Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 34
25/08 Vernieling
25/08 Alcohol
25/08 Fietsen kijken
25/08 Diefstal
25/08 Doorgereden na aanrijding
25/08 Aanhoudingen
25/08 Diefstal
25/08 Mishandeling
25/08 Inbraak
25/08 Verdacht

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Op 22, 25 en 26 augustus zijn op diverse locaties in Oud-Beijerland in totaal zes jongens aangehouden op verdenking van vandalisme. De zes komen allen uit Oud-Beijerland en zij tussen de 15 en 19 jaar. Ze zouden op 27 juli eieren hebben gegooid naar de auto en het huis van een 20-jarige man uit Oud-Beijerland. Daarbij ontstond voor ruim 1400 euro schade aan de auto, een deur en gordijnen van het slachtoffer. Hoewel de politie snel ter plaatse was, kon geen van de daders direct gevonden geworden. Uit het onderzoek dat volgde, kwam de zes alsnog naar voren. Drie van hen zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Alcohol
DISTRICT - Een 37-jarige automobilist uit Ooltgensplaat is op 25 augustus op de N217 ter hoogte van Maasdam aangehouden. Hij had net teveel op en kreeg een rijverbod van een uur. Dat gold ook voor een 40-jarige vrouw uit Puttershoek. Zij werd betrapt op de Provincialeweg bij 's-Gravendeel en mocht twee uur niet rijden.

Fietsen kijken
REGIO- Op woensdagmiddag 7 september 2005 houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer 220 fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Er zijn in het verleden meerdere fietsenkijkdagen gehouden.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND- Een 76 jarige vrouw uit Oud-Beijerland is bestolen van haar portemonnee. Dit gebeurde op woensdagavond 24 augustus 2005 omstreeks 18.30 uur op het Maria Montessoripad. Terwijl de vrouw haar auto parkeerde stopte een grijze personenauto naast haar. Er stapte een ongeveer 20 jarige man met getinte huidskleur uit die de weg vroeg. Plotseling griste hij de portemonnee uit de hand van de vrouw, sprong in de auto en reed weg. In de portemonnee zaten een aantal pasjes en een klein geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.

Doorgereden na aanrijding
MAASDAM - Op donderdagmorgen 25 augustus 2005 omstreeks 07.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en vrachtwagen. Een 33 jarige man uit Mookhoek reed in zijn personenauto op de buitenste ring van de dubbele rotonde op de N217 in Maasdam. Naast hem reed een vrachtwagen op de binnenste ring, deze stuurde naar de buitenste ring en raakte hierbij de auto. Waarschijnlijk heeft de vrachtwagenchauffeur niets gemerkt van de aanrijding. Het spatbord van de auto raakte ingedrukt, waardoor de band aanliep en de bestuurder niet verder kon rijden. De auto is weggetakeld. De politie is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur en eventuele getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Het gaat om een zogenaamde grond/zandauto met rode cabine en grijze laadbak.

Aanhoudingen
HEINENOORD - Twee eerder aangehouden verdachten zijn niet verantwoordelijk voor een inbraak aan de Nassauweg in Puttershoek. Agenten hielden de twee van 25 jaar uit Sommelsdijk en 17 jaar uit Middelharnis aan op 21 augustus 2005 rond 05.00 uur. Ze liepen bij de Heinenoordtunnel in Heinenoord en hadden onder andere een breekijzer bij zich. De politie dacht dat ze mogelijk te maken hadden met een inbraak die nacht. Maar dat is dus niet zo.

Diefstal
NUMANSDORP - De politie heeft in een onderzoek naar diefstal een 28-jarige man uit Numansdorp aangehouden. De aanhouding gebeurde op dinsdagmorgen 23 augustus 2005. Het gaat om de inbraak in een schuur aan de Groeneweg in Numansdorp. Daar verdwenen in de nacht van 10 op 11 augustus onder andere een fiets en gereedschap. De politie kijkt of de verdachte betrokken is bij andere zaken.

Mishandeling
'S-GRAVENDEEL - Een 31-jarige man uit 's-Gravendeel is op vrijdagavond 19 augustus rond 15.30 uur tijdens het joggen slachtoffer geworden van mishandeling. De man raakte hierbij lichtgewond aan het hoofd. Hij rende aan de linkerzijde van de weg over de Kilweg richting centrum 's-Gravendeel toen hij gepasseerd werd door een donkerblauwe Volkswagen, type Golf of Polo. De auto keerde en reed stapvoets met de man mee. In de auto zaten drie blanke vermoedelijk Nederlandse mannen. Het slachtoffer werd door de bestuurder aangesproken of hij 'meewilde' voor homosexueel contact. Toen hij dat niet wilde werd hij door een van de inzittenden met een voorwerp in de nek geslagen en door de bestuurder met een voorwerp op het voorhoofd. Dit gebeurde ter hoogte van de ingang van het natuurpad aan de Kilweg. Daarna reed de auto weg richting 's-Gravendeel. Het signalement van de bestuurder is: blanke man, achter in de dertig jaar oud. Tenger postuur en ongeveer 1.80 lang. Hij droeg een wit baseballpetje, een zwart en wit gekleurd t-shirt, blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. De andere twee inzittenden zijn waarschijnlijk tussen de 30 en 40 jaar oud en beiden ongeveer 1.90 m lang. Getuigen die iets gezien hebben, kunnen zich melden bij de politie via tel.nummer (0900) 8844 (lokaal tarief). In het bijzonder wil de politie graag in contact komen met twee fietsers die op een afstand van zo'n 100 meter langs kwamen fietsen op het moment van de mishandeling.

Inbraak
NUMANSDORP - Bij een horecagelegenheid aan de Burgemeester de Zeeuwstraat te Numansdorp is tussen vrijdagavond 23 uur en de volgende dag, zaterdag 20 augustus, ingebroken. De daders hebben op het plaatsje twee volle biervaten en vier kratten met lege flessen weggehaald.

Verdacht
HEINENOORD - Rond 5.00 uur op 21 augustus kreeg de Gemeenschappelijke Meldcentrale een telefoontje van de beheerder van de Heinenoordtunnel dat hij twee verdachte mannen zag rondlopen bij de tunnel. Daarop gingen agenten naar deze locatie en controleerden de mannen die geen goed verhaal wisten te vertellen over hun aanwezigheid daar terwijl zij onder andere een breekijzer bij zich hadden. Zij werden daarop aangehouden en worden ook verdacht van een inbraak die nacht aan de Nassauweg te Puttershoek. Het gaat om een 25-jarige uit Sommelsdijk en een 17-jarige uit Middelharnis.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza