Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 45
08/11 Diefstal onderzoek
08/11 Snelheidscontrole
08/11 Alcohol
04/11 Imitatiewapen
04/11 Alcoholcontrole
04/11 Huiselijk geweld
06/11 Schennispleger
06/11 Overbeladen

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Diefstal onderzoek
STRIJENSAS - De politie in Strijen heeft het onderzoek afgerond naar diefstallen uit een school aan het Kerkplein in Strijensas. Deze diefstallen vonden plaats in de afgelopen herfstvakantie, tussen 13 oktober en 24 oktober. Er werden koekjes, pakjes schoolmelk en wat geld (zo'n 50 euro) meegenomen. De politie stelde een onderzoek in. In een oude onafgesloten caravan op een terrein naast de school werden twee pakjes schoolmelk aangetroffen. Zodoende kwam de politie in totaal 11 verdachten op het spoor. Het gaat om 4 meiden en 7 jongens in de leeftijd van 13 tot 21 jaar. Ze komen allemaal uit Strijensas. De verdachten werden uitgenodigd op het bureau en hebben na verhoor hun aandeel in de diefstallen bekend. Daarna werden ze weer heengezonden. Het is gebleken dat de 11 jongeren meerdere keren in de herfstvakantie in de school zijn geweest via een noodachterdeur. Sommigen namen spullen mee uit de school, andere pleegden huisvredebreuk door in de school te zijn. Een deel van de groep moet zich verantwoorden voor de rechter, het andere deel krijgt een HALT-verwijzing.

Snelheidscontrole
HEINENOORD - De politie controleert frequent op de Boonsweg in Heinenoord. Zo ook op dinsdagmiddag 8 november tussen 16.30 en 17.45 uur. Het VerkeersHandhavingsTeam hield een radarsnelheidscontrole. Er werden 242 passanten gecontroleerd. 43 personen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

Alcohol
'S- GRAVENDEEL - De politie heeft op vrijdagmorgen 4 november een 35-jarige man uit Polen aangehouden op De Havelaar. De politie voerde een routinecontrole uit en constateerde dat de man bloeddoorlopen ogen had en er hing een alcohollucht om hem heen. Daarop moest hij een blaastest doen. De man blies ver boven de streep (1125 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 14 uur.

Imitatiewapen
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op vrijdagmiddag 4 november een 16-jarige jongen uit Strijen aangehouden op de Randweg in Oud-Beijerland. De politie kreeg een anonieme tip dat er op het Cornelis Boekepad drie jongens bij een scooter zouden staan. In de buddyseat van de scooter zou een wapen liggen. Dit was gezien door de tipgever. De politie ging er op af en trof de scooter op de Randweg. De 16-jarige bleek de eigenaar. Het wapen lag er ook in. Het bleek een nepwapen te zijn. De politie nam het in beslag. De jongen verklaarde dat het imitatiewapen van een kennis was. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft van vrijdagavond 4 november 19.30 uur tot zaterdagochtend 5 november 02.00 uur een alcoholcontrole gehouden in de Hoeksche Waard. Er werd onder meer op de Ronduitweg in Zuid-Beijerland, de Rijksstraatweg in Numansdorp, de Molendijk in Klaaswaal en de Stougjesdijk en Beneden-Oostdijk in Oud-Beijerland gecontroleerd. Er werden in totaal 441 blaastesten uitgevoerd. 7 personen hadden teveel gedronken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld
STRIJEN - Voor een woning aan de Bernhardstraat is in de nacht van zaterdag 5 november op zondag 6 november een 34-jarige man uit Strijen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vriendin (35) die avond in het gezicht te hebben geslagen. Hierdoor had zij verwondingen in het gezicht. Aan de mishandeling ging ruzie vooraf. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en laat zich onder doktersbehandeling stellen. De man werd ingesloten.

Schennispleger
GOUDSWAARD - De politie heeft in de vroege morgen van zondag 6 november een 44-jarige man uit Goudswaard aangehouden in een woning aan de Molendijk. Hij wordt verdacht van schennispleging. Een 15-jarig meisje dat met haar vriendin (19) naar een café liep, zag de man omstreeks 01.00 uur vanuit zijn woning naakt de straat oplopen waarbij hij zichzelf bevredigde. Toen het meisje omstreeks 03.15 uur terugliep met dezelfde vriendin en een vriend (17) deed de man hetzelfde. Het meisje vertelde bij thuiskomst aan haar moeder wat er was gebeurd. De politie werd ingeschakeld waarna de man werd aangehouden. Het meisje heeft aangifte gedaan.

Overbeladen
NUMANSDORP - Tijdens een zwaar vervoerscontrole op de A29 ter hoogte van Numansdorp heeft een Belgische vrachtwagenchauffeur (leeftijd niet bekend) uit Gent een boete gekregen van 1500 euro. De Belgische bedrijfswagen had een overbelading van 41 procent. In overleg het parket Dordrecht werd de transactie opgelegd. Deze werd ter plaatse betaald. De inhoud van de wagen moest worden overgeladen.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza