Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 48
01/12 Inbraken
30/11 Oplettende burger
30/11 Fietsenkijkdag
28/11 Botsing
26/11 Mishandeling
26/11 Diefstal
26/11 Alcohol

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraken
PIERSHIL - In een woning aan de Fazantstraat te Piershil is donderdagmiddag 1 december ingebroken. Hierbij zijn een laptop en diverse horloges gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en de technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan.
OUD-BEIJERLAND - Op donderdagmiddag of - avond is er ingebroken bij een woning aan de Helen Parkhurstweg te Oud-Beijerland. Via de achtertuin hebben de daders zich toegang verschaft. Er zijn een laptop, videocamera en fotocamera ontvreemd. De technische recherche verricht onderzoek.

Oplettende burger
KLAASWAAL - Op de Oud-Cromstrijensedijk in Klaaswaal heeft een 37-jarige man uit Strijen een dronken automobilist aan de kant weten te krijgen. De 37-jarige reed op zijn motorfiets achter een 53-jarige man uit Mijnsheerenland. De man slingerde enorm en zorgde voor levensgevaarlijke verkeerssituaties. Tegenliggers moesten uitwijken of stoppen in de berm om niet aangereden te worden. De 37-jarige vond het niet langer kunnen en ging met zijn motorfiets voorbij de bestuurder. Hij zette zijn voertuig op de weg stil met de gevarenlichten aan. De 53-jarige automobilist trapte de rem in. De auto kwam op de verkeerde weghelft tot stilstand. De motorrijder liet de automobilist uitstappen en ging met hem langs de kant van de weg staan. Een andere automobilist die ook was gestopt - een 34-jarige man uit Puttershoek - zorgde ervoor dat de auto van de man netjes aan de kant werd gezet. De politie werd gebeld en kwam ter plaatse. Uit een blaastest kwam naar voren dat de man zwaar onder invloed van alcohol was. Hij blies 965 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsenkijkdag
REGIO - Op woensdag 7 december aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen in de loods aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. De fietsen in de loods zijn door de politie aangetroffen in de regio, het zijn geen in beslaggenomen fietsen. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar

Botsing
HEINENOORD - Op de Reedijk zijn maandagmorgen 28 november drie personenauto's op elkaar gebotst. Een 58-jarige man uit Numansdorp reed over de Reedijk in de richting van de oprit A29. Hij zag te laat dat er voor hem werd geremd. Daardoor botste hij op het voertuig voor hem. Daarin zat een 24-jarige vrouw uit Oud-Beijerland. Zij botste ook op haar voorganger waarin een 21-jarige vrouw uit Oud-Beijerland zat. Beide vrouwen werden met nekklachten naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De 58-jarige kwam met de schrik vrij. De drie auto's raakten fors beschadigd.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Zaterdagochtend 26 november is een 14-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van mishandeling van een 12-jarige jongen uit Puttershoek. De verdachte zou op 16 november jl. een hete aansteker tegen de wang van het slachtoffer gedrukt hebben. Deze liep daardoor een brandwond op. De mishandeling vond plaats op een schoolplein aan de Koninginneweg. Uit onderzoek van de schoolleiding bleek dat de 14-jarige als dader van de mishandeling aangemerkt kon worden. Toen hij op zijn gedrag aangesproken werd, zou hij het slachtoffer ook nog bedreigd hebben. Hierop deed het slachtoffer aangifte van mishandeling en de bedreiging. De verdachte werd voor verhoor ontboden op het politiebureau. Toen hij zich meldde werd hij direct aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt maandag 28 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Diefstal
PUTTERSHOEK - Zaterdagavond 26 november is een 14-jarige jongen uit Maasdam aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee. De jongen had kans gezien om binnen te komen bij een besloten feest aan de Laning en was daar samen met een ander de zakken van jassen die in de garderobe hingen, aan het doorzoeken. Dit werd gezien door een 16-jarige jongen die de Maasdammer na een achtervolging kon aanhouden. Toen de politie ter plaatse kwam werd de jongen overgedragen aan de politie. Na aanvankelijk ontkennen, bekende de jongen waar hij de buit had achtergelaten. Hij is ingesloten en verhoord. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede jongen.

Alcohol
NUMANSDORP - Zondagochtend 27 november is een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. Surveillerende agenten zagen de man op de Rijksstraatweg rijden met een zwaar beschadigde auto. Toen zij hem staande hielden, controleerden zij hem op alcoholgebruik. De man blies een 'F' (fail) en werd aangehouden. Hij vertelde eerder die nacht betrokken te zijn geweest bij een eenzijdig ongeval als gevolg van de gladheid, hetgeen de schade aan zijn voertuig verklaarde. Op het politiebureau bleek dat de man dermate veel gedronken had, dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Dit had de man niet bij zich. Zijn auto is in beslag genomen. Hij krijgt zijn auto terug als hij zijn rijbewijs komt inleveren. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding waarbij de man betrokken was. Mogelijk heeft hij de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Dit is strafbaar. Tegen de man wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza