Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 45

09/11 Fietser aangereden
08/11 Gestolen auto terecht
08/11 Resultaten Opsporing Verzocht
08/11 Snelheidscontrole
08/11 Vrachauto gestolen
08/11 Controle zwaar vervoer
08/11 Inbraak bedrijf
08/11 Onder invloed
07/11 Ruzie asielzoekers
07/11 Inbraak bedrijf
07/11 Alcohol
06/11 Nieuwe auto's preventieteam
06/11 Inbraak winkel
05/11 Diefstal laptops
05/11 Aanhoudingen
05/11 Tips
05/11 Bromfietscontrole
05/11 Inbraak winkels
04/11 Uitslaande brand
02/11 Ongeval fietster

Berichten voorgaande weken

Fietser aangereden
NUMANSDORP - Een 49 jarige fietsster uit Numansdorp is vrijdagmorgen 9 november 2001 gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Wethouder Van der Veldenweg met de Voorstraat. Op de kruising verleende een 26 jarige bestuurster uit Piershil geen voorrang aan de fietsster. Met een pijnlijke rug is de fietsster overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam.

Gestolen auto terecht
STRIJEN / WOERDEN - De politie heeft de auto, die op 5 oktober buitgemaakt werd bij een woninginbraak aan de Omloop in Strijen, teruggevonden. De auto, een BMW, werd in de nacht van woensdag op donderdag 8 november 2001 aangetroffen in Woerden.

Resultaten Opsporing Verzocht
PUTTERSHOEK - Het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 55-jarige inwoner uit Puttershoek heeft inmiddels een aantal aanwijzingen opgeleverd. Het politieteam heeft daardoor nog verschillende vragen. Daarom besteedt het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' op maandag 12 november 2001 weer aandacht aan het incident dat gebeurde op zondagavond 3 december 2001 in een woning aan de Hazelaarstraat in Puttershoek. Tijdens de uitzending van 'Opsporing Verzocht' op 5 november 2001 liet de politie een motorjack zien dat vermoedelijk een van de verdachten droeg. Het gaat om een jack van het merk 'Clover', type 'Interstate'. In Nederland verkochten winkels dit jack in de periode oktober 1997 tot 3 december 2000. Waarschijnlijk was het gebruikte jack in de kleurstelling zwart/grijs. Het rechercheteam heeft over het jack de volgende vragen:
* Het team vraagt aan mensen die in het bezit zijn, dan wel in het bezit zijn geweest van een dergelijk motorjack te reageren.
* Tevens vraagt het team of diegene, die op de hoogte is dat iemand een dergelijk motorjack in het bezit heeft of is geweest, te reageren.
Op de bewuste zondagavond 3 december 2000 vierden veel mensen Sinterklaas. Daarom vraagt de politie mensen die dat vierden in de buurt van de Hazelaarstraat in Puttershoek en weer terug gingen naar hun eigen huis of ze iets opvielen of zagen. Het team denkt dan in het bijzonder aan taxichauffeurs of chauffeurs van vervoersbedrijven die daar in de buurt reden. Maar ook Sinterklazen en Zwarte Pieten die actief waren of bezoekers van een nabij gelegen sportpark. Aan het einde van de Eikenlaan ter hoogte van de Groeneweg in Puttershoek ligt een parkeerplaats voor vrachtwagens. Mogelijk dat vrachtwagenchauffeurs die avond iets zagen. Getuigen die informatie hebben kunnen reageren via het telefoonnummer 078-6303342. Snelheidscontrole
MIJNSHEERENLAND - Naar aanleiding van klachten van bewoners heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Blaaksedijk. Van de 880 gecontroleerde voertuigen reden er 80 te hard. De controle vond donderdagmorgen 8 november 2001 plaats. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. Donderdagmiddag reden tussen 17.00 uur en 18.00 uur 75 van de 537 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur. Vrachauto gestolen
NUMANSDORP - Een vrachtauto met combinatie is gestolen. In de avond of nacht van woensdag op donderdag 8 november is de vrachtauto met zeecontainer weggenomen vanaf de Industrieweg. De diefstal is ontdekt op donderdagochtend om 07.15 uur.

Controle zwaar vervoer
NUMANSDORP - De politie hield donderdag 8 november van 08.00 uur tot 13.00 uur een grootscheepse controle van zwaar vervoer op de rijksweg A 29. De controle was een samenwerkingsverband van de surveillancedienst, de technische verkeersondersteuning, de regionale motorondersteuning en het KLPD en vond plaats op parkeerplaats Buttervliet. Daarbij zijn 21 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 12 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor verlopen APK, ondeugdelijke veer- en remsystemen, overschrijding TMM en een zendinrichting zonder vergunning. Tevens zijn waarschuwingen gegeven op het gebied van documenten, kentekenplaten, wijze van belading en verlichting.

Inbraak bedrijf
's-GRAVENDEEL - Bij een bedrijf aan de Griendweg is bij een inbraak vijf computers gestolen. De inbraak vond even na middernacht op donderdag 8 november plaats. Daarbij zijn glaslatten en een ruit weggenomen. Uit het pand haalden de inbrekers vijf computers weg.

Onder invloed
NUMANSDORP - Een bestuurder is betrapt op het rijden onder invloed. In de nacht van woensdag op donderdag 8 november is de 19-jarige bestuurder uit Willemstad op de Rijksstraatweg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Ruzie asielzoekers
's-GRAVENDEEL - Politiemensen hebben een 17-jarige jongen aangehouden. Hij kreeg op woensdagavond 7 november 2001 ruzie met een andere bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in 's-Gravendeel. Agenten namen hem mee naar het bureau. In de politiecel bonkte hij met zijn hoofd tegen de muur. De ambulancedienst bracht de 17-jarige die zich flink verzette met een hoofdwond naar het ziekenhuis. Na behandeling kwam hij weer terug in de cel. Daar slikte de verdachte een ring in. Een politieman sloeg hem op zijn schouder waarna de ring eruit vloog.

Inbraak bedrijf
HEINENOORD - Inbrekers hebben drie computers gestolen. De diefstal gebeurde op woensdagavond 7 november 2001 bij een bedrijf aan de Boonsweg in Heinenoord. De verdachten kwamen binnen na vernieling van een ruit.

Alcohol
NUMANSDORP - Een 56-jarige autobestuurder uit Burgh-Haamstede heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij reed op woensdagmorgen 7 november 2001 rond 01.00 uur over de N 487 bij Numansdorp. De man had teveel alcohol op. De verdachte betaalde een transactiebedrag van ƒ. 725,00.

Nieuwe auto's preventieteam
HOEKSCHE WAARD - Dinsdag 6 november 2001 namen de medewerkers van het Preventieteam Hoeksche Waard drie nieuwe auto's in gebruik. Hierdoor wordt de flexibele inzet van het team vergroot en kunnen de preventiemedewerkers sneller inspelen op individuele verzoeken van inwoners van de Hoeksche Waard voor een beveiligingsadvies van hun woning. Voor 6 november had het team de beschikking over twee auto's. Momenteel is het preventieteam actief in Zuid-Beijerland. De inwoners zijn door een brief op de hoogte gebracht van de mogelijk om hun woning door een medewerker op inbraakbeveiliging te laten keuren. Inmiddels heeft het preventieteam tot en met augustus van dit jaar 1600 preventieadviezen uitgebracht. In 2000 lag het jaartotaal op 1800 adviezen. Over beide jaren heen zijn 856 certificaten Keurmerk Veilig Wonen uitgereikt.

Inbraak winkel
MIJNSHEERENLAND - De buit van een inbraak bestaat in ieder geval uit een kassa. Hierin zat een klein geldbedrag. Inbrekers sloegen op dinsdag 6 november 2001 rond middernacht een ruit in van een winkel aan de Wilhelminastraat in Mijnsheerenland. Ze pakten de kassa en een aantal flessen.

Diefstal laptops
HEINENOORD - Inbrekers hebben twee of drie draagbare computers gestolen. Ze namen de apparaten mee vanuit een bedrijf aan de Boonsweg in Heinenoord. De verdachten gooiden op maandagavond 5 november 2001 een ruit in en stalen de computers van bureaus.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - Twee mannen uit Rotterdam van 21 en 32 jaar zitten vast in een politiecel. Politiemensen uit Rotterdam-Rijnmond hielden de twee op maandag 5 november 2001 aan nadat ze gestolen lasdraad te koop aanboden in Rotterdam. In hun auto vonden agenten ruim 120 kilo. Een bedrijf uit Oud-Beijerland deed hiervan aangifte op 12 september 2001. De verdachten ontkenden vooralsnog de diefstal. Een had drie zakjes verdovende middelen bij zich. Het ging om speed.

Tips
PUTTERSHOEK - Na het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' zijn er tien tips bij de politie binnengekomen. In de uitzending van maandag 5 november 2001 besteedde men aandacht aan het onderzoek naar de dood van een 55-jarige inwoner van Puttershoek. De politie stelde vragen en liet onder andere een motorjack zien van het merk 'Glover' van het type 'Interstate'. Mogelijk droeg een van de verdachten zo'n jack. Het slachtoffer kwam op zondagavond 3 december 2000 om het leven door vuurwapengeweld. Het AVRO programma besteedt op maandag 12 november 2001 weer aandacht aan het onderzoek.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - Bij een bromfietscontrole heeft de politie twee bekeuringen uitgedeeld. Politiemensen keken ongeveer 29 bromfietsen na op maandagmorgen 5 november 2001 in Oud-Beijerland. Een brommer had geen gele plaat en de andere reed op de weg bij een plek waar dat niet mag.

Inbraak winkels
PUTTERSHOEK - Bij twee winkels aan het Oranjeplein in Puttershoek is ingebroken. De eerste inbraak bij een juwelier gebeurde op maandagmorgen 5 november 2001 rond 01.35 uur. De verdachten reden met een vermoedelijk gestolen auto het pand in. Binnen vernielden zij vitrines en stalen juwelen. De politie vond de gebruikte auto met draaiende motor terug voor de winkel. Later om ongeveer 05.00 uur vond de tweede inbraak plaats bij een drogisterij. Daar bestond de buit uit flesjes parfum en een kassa. De verdachten gooiden een ruit in.

Uitslaande brand
WESTMAAS - Een uitslaande brand heeft voor vermoedelijk enkele tonnen schade aangericht. Er ontstond op zondagavond 4 november 2001 brand bij het woongedeelte van een café/restaurant aan de Nieuwstraat in Westmaas. Dit woongedeelte brandde uit. De ondergelegen slijterij liep rook- en waterschade op. Het aangebouwde café had lichte schade. Tijdens het ontstaan van het vuur zaten er veertig mensen in het café en restaurant. De brandweer had het vuur snel onder controle en zette ongeveer 25 mensen in. De politie zette de straat af. De bewoners kregen ergens anders onderdak. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Ongeval fietster
NUMANSDORP- Een 76 jarige vrouw uit Numansdorp is voor onderzoek overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam nadat zij op de Burgemeester de Zeeuwstraat met haar fiets ten val was gekomen. De vrouw fietste op vrijdagmiddag, 2 november 2001, omstreeks 18.00 uur, over het fietspad en kwam in botsing met een 10 jarige jongen uit Numansdorp, die op rollerskates vanaf het trottoir plotseling op het fietspad terechtkwam. De fiets viel nog tegen een geparkeerde auto aan.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 44
Berichten week 43
Berichten week 42
Berichten week 41
Berichten week 40
Berichten week 39
Berichten week 38
Berichten week 37
Berichten week 36
Berichten week 35
Berichten week 34
Berichten week 33
Berichten week 32
Berichten week 31
Berichten week 30
Berichten week 29
Berichten week 28
Berichten week 27
Berichten week 26
Berichten week 25
Berichten week 24
Berichten week 23
Berichten week 22
Berichten week 21
Berichten week 20
Berichten week 19
Berichten week 18
Berichten week 17
Berichten week 16
Berichten week 15
Berichten week 14
Berichten week 13
Berichten week 12
Berichten week 11
Berichten week 10
Berichten week 9
Berichten week 8
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl