Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid
Week 8

22/02 Gordelcontrole
22/02 Rijbewijs ingenomen
22/02 auto gestolen
22/02 Bromfietscontrole
21/02 Drie gewonden
21/02 Alcohol
20/02 Drugsarrestatie
20/02 Auto's gestolen
19/02 Belediging
19/02 Verkeerscontrole
19/02 Arrestant ontsnapt
19/02 Rijontzegging
18/02 Schoorsteenbrand
18/02 Computerkraak
16/02 Auto in de sloot
16/02 Inval in drugspand
16/02 Alcohol
16/02 Woninginbraak

Berichten voorgaande weken

Gordelcontrole
STRIJEN - De politie heeft bij een controle 29 bekeuringen uitgeschreven. De politiemensen controleerden op donderdagmiddag 22 februari 2001 het gebruik van de autogordels op de Trambaan in Strijen. Verder bliezen 120 autobestuurders. Geen van hen had een te hoog alcoholpromillage.

Rijbewijs ingenomen
HEINENOORD - Een 51-jarige autobestuurder uit Ridderkerk heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij te snel reed. Agenten zagen hem op donderdagmiddag 22 februari 2001 in de Heinenoordtunnel bij de rijksweg A29. De maximale snelheid was daar 70 km. per uur in verband met wegwerkzaamheden. De auto van de Ridderkerker reed 140 km. per uur. Ter hoogte van Barendrecht hielden de agenten de verdachte aan terwijl hij op dat moment ongeveer 160 km. per uur reed.

Auto gestolen
STRIJEN - Een personenauto is gestolen uit Strijen. Bij een woning aan de Stoop van Strijenstraat stond een zwarte BMW 525 I. De eigenaar merkte de diefstal op donderdag 22 februari 2001.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in Oud-Beijerland een bromfietscontrole gehouden. De politiemensen deelden hierbij zeven bekeuringen uit. De controle gebeurde op donderdagmorgen 22 februari 2001 op de Groeneweg.

Drie gewonden
's-GRAVENDEEL - Bij een ongeval in 's-Gravendeel zijn drie mensen gewond geraakt. De toedracht van het ongeval dat gebeurde op woensdagavond 21 februari 2001 is nog niet helemaal duidelijk. Een 57-jarige autobestuurder uit Westmaas reed over de N217 uit de richting van Dordrecht. Op de kruising met de Hendrik Hamerstraat botste zijn voertuig tegen een auto met achter het stuur een 28-jarige inwoner uit 's-Gravendeel. Deze had nekklachten. De 57-jarige bestuurder klaagde over nek- en borstklachten. Zijn passagier had ook nekklachten. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Alcohol
KLAASWAAL - Een 44-jarige autobestuurder uit Strijen heeft een rijverbod van zeven uur gehad. Verder moest hij zijn rijbewijs inleveren. Agenten controleerden hem op woensdagmorgen 21 februari 2001 rond 01.30 uur op de Oud-Cromstrijensedijk in Klaaswaal. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

Drugsarrestatie
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft dinsdagmorgen 20 februari 2001 een 35 jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden. Deze aanhouding heeft verband met de inval die de politie vrijdagavond 16 februari deed in een woning aan de Evertsenstraat. De man wordt verdacht van handel in softdrugs. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort. De drie verdachten die vrijdag zijn aangehouden, de 44 jarige bewoner, zijn 49 jarige vrouw en een 19 jarige man uit Oud-Beijerland, zitten nog in voorlopige hechtenis.

Auto's gestolen
ZUID-BEIJERLAND - Een personenauto is gestolen uit Zuid-Beijerland. Het voertuig stond op een oprit naast de woning aan de Torenlaan. Het gaat om een groene Volvo V 40. De eigenaar ontdekte de diefstal op dinsdagmorgen 20 februari 2001.
's-GRAVENDEEL - Een bestelbus is gestolen uit 's-Gravendeel. Het gaat om een groene Volkswagen bestel 1.0 TDI. De wagen stond op een parkeerplaats op de Vlietstraat. De eigenaar merkte de verdwijning op dinsdagmorgen 20 februari 2001.

Belediging
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 31-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij reed op maandagmiddag 19 februari 2001 in zijn auto door Oud-Beijerland. Toen hij een agent zag stak de man zijn middelvinger op. De politieman controleerde de verdachte bij de Havendam in Oud-Beijerland maar deze had geen papieren bij zich. Hij schold de agent uit, spuugde naar zijn motor en er ontstond een schermutseling. Hierna volgde de aanhouding van de verdachte.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - De politie heeft bij een controle 12 bekeuringen uitgeschreven. De controle gebeurde op maandagmorgen 19 februari 2001 op de Rijksstraatweg in Numansdorp. 11 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze hun gordel niet droegen en 1 omdat hij geen keuringsbewijs bij zich had.

Arrestant ontsnapt
OUD-BEIJERLAND - Een 28 jarige man uit Sprang-Capelle is maandagmorgen 19 februari 2001 ontsnapt uit een ophoudkamer van het politiebureau in Oud-Beijerland. De man verbleef in het huis van bewaring in Dordrecht. Hij was door de politie opgehaald om gehoord te worden over een aantal inbraken. Maandagmorgen is hij in een ophoudkamer geplaatst in afwachting van zijn verhoor. Hieruit liep hij weg. De politie zocht direct de omgeving af. De man werd niet aangetroffen. De politie stelt een intern onderzoek in hoe de man heeft kunnen ontsnappen.

Rijontzegging
PUTTERSHOEK - De politie heeft een 38-jarige automobiliste uit Strijen aangehouden. Ze reed op maandagmorgen 19 februari 2001 rond 06.00 uur over de Groeneweg in Puttershoek. De vrouw had een rijontzegging. Verder zat ze in een auto die geen verzekering had.

Schoorsteenbrand
STRIJEN - De brandweer heeft een schoorsteenbrand snel geblust. Het vuur bij de woning aan de Steenplaats in Strijen ontstond op zondagmiddag 18 februari 2001.

Computerkraak
STRIJEN- In de avond of nacht van zaterdag op zondag 18 februari 2001 is ingebroken bij een bedrijf aan de Industriestraat. Er werden drie moederkasten van PC's gestolen. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte bij de politie gedaan.

Auto in de sloot
HEINENOORD- Een 26-jarige man uit Oud-Beijerland is door een ongeval in de sloot terechtgekomen. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 februari 2001. De man reed over de A29 en kwam met zijn auto tussen de Heinenoordtunnel en de afrit bij Oud-Beijerland in de sloot terecht. Nadat de man tevergeefs langs de weg had staan zwaaien is hij naar een woning gelopen. De bewoners hebben de man droge kleren gegeven en vervolgens de politie gebeld omdat zij vermoeden dat de man teveel gedronken had. Het slachtoffer bleek gewond aan armen en benen. De ambulancedienst heeft hem vervolgens behandeld en overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam.

Inval in drugspand
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft vrijdagavond 16 februari 2001 een inval gedaan in een woning aan de Evertsenstraat. In de woning bevonden zich veel jongeren. Enkele van hen waren in het bezit van softdrugs. De bewoners, een 44 jarige man en zijn 49 jarige vrouw en hun 16 en 18 jarige zoons, zijn aangehouden. Een 12 jarig kind van de man en vrouw werd opgevangen door medewerkers van Jeugdzorg. Bij de zoeking in de woning, waarbij een speurhond werd ingezet, trof de politie geen voorraad drugs aan. In totaal hield de politie 12 jongeren, zeven uit Oud-Beijerland, twee uit Puttershoek, een uit Maasdam, een uit Nieuw-Beijerland en een uit Rotterdam, aan. Een van hen, een 19 jarige man uit Oud-Beijerland was in het bezit van tientallen XTC-pillen en zakjes speed. De drugs zijn in beslag genomen. De jongeren varieerden in leeftijd van 14 tot 23 jaar. Elf van hen zijn na verhoor weer heengezonden. De 44 jarige man, zijn 49 jarige vrouw en de 19 jarige man zijn in verzekering gesteld. De zoeking in de woning stond onder leiding van een Rechter-commissaris. Ook een Officier van Justitie uit Dordrecht was bij de zoeking aanwezig. Een van de aangehouden jongeren, een 21 jarige man uit Oud-Beijerland was in het bezit van een busje traangas. Het bezit van zo'n busje met traangas is in gevolge de Wet Wapens en Munitie verboden. Het busje is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De laatste tijd kreeg de politie veel signalen van overlast van het pand, veroorzaakt door de aanloop van veel jeugd. Dit gebeurde tot laat in de avond. Verder veroorzaakte de jeugd geluidsoverlast en gebruikte het drugs op straat. De Evertsenstraat werd tijdens de zoeking door de politie tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagavond 16 februari 2001 heeft de politie tijdens een alcoholcontrole op de Jan van der Heijdenstraat een man aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij teveel gedronken had. De 37-jarige man uit Heinenoord kreeg in eerste instantie een rijverbod van een uur opgelegd. De man bleek echter binnen 5 jaar al 5 keer te zijn bekeurd omdat hij teveel gedronken had en moest daarom zijn rijbewijs inleveren.
Tijdens een alcoholcontrole dezelfde avond is op de Beneden Oostdijk een 21-jarige man uit Goudswaard aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur kroop. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van f 700,- opgelegd. Op de Kwakscheweg is tevens op vrijdagavond 16 februari 2001 een 48-jarige bestuurder uit Heinenoord aangehouden. De man had teveel gedronken om te rijden en kreeg een rijverbod van 6 uur en een dagvaarding opgelegd. Op dezelfde locatie werd dezelfde avond een 20-jarige man uit Mijnsherenland aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van f 410,- omdat hij teveel gedronken had en zijn auto nog bestuurde.
HEINENOORD- Op de N 489 heeft de politie op vrijdagavond 16 februari 2001 een 33-jarige bestuurder uit Rotterdam aangehouden omdat hij teveel gedronken had om te rijden. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van f410,-

Woninginbraak
WESTMAAS- Aan de Munikkenweg is op vrijdagavond 16 februari 2001 ingebroken bij een woning. Daar is een kluis met daarin waardepapieren, sierraden en munten gestolen. De 54-jarige bewoonster heeft aangifte bij de politie gedaan.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 7
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1
Berichten week 52
Berichten week 51
Berichten week 50
Berichten week 49
Berichten week 48
Berichten week 47
Berichten week 46

Terug naar Nieuwspagina

Politie Zuid Holland Zuid

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl