Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 43
27/10 927 aan bekeuriingen
28/10 Alcohol
27/10 Verkeerscontrole
27/10 Snelheidscontrole
26/10 Snelheidscontrole
25/10 Controle geslotenverklaring
25/10 Controle zwaar vervoer
25/10 Boos om vuurwerk
23/10 Mishandeling
22/10 Mishandeling
21/10 Van de dijk af
21/10 Dader oproep
21/10 Oplichterij

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

927 aan bekeuriingen
NUMANSDORP - Een 49-jarige man uit Lommel is donderdagmorgen 27 oktober op de Groene Kruisweg in zijn auto aangehouden. De auto bleek niet gekeurd te zijn en de man had nog zeven bekeuringen openstaan ter hoogte van 927 euro. De man kon de boetes niet direct betalen en is daarop meegenomen naar het politiebureau. Een bekende van de man heeft vervolgens op het politiebureau de bekeuringen voor hem betaald.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 58-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 28 oktober 2005 omstreeks 01.00 uur op de Stougjesdijk. In het politiebureau blies de man blies 485 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND - Tijdens een verkeerscontrole op de Beneden Oostdijk hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Zij hielden de controle op donderdag 27 oktober van 15.45 uur tot 16.45 uur. In totaal werden 100 voertuigen gecontroleerd.

Snelheidscontrole
KLAASWAAL - Tijdens een snelheidscontrole met de radar op de Oud-Cromstrijensedijk hebben politieagenten 16 bekeuringen uitgeschreven. Zij hielden de controle op donderdag 27 oktober 2005 van 13.30 uur tot 15.00 uur. In totaal werden 262 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur.
NUMANSDORP - Tijdens een snelheidscontrole met de radar hebben politieagenten 28 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Zij controleerden op donderdag 27 oktober 2005 van 11.00 uur tot 12.15 uur op de Middelsluissedijk. In totaal werden daar 74 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 17 een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. Op de Burgemeester de Zeeuwstraat hielden zij op donderdag 27 oktober 2005 een controle van 09.35 uur tot 10.50 uur. In totaal werden 448 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 11 een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.

Snelheidscontrole
PIERSHIL - Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun op de Buitenom hebben politieagenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Zij hielden de controle op woensdag 26 oktober van 11.15 uur tot 12.45 uur. In totaal werden 130 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur.

Controle geslotenverklaring
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op dinsdag 25 oktober een controle gehouden aan de Oostdijk. Hier geldt een geslotenverklaring, maar veel mensen negeren dat. In totaal zijn er zo'n 75 mensen gecontroleerd. Agenten hebben alle fietsers aangesproken en uitleg gegeven over de verkeerssituatie. Vier fietsers zijn bekeurd omdat ze geen juiste verlichting hadden.

Controle zwaar vervoer
NUMANSDORP- Op de rijksweg A-29 bij Numansdorp heeft de politie op dinsdag 25 oktober een zwaar vervoer controle gehouden. De controle gebeurde in samenwerking met de douane. In totaal zijn er 33 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er zeven bekeurd onder meer voor het niet kunnen tonen van papieren, verkeerde kentekenplaten en overschrijding van de lengte.

Boos om vuurwerk
OUD-BEIJERLAND - Dinsdagavond 25 oktober is een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden nadat hij een 14-jarige jongen op de Karel Doormanstraat van zijn fiets geslagen had. De verdachte was er van overtuigd dat het slachtoffer eerder die avond betrokken was geweest bij het gooien van vuurwerk. Het slachtoffer had namelijk bij een groep gestaan die met vuurwerk gegooid had. Hierop was de 17-jarige zo boos geworden dat hij de groep met zijn scooter achterna was gegaan. Hij kon alleen de 14-jarige achterhalen en gaf hem een klap waardoor het slachtoffer van zijn fiets viel. Omstanders grepen direct in en belden de politie. Agenten hielden de 17-jarige aan. De verdachte is ingesloten.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Zondagochtend 23 oktober is een 19-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op het mishandelen van een 30-jarige man uit Oud-Beijerland. De verdachte maakte deel uit van een groep die de 30-jarige man te lijf ging. Dit gebeurde op de West-Voorstraat. De openlijke geweldpleging werd gezien door agenten in burger die direct de 19-jarige aanhielden. De twee anderen wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in. De 19-jarige is in verzekering gesteld.

Mishandeling
PIERSHIL - Zaterdagavond 22 oktober is een 38-jarige man uit Piershil aangehouden nadat hij een 15-jarige jongen uit Piershil had mishandeld. De man hoorde de jongen een opmerking maken die hem in het verkeerde keelgat schoot en trok de riem van zijn hond over het hoofd van de jongen en trok hem aan. Het slachtoffer werd ontzet door zijn vrienden. Bij deze schermutseling raakte de kleding en horloge van de verdachte beschadigd. Hij belde direct zelf met de politie om aan te geven dat hij was lastig gevallen door de jongeren. Agenten die ter plaatse kwamen, constateerden dat de man zich schuldig had gemaakt aan mishandeling en hielden hem aan. De 15-jarige deed aangifte van mishandeling. De man is in verzekering gesteld.

Van de dijk af
STRIJEN - Vrijdagavond 21 oktober is een 32-jarige man uit Mookhoek aangehouden nadat hij op de Keizersdijk van de weg was geraakt en onder aan de dijk tot stilstand was gekomen. Hierbij had hij ook nog een andere personenauto geraakt. Gealarmeerde agenten troffen de man onder aan de dijk aan. Toen zij hem aanspraken, rees direct de verdenking dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij was onvast ter been en praatte met dubbele tong. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben (740 ug/l) dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Na verhoor is de man heengezonden.

Dader oproep
OUD-BEIJERLAND- De politie is nog steeds naarstig op zoek naar de man die op 14 oktober j.l. tussen 10.15 en 10.20 uur een 15-jarige jongen uit Maasdam mishandelde. Deze mishandeling vond plaats op het Binnenpad in Oud-Beijerland. De jongen liep daar met klasgenoten op het voetpad, half op het fietspad. Er kwamen van achter een man en een vrouw aangefietst. De man belde maar raakte toch tijdens het passeren een klasgenoot van de 15-jarige. De man stopte, stapte af en liep op de jongens af. De man zei toen; als ik bel moet aan de kant 'gank' (=gaan). De 15-jarige reageerde op deze uitspraak door 'gank?' te herhalen. Daarop haalde de man direct uit. Daarna werd hij door de vrouw die verderop stilstond geroepen en hij vervolgde zijn weg. Door de vuistslag klapte de bovenkaak van de jongen naar binnen en een voortand en een snijtand zitten los. Er stonden vijf getuigen om hem heen. Zij zijn allen gehoord. Daarnaast heeft men een klein buurtonderzoek gehouden. De jongen heeft aangifte gedaan. De man heeft het volgende signalement; Blanke man, Kaal hoofd, Tussen de 45 en 50 jaar oud, Ongeveer 1.65 / 1.70 lang, Breed gezet postuur, Brildragend, Mogelijk een spraakgebrek. De man fietste op een nieuwe herenfiets - lichtblauw van kleur - met zijtassen. Vermoedelijk een Gazelle of Batavus. Hij was vergezeld door zijn vrouw, ook op een nieuwe fiets. De politie roept deze man op zich vrijwillig te melden aan het politiebureau in Oud-Beijerland. Daarnaast roept de politie getuigen op zich te melden wanneer zij weten wie deze man is die de jongen heeft geslagen. Dit om het verhaal compleet te krijgen. De Politie Zuid-Holland-Zuid is bereikbaar op nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Oplichterij
REGIO - De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt bedrijven voor een nieuwe vorm van oplichting. In Meerkerk is een horecaondernemer opgelicht door iemand die zegt van 'Internetgemeentegids BV uit Groningen' te zijn. Dit bedrijf zou zogenaamd namens de gemeente Zederik een aantal gegevens voor in de nieuwe gemeentegids willen controleren. De gemeente Zederik doet echter geen zaken met dit bedrijf. Een medewerker van het café had de oplichter telefonisch te woord gestaan maar nergens opdracht voor gegeven. Toch kreeg het bedrijf een factuur van 357 euro die 8 dagen later moest worden voldaan. De horecaondernemer heeft van de oplichting melding gemaakt bij de politie, maar geen aangifte gedaan. Hij is niet voornemens de rekening te betalen. Uit onderzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid is gebleken dat deze vorm van oplichting ook elders in het land bekend is. Het bedrijf doet zich niet alleen voor onder de naam 'Internetgemeentegids BV' maar ook onder andere namen. De politie waarschuwt bedrijven niet op dergelijke telefonische verzoeken in te gaan. Het advies is; zet nooit ergens een handtekening onder maar zend het direct terug. Mochten er mensen zijn die ook met 'Internetgemeentegids BV uit Groningen' in contact zijn gekomen, dan worden zij verzocht hiervan melding te maken bij de Politie Zuid-Holland-Zuid. Dit kan via het Politie Service Centrum, tel 0900-8844 (lokaal tarief)

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza