Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 28

11/07 Jongetje aangereden
11/07 Bromfiets ten val
09/07 Verkeersongeval
09/07 Bestelauto gestolen
08/07 Auto in brand
08/07 Geweld op de weg
07/07 Controle openbare orde
06/07 Controle recreatieverkeer

Berichten voorgaande weken

Jongetje aangereden
MAASDAM - Een 9 jarige jongetje uit Maasdam is woensdagmiddag 11 juli 2001 gewond geraakt toen het al spelend op de Hoeksedijk, de straat over stak. Hierbij werd hij aangereden door een 49 jarige automobiliste uit Maasdam. De jongen werd met beenletsel overgebracht naar het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam.

Bromfiets ten val
'S-GRAVENDEEL - Een 18 jarige bromfietser uit Strijen is in de nacht van woensdag op donderdag 12 juli 2001 gewond geraakt toen hij op de Schenkeldijk ten val kwam. Hierbij raakte hij een geparkeerde auto. Met lichte verwondingen werd hij overgebracht naar het Merwedeziekenhuis in Dordrecht. Omdat de politie vermoedt dat hij alcohol gedronken had is van hem een bloedproef afgenomen.

Verkeersongeval
ZUID-BEIJERLAND- Een man uit Zuid-Beijerland is aangereden. De man reed op maandagmorgen 9 juli op zijn motorfiets vanaf de Nieuwendijk via de Buitendijk naar Zuid-Beijerland. Een 58-jarige bestuurder van een buurtbus reed over de Buitendijk in de richting van Zuid-Beijerland. Vlak voor de bocht haalde hij een tractor in maar zag de motorfiets over het hoofd. De motorfiets wilde waarschijnlijk de buurtbus en de tractor inhalen. De bestuurder van de motorfiets is uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij is met pijn aan zijn bovenarm en schouder naar het Claraziekenhuis overgebracht. De motor is geheel vernield.

Bestelauto gestolen
'S GRAVENDEEL- Een bestelauto is aan de Kreekstraat gestolen. Dit gebeurde op zondagavond 8 juli of in de nacht van zondag op maandag 9 juli 2001. De 47-jarige eigenaar heeft aangifte bij de politie gedaan.

Auto in brand
ZUID-BEIJERLAND- Op zondagmiddag 8 juli 2001 is een personenauto in brand gevlogen. Een 31-jarige vrouw uit Rotterdam reed met haar twee kinderen op de Nieuwendijk. Plotseling vloog de motorkap in brand. De bestuurster wist met haar kinderen uit de auto te komen en mensen om hulp gevraagd. Bewoners van een pand aan de Nieuwendijk hebben de brand onder de motorkap met een brandblusser geblust.

Geweld op de weg
's GRAVENDEEL- Een 54-jarige man uit Breda is ernstig bedreigd. De man kwam vanaf de rijksweg A16 en reed in de richting van 's-Gravendeel. Op de Rijksweg reed een vrachtauto bij hem in de buurt. De bestuurder van de vrachtauto maakte op de weg al enkele bedreigende gebaren. Op de Maasdamseweg reed hij de man uit Breda achterna. Deze man stapte daar uit zijn auto om het bedrijf waar hij werkzaam was binnen te gaan. Toen de man uitstapte pakte de verdachte een ijzeren staaf en bedreigde het slachtoffer. Ook sloeg hij de ruit van zijn auto in. De bijrijder van het slachtoffer schoot te hulp maar werd vervolgens ook bedreigd. De verdachte zei echter door de bijrijder van de andere auto te zijn bedreigd met een plamuurmes. De 31-jarige verdachte uit Veldhoven is aangehouden. De 35-jarige bijrijder uit Rotterdam is ook aangehouden. Het 54-jarige slachtoffer heeft aangifte bij de politie gedaan.

Controle openbare orde
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende locaties in het centrum van Oud-Beijerland toezicht gehouden. In totaal zijn er 7 bekeuringen uitgeschreven. 2 bekeuringen voor fietsen zonder verlichting, 2 bekeuringen voor wildplassen, 1 bekeuring voor het kapot gooien van een bierglas op straat, 1 bekeuring voor het op straat alcohol drinken en 1 bekeuring voor het gillen op straat. Daarnaast vond er onenigheid plaats tussen 15 mensen in een discotheek. Hiervoor is nog geen aangifte gedaan.

Controle recreatieverkeer
NUMANSDORP- Op de A29 ter hoogte van Buttervliet werd door de politie gekeken of caravans en ander recreatieverkeer in orde was zodat iedereen op een veilige manier op vakantie kon gaan. Deze controle vond vrijdagmiddag tussen 15.00 uur en 21.00 uur plaats. Er zijn door de politie en RVO 44 combinaties gecontroleerd. 11 combinaties waren niet in orde. 3 maal was er sprake van overbelading, 1x geen richtingaanwijzer op aanhangwagen, 2 maal geen zijreflectie op aanhangwagen, 1 maal geen losbreekremrichting, 1 maal defect richting aanwijzer, 1 maal rijden zonder hulpkoppeling en 2 maal zonder noodzaak stoppen op vluchtstrook.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl