Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 44

01/11 Verkeerscontrole
01/11 Inbraak woning
01/11 Inbraak benzinestation
31/10 Bromfietser gevallen
31/10 Auto gestolen
30/10 Bedreiging arts
30/10 Aanhouding
29/10 Controle verlichting
29/10 Opsporing verzocht
27/10 Grote alcoholcontrole
27/10 Inbraak videotheek
27/10 Rookbommen
27/10 Woninginbraak

Berichten voorgaande weken

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hielden donderdagmiddag, 1 november 2001, op de Burgemeester Diepenhorstsingel een verkeerscontrole. Van de 60 gecontroleerde bestuurders droegen zeven bestuurder geen autogordel en had één bestuurder zijn autopapieren niet bij zich. Zij kregen direct een bekeuring uitgereikt.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november 2001 is ingebroken in een woning aan de Anemoonstraat. Nadat een achterraam werd geforceerd kon men binnenkomen. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen zijn ondermeer geld, een videorecorder en een videocamera. De technische recherche stelde een sporenonderzoek in.

Inbraak benzinestation
MIJNSHEERENLAND - De buit van een diefstal uit een benzinestation bestaat uit enkele sloffen sigaretten en telefoonkaarten. Waarschijnlijk twee verdachten braken op donderdagmorgen 1 november 2001 in bij een benzinestation aan de Provincialeweg in Mijnsheerenland. Ze sloegen een ruit kapot en braken een kast open.

Bromfietser gevallen
WESTMAAS - Een 18-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is gevallen. Hij reed op woensdagmiddag 31 oktober 2001 over het fietspad langs de Stougjesdijk in Westmaas. Daar lag modder en hierdoor viel hij. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn schouder.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Een personenauto is gestolen vanaf het Troyeveld in Oud-Beijerland. Het gaat om een rode Volkswagen Golf met het kenteken DX-XH-90. De eigenares deed op woensdagmiddag 31 oktober 2001 aangifte van de diefstal.

Bedreiging arts
ZUID-BEIJERLAND - Politiemensen hebben een 40-jarige man uit Piershil meegenomen naar het bureau. Hij bedreigde op dinsdagmiddag 30 oktober 2001 een arts en zijn assistente in de praktijk aan de Gravin Sabinastraat in Zuid-Beijerland. De onenigheid ging over een al betaalde rekening. De verdachte zwaaide onder andere met een standaard.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 27-jarige inwoner uit Oud-Beijerland aangehouden. Een politieman zag op dinsdagmorgen 30 oktober 2001 rond 01.45 uur dat er een auto parkeerde op de parkeerplaats achter het politiebureau aan de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland. Agenten vonden de bestuurder die heen en weer liep in de buurt van de fietsenstalling. Ze hielden hem aan. De man vertelde dat hij in de war was en bij de Randweg tegen een afrastering had gereden.

Controle verlichting
HOEKSCHE WAARD - De komende maanden gaat de politie scherp controleren op de verlichting van fietsen en bromfietsen. Maar ook automobilisten die bijvoorbeeld op onjuiste wijze gebruik maken van mistverlichting kunnen rekenen op een bekeuring. De eerste twee weken van november zal de politie nog regelmatig waarschuwend optreden. Daarna wordt er zonder pardon een bekeuring uitgedeeld. De verlichtingscontroles, die verspreid over de Hoeksche Waard plaatsvinden, duren tot eind februari. Ook de tijdstippen van de controles zullen per dag variëren. Een goede verlichting is in de donkere herfst- en wintermaanden zeker in de Hoeksche Waard van groot belang voor de verkeersveiligheid. Mist, regen of beslagen ramen vormen in combinatie met vaak donkere wegen een extra gevaarsaspect. Nu fietsers van rechts op gelijkwaardige kruisingen voorrang hebben gekregen, heeft ook de verplichte cirkelvormige zijreflectie op de fietsbanden aan belang gewonnen. De politie doet een beroep op scholieren en hun ouders om te zorgen dat de verlichting van hun vervoermiddel in orde is. Het doel van de actie is tenslotte niet om zoveel mogelijk bekeuringen uit te schrijven maar om de verkeersveiligheid te vergroten. Bekeuringen voor het niet voeren van de juiste verlichting kunnen variëren van 30 gulden voor een fietser zonder voor- of achterlicht, tot 120 gulden voor een automobilist die mistlicht voert, anders dan bij belemmerend zicht door mist of sneeuwval.

Opsporing verzocht
PUTTERSHOEK - Het AVRO televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' besteedt op maandagavond 5 november 2001 aandacht aan het hervatte onderzoek naar de dood van een 55 jarige inwoner van Puttershoek, die zondagavond 3 december 2000, in zijn woning door vuurwapengeweld om het leven kwam. 'Opsporing Verzocht' wordt uitgezonden op Nederland I. Tijdens de uitzending nemen politieagenten eventuele tips in ontvangst. Ook op maandagavond 12 november wordt het onderzoek in dit televisieprogramma belicht.

Grote alcoholcontrole
De politie heeft op zaterdagavond 27 oktober /in de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober op diverse plaatsen in het district Hoeksche Waard automobilisten op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De resultaten zijn:
'S GRAVENDEEL- Op zaterdagavond 27 oktober is een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Hendrik Hamerstraat. De man moest een blaastest ondergaan en blies ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding mee. *Een 57-jarige man uit Numansdorp bleek ook veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Dit bleek toen hij op de Nieuwe Bonaventuurseweg reed op zaterdagavond 27 oktober. Omdat het niet de eerste keer was dat de man dit overkwam wordt hij gedagvaard. Op deze locatie weren in totaal 53 blaasproeven afgenomen.
STRIJEN- Op zaterdagavond 27 oktober hield de politie een alcoholcontrole op de Trambaan. In totaal werden 50 blaasproeven afgenomen, 1 bestuurder bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Deze 32-jarige man uit Strijen kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van een uur.
HEINENOORD- Op de Blaaksedijk-Oost is een 22-jarige man uit Heinenoord aangehouden in de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober. De man rook naar alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man weigerde echter te blazen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en een apart proces-verbaal voor de weigering om mee te werken aan het alcoholonderzoek.
WESTMAAS- Op de Smitsweg werden in de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober in totaal 60 blaasproeven afgenomen. De politie was zeer tevreden; geen enkele automobilist blies boven de streep.
OUD-BEIJERLAND- Op de Beneden Oostdijk werden in de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober 112 blaasproeven afgenomen. Ook hier was de politie heel tevreden; geen enkele automobilist blies boven de streep.

Inbraak videotheek
OUD-BEIJERLAND- In een videotheek aan de Molenaar is ingebroken in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 oktober 2001. Winkeliers in de nabijheid van de videotheek hadden de inbraak bemerkt op zaterdagmorgen 27 oktober. De ruit van de videotheek was ingegooid. Een getuige bleek de klap te hebben gehoord. Hij had twee mannen zien vertrekken. Uit de videotheek zijn een videorecorder, een radio, een dvd-speler en diverse andere apparatuur verdwenen. Ook hebben de verdachten losgeld uit de kassalade ontvreemd.

Rookbommen
STRIJEN- Drie jongens zijn aangehouden omdat zij op zaterdagmiddag 27 oktober rookbommen afstaken voor een winkel aan de Kerkstraat. De politie werd gewaarschuwd door een winkelier. De verdachten, een 14-jarige jongen uit Strijen, een 12-jarige jongen uit Strijen en een 11-jarige jongen uit Strijen werden door een vrouw overgedragen aan de politie. De politie hield de jongens aan. Er wordt bekeken of zij een doorverwijzing naar bureau Halt krijgen.

Woninginbraak
'S- GRAVENDEEL- In een woning aan de Schenkeldijk is ingebroken. Dit gebeurde op zaterdagmiddag- of avond 27 oktober. Het is niet precies bekend hoe men in de woning is gekomen. Uit de woning is de geldkluis verdwenen. Ook zijn de kentekenbewijzen van de auto meegenomen. De 49-jarige bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 43
Berichten week 42
Berichten week 41
Berichten week 40
Berichten week 39
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl