar. Is er bij u de afgelopen maanden een fiets gestolen, dan is er alle reden om tussen 11.00 uur en 14.00 uur een kijkje te nemen op het politiebureau aan de Scheepmakershaven 6 in Oud-Beijerland. Neem wel uw aangifteformulier mee en een legitimatiebewijs. Heeft u nog geen aangifte gedaan, dan kunt u dit ter plaatse alsnog doen. Na de aangifte kunt u een kijkje nemen bij de gevonden fietsen. Op deze wijze hoopt de politie zoveel mogelijk fietsen bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1
Berichten week 52
Berichten week 51
Berichten week 50
Berichten week 49
Berichten week 48

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl