Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid
Week 5

01/02 Controle
31/01 Ruzie
31/01 Inbraak en autodiefstal
30/01 Bedreiging en traangas
30/01 Aanhouding brandstichting
30/01 Dak in brand
30/01 Overval zonder buit
30/01 Flitspaal omver
30/01 Vrachtwagen gekanteld
29/01 Bromfiets in greppel
28/01 Containerbrand
28/01 Meegesleurd
27/01 Alcohol
26/01 Lastige klant

Berichten voorgaande weken

Controle
NUMANSDORP - De politie heeft 6 bekeuringen gegeven. Agenten controleerden de verlichting van verkeersdeelnemers. Ze deden dat op de Rijksstraatweg in Numansdorp donderdagmorgen 1 februari 2001.

Ruzie
's-GRAVENDEEL - Een 31-jarige man uit 's-Gravendeel heeft ruziegemaakt met winkelpersoneel. De man liep op woensdagavond 31 januari 2001 in een supermarkt aan de Langestraat in 's-Gravendeel. Hij pakte kaas en liep hiermee door de zaak. Een personeelslid zag dit en volgde de 31-jarige. Deze legde de kaas weg tussen de soepen. Bij de kassa zei het personeelslid hier iets van waarop een ruzie ontstond. Een andere medewerker liep een scheurtje in zijn neus op doordat de verdachte een pakje met broodjes in zijn gezicht sloeg.

Inbraak en autodiefstal
MIJNSHEERENLAND - Na een woninginbraak hebben de verdachten ook een auto gestolen. De bewoners van het pand aan de Laan van Moerkerken in Mijnsheerenland merkten de inbraak op woensdagmorgen 31 januari 2001. Uit het huis stalen de verdachten onder andere een stereo-installatie en sleutels. Daarmee reden ze weg in een donkergroene Rover 75 van de bewoners.

Bedreiging en traangas
's-GRAVENDEEL - Een 19-jarige jongen uit Wageningen heeft een portier bedreigd. Hij liep op dinsdagavond 30 januari 2001 het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in 's-Gravendeel op. De portier hield hem tegen. Hierop dreigde de verdachte hem. Agenten hielden de jongeman aan en vonden een busje traangas bij hem.

Aanhouding brandstichting
NUMANSDORP - De politie heeft een 16-jarige jongen uit Numansdorp gehoord over brandstichting bij een geldautomaat. De brandstichting gebeurde op zondagmorgen 21 januari 2001 rond 01.15 uur bij de automaat van een bank aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Agenten hielden de verdachte op dinsdagavond 30 januari 2001 aan. De jongen vertelde dat hij dronken was. Hij ging met een ander naar de geldautomaat. Daar hing een briefje wat hij in brand stak. Hierna ging de verdachte weg.

Dak in brand
OUD-BEIJERLAND - Vuurwerk heeft een klein dakbrandje veroorzaakt. De brandweer bluste op dinsdagmiddag 30 januari 2001 het vuur bij een pand aan de Ferdinand Bolstraat uit Oud-Beijerland. Een 14-jarige jongen was thuis. Hij gaf toe dat hij uit verveling vuurwerk uit zijn slaapkamerraam gooide. De vuurpijltjes vatten vlam.

Overval zonder buit
STRIJEN - Een overvaller heeft geen geld buitgemaakt. Op dinsdagmorgen 30 januari 2001 rond 05.55 uur loste een 33-jarige chauffeur uit Rotterdam spullen uit zijn vrachtwagen aan de achterkant van een supermarkt bij de Achterstraat in Strijen. Opeens greep de verdachte hem van achteren vast en zette een voorwerp tegen het hoofd van het slachtoffer, mogelijk een wapen. De overvaller vroeg om geld. De chauffeur had maar een paar gulden bij zich. De verdachte sloeg het slachtoffer op zijn hoofd waardoor deze vermoedelijk even buiten bewustzijn raakte. Nadat hij bijkwam was de verdachte weg. Het gaat om een man van ongeveer 1.75/1.85 meter lang en vermoedelijk droeg hij een donderkleurig trainingsjack. De politie zoekt getuigen bijvoorbeeld krantenbezorgers die in de buurt reden. Zij kunnen bellen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland via telefoonnummer 0900-8844.

Flitspaal omver
HEINENOORD - Onbekenden hebben een flitspaal omver getrokken. Agenten ontdekten dit op dinsdagmorgen 30 januari 2001 rond 02.30 uur. Om 23.45 uur de avond hiervoor zagen zij dat de paal nog rechtop stond. Waarschijnlijk deden de verdachten een touw om de paal en trokken deze rijdend scheef. De paal 'staat' aan de N 217 in Heinenoord.

Vrachtwagen gekanteld
OUD-BEIJERLAND - Een vrachtwagen is bij een rotonde omver gerold. Het ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 30 januari 2001 op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland. Op de vrachtwagen stond een kraan die op de weg belandde. Niemand raakte gewond.

Bromfiets in greppel
MIJNSHEERENLAND - Een 57-jarige bromfietsster uit Rotterdam is in een greppel gereden. De vrouw reed op maandagmorgen 29 januari 2001 rond 07.25 uur over de parallelweg van de N 217 in Mijnsheerenland. Ze raakte verblind door tegemoetkomende auto's. Het slachtoffer miste hierdoor een bocht en reed rechtdoor de greppel in. Ze raakte gewond.

Containerbrand
OUD-BEIJERLAND - Een brandende container heeft schade veroorzaakt aan een clubgebouw. Getuigen ontdekten op zondagmiddag 28 januari 2001 achter het clubgebouw aan de Helen Parkhurstweg in Oud-Beijerland vuur in de vuilcontainer. De brandweer bluste dit. Door de brand beschadigde een wand en braken twee ruiten.

Meegesleurd
STRIJENSAS - Een 24-jarige inwoner uit Strijensas is enkele meters met een achteruitrijdende auto meegesleurd. Het incident gebeurde op zondagavond 28 januari 2001 op de Mariapolder in Strijensas. Een pizzabezorger leverde een bestelling af. Vlak achter zijn auto stopte een andere voertuig met achter het stuur een 36-jarige inwoner uit Strijensas. Toen de bewoners en hun bezoek hier wat van zeiden reed de verdachte plotseling achteruit. Hierbij sleurde hij het slachtoffer mee die een hoofdwond opliep. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau en hielden hem aan.

Alcohol
DISTRICT - Politiemensen hebben in de Hoeksche Waard 32 automobilisten een blaasproef afgenomen. Ze deden dat op zaterdagavond 27 januari 2001. Geen van de autobestuurders had een te hoog alcoholpromillage.
HEINENOORD - Een 33-jarige autobestuurster uit Rotterdam heeft een transactiebedrag van ƒ. 410,00 betaald. Zij reed met een te hoog alcoholpromillage over de rijksweg A29 ter hoogte van Heinenoord. Agenten controleerden haar daar op zondagmorgen 28 januari 2001 rond 00.50 uur.
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft bij een alcoholcontrole een automobilist aangehouden die teveel alcohol op had. De controle gebeurde op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland en startte op vrijdagavond 26 januari 2001. De 19-jarige bestuurder uit Oud-Beijerland reed met hoge snelheid weg. Uiteindelijk stopte hij in de buurt van het recreatieoord Binnenmaas. De verdachte kreeg naast het alcoholverbaal ook bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen.

Lastige klant
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden. Een personeelslid van een supermarkt aan de Molenaar in Oud-Beijerland belde op vrijdagmiddag 26 januari 2001 de politie. Hij had al eerder problemen gehad met de verdachte. Nu sloeg deze het personeelslid. Op het moment dat agenten in de supermarkt waren kwam de 16-jarige binnen. Ze hielden hem aan. Op het bureau vertelde de verdachte dat de ruzie ging over het ruilen van spullen.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1
Berichten week 52
Berichten week 51
Berichten week 50
Berichten week 49
Berichten week 48
Berichten week 47
Berichten week 46
Berichten week 45
Berichten week 44
Berichten week 43

Terug naar Nieuwspagina

Politie Zuid Holland Zuid

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl