Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 42
19/10 Inbraak
19/10 Bedrijfsongeval
18/10 Inbraken
18/10 Nep pistool
18/10 Spijt
14/10 Alcoholcontrole
14/10 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak
OUD-BEIJERLAND - In de kantine van een vereniging aan de Langeweg in Oud-Beijerland is tussen dinsdag 18 oktober en woensdag 19 oktober ingebroken. Met een stoeptegel werd een ruit ingegooid waarna onder meer geluidsapparatuur, boxen, videorecorder, schotelzender/ontvanger en verschillende levenswaren werden weggenomen uit diepvries en koelkast. Blikjes drinken en losverpakte koeken werden door de politie verderop op dezelfde weg teruggevonden. De technische recherche doet sporenonderzoek.

Bedrijfsongeval
HEINENOORD - Een 50-jarige man uit Maassluis is op woensdagavond 19 oktober gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was aan het werk bij een bedrijf aan de Sluisendijk. Door nog onbekende oorzaak kwam de man tijdens werkzaamheden met zijn hoofd vast te zitten in een dekkeninlegmachine (een machine welke onderdeel is van een palletmachine). Collega's bevrijdden het slachtoffer. Hij werd met hoofdletsel afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Inbraken
NUMANSDORP- In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober 2005 is ingebroken in twee woningen. In een woning aan de Roerdompsingel kwam men binnen door een openstaand klapraampje. Dit raampje stond open om de woning te laten luchten na verfwerkzaamheden. Gestolen zijn een aanzienlijk geldbedrag, een mobiele telefoon, bankpassen en sieraden. In een woning aan het Merelerf kwam men binnen na het vernielen van het slot van de achterdeur. Hier zijn een klein geldbedrag en een mobiele telefoon gestolen. In beide gevallen werd de gehele woning doorzocht. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Nep pistool
'S - GRAVENDEEL - De politie heeft dinsdagmiddag 18 oktober een 17-jarige jongen uit -s Gravendeel aangehouden op de Atalanta. De politie kreeg een melding van een alerte burger die had gezien dat jeugd met een luchtdrukpistool aan het schieten was op eenden. Agenten gingen ter plaatse en troffen een groep jongens aan met bromfietsen. Aan een van de jongens werd gevraagd de buddyseat van zijn scooter open te maken. Hij weigerde dit in eerste instantie maar deed het op vordering toch. Er bleek een balletjespistool in te zitten. Dit is een plastic pistool met de uitstraling van een echt vuurwapen. Ook zat er een bus bij met balletjes. Alles is in beslaggenomen. De jongen verklaarde in de lucht geschoten te hebben, niet op eenden. Ook een aantal vrienden zouden het wapen hebben uitgeprobeerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Spijt
OUD-BEIJERLAND - Een 26-jarige man uit Oud-Beijerland is dinsdagavond 18 oktober aangehouden toen hij een gestolen fiets terug wilde brengen naar de rechtmatige eigenaar. De fietsendief had spijt. Hij liep omstreeks 23.00 uur van een horecagelegenheid in het centrum naar huis en kwam onderweg een jongen (15) met een fiets tegen. Dit was op de Oostdijk. Hij zei tegen de jongen dat hij de fiets wilde lenen en gaf hem daarbij zijn adres waar hij de fiets 'de volgende dag' op kon halen. De jongen gaf direct zijn fiets af. Eenmaal thuis vonden de ouders van de 26-jarige dat hij het niet kon maken dat hij de fiets had gestolen. Daarop besloot hij de fiets terug te brengen. Inmiddels had de jongen waarvan de fiets was gestolen, de politie gebeld. Agenten werden vervolgens op de Oostdijk aangesproken door de verdachte die de agenten eerlijk vertelde de fiets gestolen te hebben en deze nu terug wilde brengen. Daarop werd hij aangehouden. De 26-jarige verklaarde de fiets meegenomen te hebben onder invloed van alcohol. De 15-jarige besloot geen aangifte te doen. De fietsendief is na verhoor heengezonden.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND- Op diverse locaties ( Langeweg, Kwakscheweg en Groeneweg) in Oud-Beijerland zijn van 14 op 15 oktober alcoholcontroles gehouden. Automobilisten werd staande gehouden en gevraagd te blazen. Ongeveer 600 automobilisten zijn gecontroleerd en in totaal werden 8 personen aangehouden die met te veel alcohol op achter het stuur waren gekropen. De automobilisten die door mochten rijden kregen een BOB-sleutelhanger mee.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Op 14 oktober tussen 10.15 en 10.20 uur kreeg een 15-jarige jongen uit Maasdam een vuistslag in het gezicht. Dit gebeurde op het Binnenpad. De jongen kwam met klasgenoten uit een supermarkt. Er kwamen een man en een vrouw aangefietst en de man raakte de jongen. Ze reageren over en weer naar elkaar en voor de jongen het weet heeft hij een klap te pakken. Zijn bovenkaak klapte naar binnen en een voortand en een snijtand zitten los. Er stonden vijf getuigen om hem heen. Zij zijn allen gehoord. Daarnaast heeft men een klein buurtonderzoek gehouden. De jongen heeft aangifte gedaan. De man heeft het volgende signalement; leeftijd ongeveer half 40, glad kaal hoofd, een gestreept overhemd, een donker gekleurde lange broek, een gezet postuur met een buikje, ongeveer 1m80 lang, fiets: zilver of licht gekleurd. De politie vraagt getuigen zich te melden wanneer zij weten wie de jongen heeft geslagen, om het verhaal compleet te krijgen. De Politie Zuid-Holland-Zuid is bereikbaar op nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza