Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid
Week 7

15/02 Gordelcontrole
13/02 Verkeerscontrole
13/02 Inbraak
12/02 Spoor van vernielingen
12/02 Ongeval
12/02 Auto gestolen
11/02 Kleine brand
09/02 Auto's bekrast
09/02 Brand in gesloten AZC
09/02 Alcohol
09/02 Meisje valt van paard

Berichten voorgaande weken

Gordelcontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op donderdagmiddag 15 februari 2001 op de Stougjesdijk een gordelcontrole gehouden. Veertig automobilisten droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring. Op de Randweg is op donderdagmiddag 15 februari 2001 tevens een gordelcontrole gehouden. Hier werden 28 bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van hun gordel. Op de Rembrandtstraat werden diezelfde middag 20 bestuurders staande gehouden omdat zij hun gordel niet droegen.

Verkeerscontrole
MIJNSHEERENLAND/OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in Mijnsheerenland en Oud-Beijerland een verkeerscontrole gehouden. De politiemensen deelden 14 bekeuringen uit. 12 autobestuurders kregen een bekeuring omdat ze hun gordel niet droegen, 1 voor een auto met ongeldige APK en 1 bromfietser omdat hij zijn helm niet ophad. De controle gebeurde op dinsdag 13 februari 2001 op de Stougjesdijk in Mijnsheerenland en de W. van Vlietstraat in Oud-Beijerland.

Inbraak
PUTTERSHOEK - Inbrekers hebben onder andere vier computers gestolen uit een bedrijfspand. Men ontdekte de inbraak in een leslokaal van de onderneming aan het Weverseinde in Puttershoek op dinsdag 13 februari 2001. De verdachten knipten een gat in het hekwerk en gooiden met een tegel een ruit kapot. De inbrekers namen ook beeldschermen, een printer en toetsenborden mee.

Spoor van vernielingen
NUMANSDORP - In de nacht van zaterdag op zondag 11 februari 2001 hebben onbekenden een spoor van vernielingen aangericht in Numansdorp. De vernielers hadden het voornamelijk gemunt op tuinartikelen en geparkeerde auto's. Stenen tuinbeelden werden kapot gegooid en tuinhekken omvergetrokken. Autospiegels en ruitenwissers werden vernield, kentekenplaten gestolen en in de Eikenlaan werd over een auto gelopen. De vernielingen vonden plaats in de Pauwstraat, de Goudvink, de Putter, de Bernhardstraat, de Julianastraat, de Nassaustraat, de Vlielanderstraat, de Burgemeester De Zeeuwstraat, de Groeneweg, de Azaleastraat, de Beukenlaan en de Eikenlaan. Achttien benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan van vernieling of diefstal. De schade bedraagt enkele duizenden guldens. De politie verzoekt getuigen of mensen die menen iets te weten over deze vernielingen via telefoonnummer 0900 - 8844 te bellen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Ongeval
's-GRAVENDEEL - Een 15-jarige fietser uit Strijensas heeft schaafwonden opgelopen bij een ongeval. Ambulancepersoneel behandelde hem en de politie bracht de jongen naar huis. Het slachtoffer stond stil op de Schenkeldijk in 's-Gravendeel. Een bromfiets botste tegen de achterkant van de fiets.

Auto gestolen
NUMANSDORP - Onbekenden hebben een auto gestolen die stond aan de Numansgors in Numansdorp. Het gaat om een zwarte Suzuki Samurai. De eigenaar merkte de diefstal op maandagmorgen 12 februari 2001.

Kleine brand
NIEUW-BEIJERLAND - Vermoedelijk kortsluiting in een dimmer heeft een kleine brand veroorzaakt. De bewoner kwam op zondagavond 11 februari 2001 thuis in zijn woning aan de 's-Gravenweg in Nieuw-Beijerland. Toen hij de deur opentrok zag de man rook. Hij sloot de deur direct en de brandweer bluste het vuur.

Auto's bekrast
KLAASWAAL - De politie zoekt getuigen van bekrassingen van auto's. De eigenaar ontdekte de vernieling op vrijdagmorgen 9 februari 2001. Er zaten krassen op zijn voertuig en de auto van zijn vrouw. De auto's stonden op de oprit van een woning aan de Lindenlaan in Klaaswaal. De vernielingen gebeurden op donderdagavond of de nacht hierop. Getuigen die iets zagen kunnen de politie bellen via nummer 0900-8844 en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Brand in gesloten AZC
STRIJEN- Omstreeks 16.15 op 9 februari kwam bij de meldkamer de melding binnen dat er brand zou zijn in het voormalig asielzoekerscentrum. Deze brand was echter van zeer korte duur. Er brandde één woonunit uit. Binnen drie kwartier had de brandweer de brand onder controle. Omdat het asielzoekerscentrum niet meer in gebruik is vielen er geen slachtoffers. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op de Abel Tasmanstraat is een 20-jarige man aangehouden terwijl hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijontzegging van 3 uur en een boete van ƒ700,-.

Meisje valt van paard
NIEUW BEIJERLAND- Tijdens het paardrijden liep een 15-jarig meisje uit Maasdam een flinke hoofdwond op. Ze was zondagochtend aan het paardrijden bij kennissen woonachtig aan de Spuidijk. Ze viel van het paard met haar hoofd op een balk. De ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht waar ze waarschijnlijk drie dagen zal blijven.

Berichten voorgaande weken
Berichten week 6
Berichten week 5
Berichten week 4
Berichten week 3
Berichten week 2
Berichten week 1
Berichten week 52
Berichten week 51
Berichten week 50
Berichten week 49
Berichten week 48
Berichten week 47
Berichten week 46
Berichten week 45

Terug naar Nieuwspagina

Politie Zuid Holland Zuid

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl