Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 49
08/12 Mishandeling
08/12 Inbraak
06/12 Dodelijk ongeval A29
06/12 Vuurwerk en hennep
06/12 Snelheidscontrole
06/12 Aanrijding
04/12 Inbrekers
03/12 Vernieling
03/12 Inbraak
03/12 Verkeersruzie
03/12 Ongeval

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Mishandeling
'S -GRAVENDEEL - De politie heeft op donderdagmiddag 8 december een 54-jarige man uit 's - Gravendeel aangehouden op de Maasdamseweg. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin. De verdachte had zijn vriendin (40) in het gezicht geslagen. Zij hield hier kneuzingen in het gelaat en vermoedelijk een hersenschudding aan over. Ze is onder doktersbehandeling gesteld. De vrouw deed direct aangifte op het politiebureau. De man werd ingesloten.

Inbraak
OUD-BEIJERLAND - Door de melding van een alerte burger heeft de politie in de nacht van donderdag 8 december een 22-jarige man uit Litouwen aangehouden in de Asterstraat. De politie kreeg een melding van een burger die twee verdachte personen zag in de Seringenstraat. De twee waren donker gekleed, hadden petjes op en gedroegen zich verdacht. De politie maakte een zoekslag in de omgeving. In de Hyacintstraat reed de politie twee mannen klem die voldeden aan het signalement. Het tweetal was op de fiets. Een van de twee wist te ontkomen. De 22-jarige werd gepakt en ingesloten. De fietsen werden in beslaggenomen. In de fietstassen zaten 4 plastic tassen waarin autoradio's zaten. Onderzocht wordt waar ze vandaan komen. Ook werd bij de aangehouden verdachte inbrekersgereedschap aangetroffen. Inmiddels is gebleken dat er in de Seringenstraat een auto is opengebroken. De eigenaar van deze wagen gaat aangifte doen. De politie roept gedupeerden op aangifte te doen van inbraak dan wel diefstal in/uit een auto.

Dodelijk ongeval A29
HEINENOORD - Bij een aanrijding tussen drie vrachtwagens op de autosnelweg A29 ter hoogte van Heinenoord is een dodelijk slachtoffer gevallen. Een paar honderd meter vóór asfalteringswerkzaamheden reden rond 04.25 uur door nog onbekende oorzaak drie vrachtwagens tegen elkaar. Rijkswaterstaat was juist klaar met het asfalteren van een rijbaan en wilde aan de andere weghelft beginnen. Daartoe richtte Rijkswaterstaat het verzoek aan de politie om het verkeer, in verband met de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers, tijdelijk stil te leggen. Vermoedelijk botste een van de vrachtwagens op de twee stilstaande andere. De ter plaatse zijnde agenten hoorden een enorme knal en renden direct naar het ongeval. Het dodelijk slachtoffer zat bekneld in zijn cabine en was waarschijnlijk op slag dood. Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Den Haag. De twee andere chauffeurs raakten niet gewond. Eén van hen een 29-jarige man uit Schiedam, kreeg later echter pijnklachten en is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De derde chauffeur, een 45-jarige man uit Sint Niklaas (België) bleef ongedeerd. De Regionale Verkeersondersteuning (RVO) en de Technische Recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De A29 is ter hoogte van de afslag naar Oud-Beijerland urenlang afgesloten in verband met het technisch onderzoek en het wegtakelen van de vrachtwagens. Lange files waren het gevolg, ook op de A29 van Roosendaal richting Rotterdam (kijkersfile).

Vuurwerk en hennep
ZWIJNDRECHT / 's - GRAVENDEEL - Het Regionale Vuurwerkteam van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft op dinsdag 6 december twee vuurwerkvangsten gedaan in Zwijndrecht en 's -Gravendeel. Naar aanleiding van een anonieme tip gingen twee leden van het vuurwerkteam langs bij een 43-jarige man in de Gershwinstraat in Zwijndrecht. Er werden twee chinese rollen in beslag genomen. De 43-jarige man legde een verklaring op het bureau af. De man werd daarna in verzekering gesteld. Vervolgens toog het vuurwerkteam naar een woning aan de Schenkeldijk in 's -Gravendeel. Daar werden in een schuur 34 chinese rollen aangetroffen en in beslag genomen. De 43-jarige bewoner van het pand aan de Schenkeldijk werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het vuurwerk wordt vernietigd. Naast de vondst van het illegale consumentenvuurwerk in de schuur, werd door de politie op die locatie ook een hennepkwekerij ontdekt. Deze was gevestigd in een soort van kamer aan de schuur. Er werden 643 wietplanten aangetroffen. De apparatuur en de wietplanten zijn vernietigd. De 43-jarige man wordt nader gehoord over de hennepkwekerij. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole
MAASDAM - De politie heeft dinsdagavond 6 december op snelheid gecontroleerd op de Sportlaan in Maasdam. De radarsnelheidscontrole duurde van 20.40 uur tot 22.00 uur. Er werden 131 passanten gecontroleerd. 36 passanten reden te snel. Zij krijgen een bekeuring.

Aanrijding
HEINENOORD - Op de Reedijk heeft op dinsdagmorgen 6 december omstreeks 07.05 uur een aanrijding plaats gevonden. Op het kruispunt van de N217 en de N489 stond file, voornamelijk uit de richting van de N489. Het verkeer begon te rijden vanaf de N217 in de richting van Puttershoek. Vermoedelijk is op het laatste moment een voertuig komend vanaf de Blaaksedijk door het groene verkeerslicht over het verkeersplein gaan rijden. Daarna reed dit voertuig om de file heen en kwam toen in botsing met een voertuig welke ook groen licht had. Deze auto werd gelanceerd door de vluchtheuvel en raakte daarbij een verkeersbord dat op zo'n 2 meter hoog hing. Betonblokken werden ook geraakt. Deze vlogen los en raakten een voertuig dat stond te wachten voor het volle kruispunt. 1 blok vernielde het linkerzijraam van dit stilstaande voertuig. In totaal waren 3 personenauto's bij deze aanrijding betrokken. De betrokkenen waren een 32-jarige man uit Klaaswaal, een 48-jarige man uit Rotterdam en een 38-jarige man uit Strijen. Er raakte niemand gewond. De auto's zijn weggetakeld.

Inbrekers
OUD-BEIJERLAND - Vier jongeren van 14 en 16 jaar uit Oud- en Zuid-Beijerland hebben zich met hun ouders op het politiebureau gemeld in verband met een diefstal uit een sportcomplex aan de Helen Parkhurstweg. Het viertal meldde zich op zondagavond 4 december. Ze hadden de diefstal gepleegd in de nacht van 2 op 3 december. De jongeren kwamen vermoedelijk binnen door de voordeur te forceren waarna ze onder andere eten en drinken nuttigden en een brandblusser, sleutels en een telefoonmap wegnamen. Het viertal heeft inmiddels ook bekend vaker in het sportcomplex te hebben ingebroken. De recherche onderzoekt de zaak.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een 21-jarige man uit Oud-Beijerland is op 3 december op de Kerkstraat aangehouden. Agenten zagen dat hij een reclamebord vernielde, doordat hij het daar op een metalen paaltje (een 'Amsterdammertje') kapot sloeg. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Inbraak
PUTTERSHOEK - Uit een woning aan de Sterrenlaan zijn tussen 30 november en 2 december sierraden gestolen. De inbreker(s) forceerde(n) een deur. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

Verkeersruzie
OUD-BEIJERLAND - Een ruzie om een parkeerplaats aan de Oostdijk heeft op 3 december tot de aanhouding van een 56-jarige automobilist uit Westmaas en een 27-jarige automobilist uit Strijen geleid. Een 39-jarige man uit Oud-Beijerland wilde parkeren aan de Oostdijk, waar net een 43-jarige man uit Oud-Beijerland wilde wegrijden. Blijkbaar ging een en ander niet naar tevredenheid, want er ontstond een woordenwisseling tussen de twee Oud-Beijerlanders. De twee verdachten, kennissen van de 39-jarige, zagen het voorval plaatsvinden en bemoeiden zich met de discussie. Er ontstond een woordenwisseling, die al snel ontaarde in een klappenwisseling over en weer. De 43-jarige liep daarbij kneuzingen op zijn rug en kaak op en een kapotte lip. Ter plaatse gekomen agenten hielden de 56-jarige en de 27-jarige aan. In de schermutseling raakte de bril van de 56-jarige beschadigd. Hij heeft, net als de 43-jarige, aangifte gedaan van mishandeling. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Ongeval
'S-GRAVENDEEL - Een 58-jarige man uit 's-Gravendeel is op 3 december toen hij op de Maasdamseweg met zijn auto in een sloot reed. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, is nog onbekend. Zijn medepassagier, een 47-jarige man uit Numansdorp, bleef ongedeerd, maar de 58-jarige kreeg modder in zijn longen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte total loss.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza