Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 41
13/10 Verkeerscontrole
12/10 Op de scooter
12/10 Verkeerscontrole
12/10 Botsing
11/10 Gordelcontrole
11/10 Bromfietscontrole
11/10 Ongeval
11/10 Ongeval
10/10 Roekeloos
10/10 Oplichting
09/10 Vernieling
08/10 Vechtpartij
08/10 Vechtpartij
08/10 Alcohol
08/10 Aanhoudingen
06/10 Verduistering

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeerscontrole
's GRAVENDEEL - De GPF 's Gravendeel heeft bij een verkeerscontrole op de Smidsweg en de Hendrik Hamerstraat op donderdagmiddag 13 oktober, 8 overtreders bekeurd. De controle werd uitgevoerd tussen 14.00 - 16.30 uur. De overtredingen varieerden van het niet-dragen van de gordel (5x) tot het niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats en een niet goed gekoppelde losbreekreminrichting.

Op de scooter
STRIJEN - De politie heeft woensdagmiddag 12 oktober in Strijen in de Boompjesstraat en Boomgaard een opvallende scootersurveillance gehouden. Een agent reed zichtbaar rond op de scooter en richtte zich op verkeers- en parkeercontrole. De controle had een preventief effect. Er werden meerdere passanten gecontroleerd en 4 overtredingen geconstateerd waarvoor 2 keer werd gewaarschuwd en 2 keer een bekeuring werd geschreven; 1 verbaal voor rijdend telefoneren en 1 bekeuring voor lang parkeren van de caravan.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - De politie heeft op woensdag 12 oktober van 07.00 tot 15.00 uur een zwaar vervoer controle gehouden op de A29 bij Numansdorp. Er werden 56 vrachtwagens gecontroleerd en 15 procesverbalen opgemaakt ; 10 keer voor overbelading, 2 met betrekking tot de soort lading, 1 verkeerde apk en 2 omdat er technisch iets niet in orde was.

Botsing
OUD-BEIJERLAND - Een 41-jarige automobilist uit Oud-Beijerland heeft woensdagmiddag 12 oktober een 79-jarige man uit Oud-Beijerland op de fiets aangereden. De automobilist reed op de Prinses Irenestraat in de richting van de Sportlaan. Bij de kruising wilde de man linksaf slaan in de richting van de Beneden Oostdijk. De man trok op en hoorde vervolgens een harde klap. De fietser belandde op de motorkap. De 79-jarige werd met rug-en hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam met de schrik vrij

Gordelcontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een gordelcontrole op de Langeweg hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 11 oktober van 10.30 tot 12.00 uur. In totaal werden ongeveer 195 voertuigen gecontroleerd.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor diversen technische gebreken en te hoge constructiesnelheid. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 11 oktober 2005 van 13.00 tot 15.00 uur in het centrum van Oud-Beijerland. Er werden 17 bromfietsen door motorrijders uit het verkeer gehaald en naar de controle plaats bij het politiebureau gebracht.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND- Een 47 jarige vrouw uit Mookhoek en een 37 jarige rij-instructeur uit Klaaswaal zijn gewond geraakt tijdens de 1e motorrijles van de vrouw. Het ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 11 oktober 2005 omstreeks 17.50 uur. De vrouw reed met de instructeur achterop vanaf de Christiaan Huygensstraat rechtsaf de Jan van der Heijdenstraat in. Ze had de motor niet goed onder controle, nam de bocht te ruim en botste tegen een personenauto, bestuurd door een 41 jarige vrouw uit Heinenoord, die op de Jan van der Heijdenstraat reed. De vrouw kwam met de instructeur ten val. Beiden liepen een pijnlijk been op en een geneusde pols. Ze werden door het ambulancepersoneel behandeld. De motorfiets raakte totaal vernield en de personenauto liep schade op aan de rechter voorzijde.

Ongeval
KLAASWAAL - Op dinsdagmorgen net na 08.00 uur heeft er een ongeval op de rijksweg A-29 ter hoogte van Klaaswaal (gemeente Cromstrijen) plaatsgevonden. Een bestuurder (leeftijd en woonplaats vooralsnog onbekend) van een vrachtwagen merkte de file op de rijksweg te laat op en was hierdoor niet meer in staat om tijdig te remmen. Hij reed tegen een personenauto, bestuurd door een man (leeftijd onbekend) uit Sommelsdijk. Deze auto botste vervolgens weer tegen zijn voorligger. De bestuurder (leeftijd en woonplaats onbekend) van deze auto raakte licht gewond. Hij had een wond aan zijn hoofd en enkele pijnlijke ribben. De man uit Sommelsdijk raakte als gevolg van de aanrijding bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is per ambulance naar het Zuiderziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend wat de aard van de verwondingen van het slachtoffer zijn. De Regionale Verkeersondersteuning van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het ongeval.

Roekeloos
NUMANSDORP- De politie is op zoek naar getuigen van een incident op de Vlielanderstraat in Numansdorp. Op vrijdag 7 oktober omstreeks 11.00 uur reed hier een groep kinderen van een basisschool. Een bestuurster van een groene personenauto haalde de fietsende kinderen dusdanig roekeloos in waardoor ze met haar linker buitenspiegel enkele kinderen raakte. De vrouw reed bij de inhaalmanoeuvre over een verkeersheuvel en vervolgens reed ze via de Burgemeester de Zeeuwstraat het dorp uit. Een juffrouw die de groep begeleidde, moest op de kruising wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar de kinderen zijn erg geschrokken van het voorval. Mensen die getuigen zijn geweest van dit voorval, worden voorzocht om de politie te bellen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Oplichting
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in de vroege morgen van maandag 10 oktober een 43-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden in een woning aan de Wilhelminalaan in Mijnsheerenland. Hij wordt verdacht van oplichting. De man zou onder valse voorwendselen dure spullen hebben gekocht terwijl hij dit financieel niet rondkreeg. De gedupeerden doen aangifte. De man is ingesloten.

Vernieling
STRIJEN - De politie heeft op zondagmiddag 9 oktober drie jongeren van 14 (2x) en 15 jaar uit 's - Gravendeel en Strijen aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling dan wel beschadiging van 6 ruiten van een school aan de Oude Havenweg in Strijen. De politie ging af op een melding en hield op het schoolplein de twee 14-jarigen direct aan. De 15-jarige liep toen weg. Hij werd later op het politiebureau ontboden. Het drietal bekende de vernieling. De ouders van de drie zijn op de hoogte gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij
OUD-BEIJERLAND - Zaterdag 8 oktober omstreeks 02.30 uur werden surveillerende agenten op het marktplein te Oud-Beijerland aangesproken door omstanders die meldden dat er een vechtpartij had plaatsgevonden voor een café aan de Havendam. Ter plekke troffen zij een 22-jarige Beijerlander aan met een bebloed gezicht. Hij zou meerdere malen geslagen zijn door een andere man die zou zijn weggerend richting Vierwiekenplein. Een tweede surveillance-eenheid is nog gaan zoeken, maar kon de verdachte niet vinden. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis met een snee in zijn gezicht, scheve tanden, een afgebroken tand en een kneuzing in zijn hoofd. De politie onderzoekt de zaak.

Vechtpartij
HEINENOORD - Na een melding van een vechtpartij op zaterdag 8 oktober 12.00 uur reed een surveillance-eenheid naar de A29 ter hoogte van Heinenoord. Daar stonden drie mannen, waarvan twee met bebloed gezicht op de vluchtstrook. Zij wensten geen enkele verklaring af te leggen. Twee van hen moesten blazen, waarna een 23-jarige man uit Zaandijk voor de zekerheid een rijverbod van 24 uur opgelegd kreeg, omdat hij teveel had gedronken. Een 20-jarige man uit Zaandam werd aangehouden voor rijden zonder in bezit te zijn van een rijbewijs en kreeg een bekeuring. Daarna konden zij gaan.

Alcohol
STRIJEN - Een 39-jarige automobilist uit Strijen is op 8 oktober op de Leeuwerikstraat aangehouden. Hij had zoveel op dat hij drie uur niet mocht rijden.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - Twee Oud-Beijerlanders van 20 en 21 jaar zijn op 8 oktober op de Nobelstraat aangehouden. De 21-jarige zou, in gezelschap van de 20-jarige, kort daarvoor een 32-jarige man uit Oud-Beijerland hebben getrapt. Het slachtoffer was thuis, toen plots een ruit in zijn woning aan de Beneden Molendijk werd vernield. Toen hij naar buiten liep om te kijken wat er aan de hand was, zou de verdachte hem in zijn buik geschopt hebben en weggelopen zijn. De politie ging direct op zoek en vond de verdachte en zijn maat in een horecagelegenheid aan de Nobelstraat. Beiden zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Verduistering
OUD-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Zwijndrecht is donderdag 6 oktober aangehouden op verdenking van verduistering van een flink geldbedrag bij zijn werkgever, een autobedrijf aan de Ferrarilaan te Oud-Beijerland. Na de aangifte op 26 september heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hij is aangehouden op het bureau met toestemming van de officier van justitie nadat hij ontboden was. Daarna is hij ingesloten en verhoord.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza