Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 37
15/09 Aanhoudingen
14/09 Grote verkeerscontrole
14/09 Ongeval
14/09 Dodelijk ongeval
14/09 Diefstal
13/09 Mishandeling
12/09 Opgesloten in toilet
12/09 Auto over de kop
09/09 Vuurwerk
09/09 Diefstal
10/09 Alcohol
11/09 Alcohol
10/09 Ongeval
10/09 Wateroverlast

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - Vijf jongens van 16, 16, 16, 17 en 18 jaar, allen uit Oud-Beijerland, zijn op de late avond van donderdag 15 september op het politiebureau aan de Spuidijk aangehouden (één van de 16-jarigen op de Admiraal de Ruyterstraat). Ze worden ervan verdacht diezelfde avond een 19-jarige man uit Goudswaard te hebben bedreigd en zijn auto te hebben vernield. Het slachtoffer en de verdachten hadden een aantal dagen eerder ruzie gekregen en de groep kwam nu verhaal halen. Op de N217 troffen de vijf en het slachtoffer elkaar in hun auto's waarbij de 19-jarige werd klemgereden en een autoruit met een honkbalknuppel werd vernield. Op de Kikkershoek troffen verdachten en slachtoffer elkaar weer en ook nu sneuvelde een autoruit. De politie startte direct een onderzoek en kon de vijf binnen anderhalf uur na de melding aanhouden. De vijf verdachten zijn ingesloten.

Grote verkeerscontrole
NUMANSDORP - Na een grootscheepse verkeerscontrole op de A29 bij Numansdorp heeft de politie op woensdagmiddag 14 september een 43-jarige man uit Duitsland aangehouden. De verdachte had een gaspistool en 7 patronen in zijn vrachtwagen. De man heeft een boete betaald van 220 euro waarna hij in vrijheid is gesteld. De controle op de A29 was een zwaar vervoer en milieu controle. Vrachtwagens werden door motoragenten naar een plek begeleid waar de voertuigen werden gecontroleerd middels mobiele röntgencontrole van de douane. Ook de gewichten van de aangevoerde vrachtauto's werden gecontroleerd. In totaal werden er 48 voertuigen gecontroleerd en 12 overtredingen geconstateerd; 2 verbalen wegens overschrijding van de aslast, 4 verbalen wegens het tonen van rij- en kentekenbewijs, 2 verbalen wegens een niet gekeurde tachograaf, 2 verbalen omdat de hoogte van het voertuig niet goed was, 1 verbaal voor het niet volledig invullen van de tacho-schijf en 1 verbaal voor een kapotte velg. De controle werd georganiseerd door de politie, douane, VROM, provincie Zuid-Holland-Zuid en de arbeidsinspectie.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND - Op de N217 bij Mijnsheerenland heeft op woensdagmiddag 14 september een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Een 42-jarige vrouw uit Mijnsheerenland reed over de provinciale weg N217 in de richting van 's - Gravendeel. Voor de stoplichten op die weg stond file. De vrouw zag dit te laat en reed tegen de auto voor haar aan. Het gevolg was dat drie auto's ervoor ook tegen elkaar opbotsten. Twee personen raakten gewond; de veroorzaakster had last van haar nek. Ook een 66-jarige man uit Mookhoek raakte gewond; hij heeft vermoedelijk een hersenschudding. Een ander persoon (personalia onbekend) had hartproblemen. Alledrie zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Dodelijk ongeval
GOUDSWAARD- Op woensdag 14 september rond 14.00 uur vond op de Zuidoortseweg een ongeval plaats tussen een heftruck en een personenauto. Bij dit ongeval kwam de 31-jarige bestuurder van de personenauto uit Goudswaard om het leven. De bestuurder van de vorkheftruck, een 35-jarige man uit Goudswaard, reed vanaf het bedrijfsterrein met een aanhangwagen aan zijn heftruck gekoppeld en zette deze op het terrein langs de Zuidoortseweg. De aanhangwagen moest door een vrachtwagen worden opgehaald. Nadat hij de aanhangwagen had losgekoppeld reed hij om de aanhangwagen heen de weg op en kwam in botsing met de personenauto die vanuit de richting Oudendijk kwam. De 31-jarige bestuurder was vrijwel op slag dood. Ambulancepersoneel kreeg assistentie van de brandweer om het slachtoffer uit de auto te halen. De 35- jarige heftruckbestuurder is in shocktoestand en met een hersenschudding en een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) doet technisch onderzoek naar het voorval en de Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Een 23-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van woensdag 14 september aangehouden tussen de Kwakscheweg en Poortwijck. De man wordt verdacht van diefstal uit een auto aan de Rembrandtstraat. De politie kreeg een melding van een persoon die had gezien dat er werd ingebroken in een auto. Agenten gingen ter plaatse. Er bleek in de Rembrandstraat inderdaad een auto te staan met een ingeslagen ruit. Na een zoekslag in de omgeving, troffen ze de 23-jarige in een auto aan die voldeed aan het signalement. In het voertuig trof de politie diverse goederen aan en inbrekerswerktuig. De politie hield de man aan en zet het onderzoek voort.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op dinsdagmorgen 13 september een 16-jarige jongen en een 25-jarige man, beiden uit Oud-Beijerland, aangehouden op het politiebureau. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging op 13 augustus j.l. Toen werd een 20-jarige jongeman uit Oud-Beijerland op het Marktplein in elkaar geslagen. Het slachtoffer had een gebroken neus en een lichte hersenschudding. De twee verdachten zullen nader worden gehoord over het incident. De politie heeft nog een derde verdachte in het vizier.

Opgesloten in toilet
NUMANSDORP - Een 23-jarige man uit Den Haag heeft niet echt lekker geslapen. De jongeman ging maandagavond 12 september naar de wc bij een benzinestation langs de A29 bij Numansdorp. De deur werd vermoedelijk door de beveiliging op slot gedraaid zonder dat het toilet werd gecontroleerd. De 23-jarige zat de hele nacht opgesloten. Zijn maatje waarmee hij maandagavond was, was uiteindelijk doorgereden met de vrachtwagen. De pompbediende ontdekte de jongeman slapend in het toilet en belde direct 112. Gelukkig bleek er niets met de jongeman aan de hand. Hij heeft een lift van de politie gekregen en werd op een station afgezet waar hij met de trein verder kon.

Auto over de kop
OUD-BEIJERLAND - Een 20-jarige jongeman uit Oud-Beijerland is maandagmorgen 12 september over de kop geslagen met zijn auto op de Zoomwijcklaan. Dit gebeurde in de bocht nabij de kruising Vlasakkerweg. Ter hoogte van de bocht ging de mobiele telefoon van de jongeman af. Tijdens het uitzetten van de telefoon, verloor hij de macht over het stuur. De automobilist raakte de stoeprand en schoot vervolgens over de kop en kwam midden op de weg terecht. De jongen kwam er vanaf met wat lichte schaafwonden. De auto had zware materiële schade.

Vuurwerk
OUD-BEIJERLAND - Vrijdagmiddag 9 september zijn een 13-jarige en een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden nadat zij vuurwerk richting eenden hadden afgestoken. De jongens waren samen met nog een andere jongen op de Zinkweg bezig met het afsteken van vuurwerk. Een getuige zag dat de jongens het vuurwerk bewust in de richting van eenden gooide en kon de 13-jarige en de 15-jarige in de kraag vatten. Hij droeg de twee over aan de politie. De derde verdachte, een 13-jarige jonge uit Oud-Beijerland, meldde zich later vrijwillig op het politiebureau. De drie zijn na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Vrijdag 9 september is een 61-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van diefstal van diverse goederen uit een winkel aan het Vierwiekenplein. De man werkte op freelance basis voor de winkel, hij voerde reparaties uit. Bij wijze van betaling mocht hij computeronderdelen uitzoeken. De man zocht echter ook onderdelen uit zonder dat hij daar toestemming voor had. Toen de eigenaar deze diefstallen bemerkte, heeft hij de man aangeboden om een regeling te treffen, hetgeen de man weigerde omdat hij daar geen geld voor heeft. Hierop deed de eigenaar aangifte en werd de 61-jarige man aangehouden. Hij bekende de verduisteringen. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Zaterdagochtend 10 september is een 38-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij in beschonken toestond rijdend aangetroffen werd op de N217. De man viel surveillerende agenten op wegens zijn slingerende rijgedrag. Zij zetten hem aan de kant en controleerden hem op het gebruik van alcohol. Hij blies een 'F' en werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Zondagochtend 11 september is een 26-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden nadat hij betrapt werd op het rijden onder invloed. De man werd op de Beneden Molendijk gecontroleerd en blies direct ver boven de streep. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man dermate veel gedronken had, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND - Zaterdagavond 10 september is een 39-jarige motorrijder uit Maasdam gewond geraakt toen hij aangereden werd door een personenauto, bestuurd door 45-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De 45-jarige wilde keren in een file op de N217, maar zag daarbij de 39-jarige over het hoofd. Die kwam ten val en is met voetletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Wateroverlast
REGIO - Op diverse plaatsen in de regio heeft de overvloedige regenval op zaterdagmiddag en -avond 10 september voor problemen gezorgd. De afvoer van de Heinenoordtunnel kon de hoeveelheid regen niet afvoeren, daarom werd omstreeks 15.30 uur besloten de tunnel af te sluiten voor alle verkeer. Ter plaatse werd het verkeer omgeleid via de Kiltunnel. Omstreeks 21.15 uur werd de Heinenoordtunnel weer opengesteld. Korte tijd later kreeg de gemeenschappelijke meldcentrale (GMC) tientallen meldingen van wateroverlast in Zwijndrecht. Daar stonden in korte tijd diverse wijken blank. Middels groot watertransport heeft de brandweer Zwijndrecht de straten weer vrijgemaakt. Hierbij kregen zij ondersteuning van de korpsen Dordrecht, Heerjansdam en Papendrecht. In Mijnsheerenland en Heinenoord viel enkele uren de stroom uit nadat er brand had gewoed in een stroomkast. Dit was omstreeks 19.30 uur verholpen. In de tussentijd waren er extra politiemensen in deze gemeenten op straat om de veiligheid te kunnen waarborgen. In Alblasserdam werd het winkelcentrum aan het Makado-Center uit preventief oogpunt ontruimd nadat er lekkage was ontstaan bij een winkel en wateroverlast door omhoogkomend water. In Hardinxveld-Giessendam liepen diverse straten onder en ook hier moest de brandweer groot watertransport inzetten om het water weg te pompen. De Nieuweweg werd ter hoogte van de A15 afgesloten. Er ontstond op de Nieuweweg een klein opstootje tussen brandweermensen en automobilisten. De automobilisten waren het niet eens met de afsluiting van wegen door de brandweer en daarop ontstond een conflict. De GMC heeft ruim 200 meldingen gekregen van wateroverlast.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza