Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 35
31/08 Scooter onderuit
31/08 Vervalsing
31/08 Botsing fietsers
31/08 Verkeerscontrole
31/08 Zakkenrollers
31/08 Aanhoudingen
31/08 Bestolen
31/08 Alcohol

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Scooter onderuit
HEINENOORD - Een 57-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval op de Reedijk. De vrouw reed woensdagmorgen 31 augustus 2005 omstreeks 09.15 uur op haar bromscooter op het fietspad en ging onderuit toen zij remde om rechts af te slaan. Vermoedelijk kwam dat door losliggend grint. De vrouw liep bij haar val verwondingen aan hand, elleboog en knie op. Zij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Vervalsing
OUD-BEIJERLAND- Een 32 jarige vrouw uit Oud-Beijerland is aangehouden met twee valse strippenkaarten. Dit gebeurde op woensdagmorgen 31 augustus 2005 in de bus vanaf de Rembrandtlaan naar Rotterdam. De chauffeur ontdekte de kaarten en seinde de politie Rotterdam in. Politieagenten hielden de vrouw aan en brachten haar over naar Oud-Beijerland. De vrouw is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Botsing fietsers
GOUDSWAARD- Dinsdagmiddag 30 augustus zijn twee fietsers frontaal tegen elkaar aangereden op de Havenkade. Eén van de fietsers, een 58-jarige man uit Mijnsheerenland, werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een middenhandsbeentje had gebroken en diverse kneuzingen had opgelopen. De ander, een 5-jarig jongetje uit Goudswaard, hield slechts een bult op zijn hoofd en wat schaafwonden over aan zijn onfortuinlijke ontmoeting met de 58-jarige.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND - Tijdens een controle door de GPF Oud-Beijerland zijn 17 bekeuringen uitgeschreven, 15 voor het niet dragen van de gordel en 2 voor het overtreden van de maximum snelheid. De GPF voerde de controle op dinsdagmiddag 30 augustus tussen 14.15 uur en 16.15 uur uit in de W. van Vlietstraat, die gelegen is in de wijk van de week, de Zuidwijk. Opvallend is het, relatief hoge, aantal automobilisten dat geen gordel droeg. Naast de wettelijke plicht om een gordel te dragen, is ook aangetoond dat bestuurders die een gordel dragen bij een ongeval 40% minder kans lopen op letsel. Met een airbag in de auto loopt dat percentage zelfs op tot 50%. Daarom controleert de politie streng op het gebruik van de gordel.

Zakkenrollers
's GRAVENDEEL - De politie is op zoek naar getuigen van zakkenrollerij op zaterdag 27 augustus j.l. door een groepje van 3 of 4 vrouwen van buitenlandse afkomst in een supermarkt aan de Kerkstraat. De vrouwen spraken een 74-jarige vrouw aan en rolden tegelijkertijd haar zakken. Met de gestolen pinpas hebben zij meteen geld opgenomen bij een pinautomaat en in het postkantoor. Vermoedelijk hebben deze vrouwen het slachtoffer aanvankelijk enige tijd gevolgd en bij de kassa geobserveerd om de pincode te kunnen afkijken. De politie is op zoek naar mensen die genoemde buitenlandse vrouwen gezien hebben in het centrum van 's-Gravendeel . Daarnaast is de politie geïnteresseerd in het merk van de auto of het kenteken van het voertuig waarmee de vrouwen zich verplaatsen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche Hoeksche Waard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - In het onderzoek naar vandalisme is op 26 augustus een aanhouding verricht, waarmee het totaal op acht komt. In tegenstelling tot wat in een eerder persbericht van 26 augustus is gemeld, stond het totaalaantal op 26 augustus niet op zes, maar op zeven. Met de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland op 26 augustus 09.30 uur is het totaalaantal nu dus op acht gekomen. De acht komen allen uit Oud-Beijerland en zijn tussen de 15 en 19 jaar. Ze zouden op 27 juli eieren hebben gegooid naar de auto en het huis van een 20-jarige man uit Oud-Beijerland. Daarbij ontstond voor ruim 1400 euro schade aan de auto, een deur en gordijnen van het slachtoffer. De drie die op 26 augustus zijn aangehouden, worden verhoord. De overigen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie blijft het onderzoek voortzetten.

Bestolen
OUD-BEIJERLAND- Een 18 jarig meisje uit Oud-Beijerland is bestolen van 20 euro. Dit gebeurde op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 19.30 uur op het Weegpad. Het meisje liep daar. Uit tegenovergestelde richting kwam een ongeveer 20 jarige jongen gekleed in het zwart aanlopen. De jongen greep haar plotseling bij haar arm en eiste onder bedreiging geld. Het meisje haalde 20 euro uit haar broekzak. De jongen griste het geld uit haar hand en ging er rennend vandoor in de richting van de Wolweversweg. Een zoekactie in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie onderzoekt de zaak.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND- Op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 23.20 uur is op de Rijksweg A 29 een 75 jarige man uit Rotterdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De man reed slingerend. In het bureau lukte de blaastest niet en werd er derhalve bloed afgenomen door een GGD arts. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel alcohol de man heeft gedronken. Na verhoor is hij met een rijverbod van 12 uren heengezonden.
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 23.30 uur is op de Albert Einsteinstraat een 26 jarige man uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (600 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.
MAASDAM- Op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 05.05 uur is op de Provincialeweg N 217 een 32 jarige man uit Rotterdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ver boven de streep (510 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza