Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 36
09/09 Scholieren onderuit
09/09 Lastige aanhouding
09/09 Diefstal
09/09 Snelheidscontrole
09/09 Bromfiets controle
09/09 Kaping verzonnen
09/09 Snelheidscontrole
09/09 Vervalsing
09/09 Aanranding
09/09 Winkeldiefstal
09/09 Diefstal
09/09 Zinloos geweld
09/09 Aanhouding
09/09 Alcohol
09/09 Hennep
09/09 Ongeval
09/09 Inbraak bedrijf

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Scholieren onderuit
'S-GRAVENDEEL - Twee schoolkinderen zijn gewond geraakt toen de groep waarin zij fietsten op 9 september omstreeks 13.30 uur in de Kiltunnel ten val kwam. De groep van 26 brugklassers had een week schoolkamp in de Hoeksche Waard achter de rug en was fietsend onderweg naar huis richting Breda. In de tunnelbuis is één van de voorste kinderen gevallen, waarna de rest over elkaar heen viel. De twee gewonde kinderen zijn een 12-jarig meisje uit Breda en een 12-jarig meisje uit Oosterhout (N-Br). Het Bredase meisje is met ernstige verwondingen aan het hoofd per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, het Oosterhoutse meisje met een hersenschudding per ambulance naar een ziekenhuis in Dordrecht. Van de overigen liepen zeker acht kinderen de nodige kneuzingen en schaafwonden op. Allen zijn opgevangen op het politiebureau in 's-Gravendeel. Slachtofferhulp is ter plaatse gekomen voor opvang en hulp. De Kiltunnelorganisatie heeft bussen geregeld die de kinderen en hun fietsen/bagage naar huis vervoert. Deze organisatie heeft juist veel geïnvesteerd in de veiligheid van de tunnel, maar gaf aan dat dit soort ongevallen nooit te voorkomen zijn. De Politie Zuid-Holland-Zuid doet onderzoek.

Lastige aanhouding
MAASDAM - Een 15-jarige jongen uit Maasdam is op 8 september op de Dorpsstraat aangehouden. De politie had de melding gekregen dat de jongen in zijn ouderlijk huis in Maasdam ruzie had gemaakt met zijn moeder en stiefvader. Daarbij zou hij met een mes gedreigd hebben en er zouden klappen gevallen zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen was de jongen net weggelopen. Op de Dorpsstraat werd hij gevonden en aangehouden. De jongen verzette zich hevig bij zijn aanhouding en de agenten moesten hem stevig aanpakken om hem rustig en veilig mee te nemen. De verdachte verblijft in een justitiële inrichting en was juist met voorwaardelijk verlof. Eén van de voorwaarden was dat hij zich zou gedragen. De jongen is dus nu weer terug.

Diefstal
STRIJEN - Bij een bedrijf aan de Handelstraat te Strijen is tussen 2 en 7 september een container met RVS-schroot gestolen, mogelijk door het inzetten van een vrachtwagen met kraan. De container is later op de N487 bij Numansdorp teruggevonden.

Snelheidscontrole
HEINENOORD/WESTMAAS/ - De videoauto van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft bij stille surveillance op 6 september 3 bestuurders bekeurd voor niet handsfree bellen, 3 voor te hard rijden en een voor het negeren van een rood verkeerslicht. Een van de staande gehouden personen bleek nog 12 vonnissen open te hebben staan. De hoogst gemeten snelheid was 139 waar 100 km/u toegestaan is. De surveillance vond plaats op de A29 en N217 te Heinenoord en de N 489 in Westmaas.

Bromfiets controle
OUD-BEIJERLAND - Acht bromfietsers zijn bekeurd omdat hun bromfiets te veel vermogen had. Dit werd ontdekt door de bromfietsen op 7 september in de ochtend op de constructiesnelheid te controleren aan de Langeweg te Oud-Beijerland.

Kaping verzonnen
NUMANSDORP- Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur die op woensdag 10 augustus overvallen zou zijn, blijkt een valse aangifte gedaan te hebben. Volgens de man uit Rhoon zou hij die woensdagmorgen zijn gedwongen om te stoppen toen hij op de rijksweg A-29 reed. Bij een tankstation ter hoogte van Numansdorp zou hij bewusteloos geslagen zijn. Op een parkeerplaats in Nieuwerkerk werd hij wakker en sloeg alarm. De recherche van de politie Zuid-Holland-Zuid stelde in samenwerking met politie Zeeland direct een onderzoek in naar het incident. Zo werd er onder meer een uitgebreid buurtonderzoek verricht en heeft er een reconstructie plaats gevonden. Hieruit bleek dat het verhaal van de man ongeloofwaardig was. Op vrijdag 2 september j.l. heeft de man bekend dat zijn verhaal verzonnen was. De politie kijkt samen met justitie wat de mogelijkheden zijn bijvoorbeeld betreffende het verhalen van de kosten van het uitgebreide onderzoek.

Snelheidscontrole
PUTTERSHOEK - In Puttershoek aan de Sportlaan heeft op 6 september een snelheidscontrole plaatsgevonden waarbij 14 van de 70 gecontroleerde voertuigen staande gehouden werden. Zij hebben een bekeuring gekregen wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/u.

Vervalsing
HEINENOORD - Bij het busstation aan de Reedijk te Heinenoord is dinsdagavond 6 september een 20-jarige Schiedamse aangehouden. Zij had willen betalen met een valse strippenkaart, en was in het bezit van nog een vervalsing. Na verhoord te zijn, is zij heengezonden.

Aanranding
OUD-BEIJERLAND- Een 41-jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens poging verkrachting. Dit gebeurde op zondagavond 4 september 2005 omstreeks 21.00 uur in de Paganinistraat. De man probeerde een 36-jarige vrouw te verkrachten. De vrouw liep het portiek van haar woning en werd door de man vastgepakt. De vrouw verzette zich hevig en wist los te komen. Ze rende gillend de straat op. Een buurvrouw belde de politie. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Een 13-jarig meisje uit Strijensas is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmorgen 5 september 2005 omstreeks 11.50 uur in een winkel aan de Oost Voorstraat. Het meisje rekende een artikel af en nam een trui met een waarde van € 22,95 mee zonder te betalen. Nadat het alarm afging werd ze door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Overleg met justitie zal uitwezen welke straf ze krijgt.

Diefstal
'S GRAVENDEEL - Maandagmiddag 5 september is een 20-jarige vrouw uit 's Gravendeel aangehouden omdat zij op heterdaad betrapt werd op het stelen van boeken uit een winkel aan de Kerkstraat. De vrouw werd door winkelpersoneel betrapt op het stelen van de boeken. Zij hielden haar in de gaten omdat zij haar ervan verdachten eerder ook al gestolen te hebben uit de winkel. Na haar aanhouding verklaarde de vrouw inderdaad dat ze ook al eerder boekjes gestolen had. Zij kreeg na verhoor een transactie van € 125 aangeboden en krijgt een winkelverbod. Inmiddels is de vrouw heengezonden.

Zinloos geweld
OUD-BEIJERLAND - Een 13-jarige jongen uit Numansdorp is op 1 september rond 13.00 uur op de Kwakscheweg mishandeld door een onbekende man. De jongen fietste samen met een paar klasgenoten over het fietspad in de richting van de Stougjesdijk toen een scooter hen met grote snelheid inhaalde. Toen één van de jongens daar wat zei, remde de man en kwam hij het groepje toe. Hij greep de 13-jarige bij zijn nek en stompte hem in zijn gezicht. De jongen liep een gescheurde wenkbrauw en een flink bebloed gezicht op. De dader liep nog andere jongens achterna, maar kreeg geen van hen te pakken. Hij reed vervolgens op zijn scooter weg in de richting van de Stougjesdijk. De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling of die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche van het district Hoeksche Waard.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Een 37-jarige man uit Oud-Beijerland is op 2 september op het politiebureau aan de Spuidijk aangehouden. Hij zou dezelfde dag een 17-jarige plaatsgenoot behoorlijk hebben mishandeld. Het slachtoffer ging bij de verdachte langs om een geleend T-shirt terug te brengen. De verdachte liet de jongen binnen, sloot de deur en sloeg hem met een stuk gereedschap in zijn gezicht. Ook kreeg de jongen diverse klappen en schoppen en werd hij bedreigd met de dood. De jongen heeft zich onder behandeling van een huisarts moeten stellen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 38-jarige automobilist uit Oud-Beijerland is op 3 september op de Spuidijk aangehouden. Hij had daar met zijn auto tweemaal een wegversmalling verkeerd ingeschat en ging over de kop. Hij liep alleen een lichte verwonding aan zijn hand op. De verklaring voor zijn verkeersgedrag werd snel duidelijk: 965 ugl, bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Een rijverbod van 12 uren en het inleveren van zijn rijbewijs was het gevolg.

Hennep
OUD-BEIJERLAND - Een 29-jarige man uit Oud-Beijerland is op 1 september op het politiebureau aan de Spuidijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een hennepkwekerij gerund te hebben in een pand aan de Kerkstraat. Deze werd op 12 april ontdekt en ontruimd. Uit het onderzoek dat volgde, kwam de naam van de verdachte naar voren die ontboden werd op het bureau te verschijnen. Hij is na verhoor in de loop van 2 september in vrijheid gesteld.

Ongeval
NUMANSDORP - Een 54-jarige motorrijder uit Wieringerwerf is op 2 september op de Lange Boomweg tegen een dichte slagboom gereden. Waarom de motorrijder deze niet zag, is niet bekend. De man was aanspreekbaar en is met de ambulance ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP - In een bedrijf aan de Burg de Zeeuwstraat is tussen 2 september 22.00 uur en 3 september 10.00 uur ingebroken. Onbekenden klommen over een hek en een deur en ontvreemdden een fust rode wijn en een tray met blikken met mandarijnen. De politie doet onderzoek

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza