Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 38
20/09 Ongevallen
19/09 Botsing
18/09 Botsing
18/09 Huiselijk geweld
18/09 Diefstal
18/09 Snelheidscontrole
18/09 Alcohol

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongevallen
STRIJEN - Op de Schenkeldijk in Strijen heeft dinsdagmiddag 20 september een ongeval plaatsgevonden. Een 50-jarige man uit Strijen stapte uit zijn geparkeerde auto. Op dat moment kwam net een 49-jarige man uit Strijen op de fiets aan die tegen de deur aanfietste en vervolgens over de kop sloeg. De man raakte gewond; hij had een gebroken arm en diverse wondjes in het gezicht. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist raakte niet gewond. De auto had geen schade. De fiets wel.
MOOKHOEK -Een 74-jarige man uit Strijen is dinsdagmiddag 20 september licht gewond geraakt toen hij op de Strijensedijk bij Mookhoek tegen een paaltje aanreed van een wegversmalling. De man viel en had een hoofdwond waarvoor hij is behandeld in het ziekenhuis. Daarna mocht hij naar huis.

Botsing
HEINENOORD -Een 11-jarig meisje uit Klaaswaal is dinsdagavond 19 september gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto op de Reedijk. Vermoedelijk stak het meisje de weg over zonder te kijken of dit gevaar of hinder opleverde. Op dat moment kwam een 41-jarige vrouw uit Heinenoord in de auto de bocht om. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed met de voorzijde van de auto tegen de zijkant van de fiets. Het meisje kwam ten val en werd naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Over de verwondingen van het meisje is niets bekend. De auto had lichte bumper- en lakschade en de voorruit raakte beschadigd. De fiets was total loss.

Botsing
OUD-BEIJERLAND- Op zondagavond 18 september 2005 omstreeks 18.35 uur vond op de Burgemeester Diepenhorstsingel een kop/staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 22 jarige man uit Oud-Beijerland zag te laat dat een personenauto voor hem remde. Hij botste vervolgens achter op de personenauto, bestuurd door een 45 jarige vrouw uit Oud-Beijerland. De 45 jarige vrouw had last van haar rug en nek en is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht ze weer naar huis. Beide personenauto's raakten beschadigd.

Huiselijk geweld
STRIJEN- Een 21 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op zondagavond 18 september 2005 omstreeks 20.10 uur in een woning aan de Kerkstraat. De verdachte had zijn moeder gedreigd dood te schieten. Na zijn aanhouding troffen agenten in zijn auto een vuistvuurwapen aan. Hij had dit wapen overigens niet getoond toen hij de bedreiging deed. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Diefstal
NUMANSDORP - De politie heeft binnen het uur twee Rotterdamse broers van 20 en 22 jaar aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een bouwkeet aan de Knottenbeltlaan te Numansdorp op 16 september tegen middernacht. Na de melding gingen agenten ter plekke en troffen daar al de glaszetter aan. Er waren ook twee jongemannen, een in gesprek met de glaszetter, een in de auto als bestuurder. De laatste vroeg of de agenten voor de inbraak kwamen en zei dat hij en zijn maat beveiligingsmedewerkers waren. De agenten vertrouwden het niet helemaal en noteerden het kenteken. Vervolgens troffen zij een eind verderop een echte beveiligingsmedewerker die zei dat de twee geen collega's waren. Inmiddels waren deze er met een hoge snelheid vandoor gegaan. Na een korte achtervolging hielden de agenten de twee broers aan op de Provinciale weg te Numansdorp, richting A29. In de auto troffen zij inbrekerstuig aan. Daarop moesten de jongemannen mee naar het bureau waar zij werden ingesloten.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND - Naar aanleiding van klachten van omwonenden, heeft de politie vrijdagavond 16 september een steekproef gehouden op snelheidsovertredingen aan de Stougjesdijk te Oud-Beijerland. Diverse malen werd een snelheid van boven de 70 km/u geregistreerd waar 50 is toegestaan. Vijf personen kregen na staandehouding een procesverbaal.

Alcohol
DISTRICT - Bij alcoholcontroles op diverse plaatsen in de Hoeksche waard zijn zondagochtend 18 september 300 blaastesten afgenomen. Twee personen werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Zij kregen proces verbaal. Een van hen, een 46-jarige man uit Oud-Beijerland, werd op de Beneden Oostdijk in die plaats betrapt met 635 ugl in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De controles vonden plaats op de Bonaventuurseweg te 's-Gravendeel, de Trambaan te Strijen, de Burg. De zeeuwstraat te Numansdorp, de Beneden-Oostdijk te Oud-Beijerland, de N 217 te Heinenoord en de N489 te Mijnsheerenland.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza