Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 33
18/08 Controle
18/08 Fietser gewond
18/08 Beknelling
18/08 Wapen
18/08 Ongeval
18/08 Kenteken gestolen
18/08 Vrachtwagen gekaapt
18/08 Valse aangifte
18/08 Oplichter
18/08 Alcohol
18/08 Ongeval
18/08 Botsing fietsers
18/08 Betrapt
18/08 Beroving
18/08 Fiets gestolen
18/08 Diefstal
18/08 Alcohol
18/08 Rake klappen
18/08 Beroving

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Controle
MIJNSHEERENLAND- Tijdens een controle van de Politie Zuid-Holland-Zuid zijn op de Binnenbedijkte Maas 15 vissers gecontroleerd, daar was alles mee in orde. Twee bestuurders van een speedboat werden gewaarschuwd voor een te hoge snelheid op het water.

Fietser gewond
OUD-BEIJERLAND- Een 63-jarige man uit Oud-Beijerland kwam op 19 augustus rond 01.00 uur op de Stougjesdijk ten val. Hij reed met zijn racefiets in de richting van de Oostdijk en reed ter hoogte van de Jan van der Heijdenstraat met zijn voorwiel tegen een verhoogde verkeersgeleider. Hij viel met zijn hoofd op de grond waardoor hij een behoorlijke hoofdwond op liep. De man is naar het ziekenhuis vervoerd waar zijn hoofdwond is geplakt.

Beknelling
PIERSHIL - Een 4-jarig meisje uit Piershil is ernstig gewond geraakt toen zij met haar arm en schouder bekneld raakte in een aardappelsorteermachine. Dit gebeurde op donderdag 18 augustus rond 17.00 uur aan de Buitenom te Piershil. Ambulance, traumahelikopter en brandweer gingen direct ter plaatse. De brandweer heeft de beknelling opgeheven, waarna het kind per ambulance vervoerd is naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Mogelijk heeft het kind de mensen die aan het sorteren waren, willen nadoen.

Wapen
HEINENOORD - Twee jongemannen van 16 en 19 jaar uit Piershil en Goudswaard zijn aangehouden. De twee zaten op woensdagmiddag 17 augustus 2005 in de bus die naar Rotterdam ging. Een getuige hoorde dat de twee spraken over een overval en dat een van de twee een wapen bij zich had. Politiemensen uit Rotterdam-Rijnmond hielden de twee aan en droegen deze over. De verdachten hadden een nepwapen bij zich.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Een 34-jarige fietser uit Abbenbroek is zwaar gewond geraakt bij een ongeval. Op woensdagmiddag 17 augustus 2005 reed een 46-jarige autobestuurder uit Zuid-Beijerland een bedrijfsterrein af en de Benjamin Franklinstraat in Oud-Beijerland op. De fietser reed over deze straat in de richting van het fietspad. De fiets vloog bij het ongeval met de auto over de motorkap. Het slachtoffer was na de klap niet aanspreekbaar en had onder andere letsel aan zijn hoofd. Een ambulance bracht de 34-jarige naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Kenteken gestolen
PUTTERSHOEK - Een 20-jarige man uit Meppel heeft toegegeven dat hij kentekenplaten heeft gestolen. Agenten controleerden de man op donderdagmorgen 18 augustus 2005 op de Prins Bernhardstraat in Puttershoek. Er klopte iets niet met de auto en de kentekenplaten die hierop zaten. Uiteindelijk vertelde de man dat hij de platen had gestolen vanaf een auto die stond bij een garage in Oud-Beijerland. De politie gaat dit verder onderzoeken.

Vrachtwagen gekaapt
NUMANSDORP - Een week geleden, op woensdag 10 augustus is in de vroege morgen een vrachtwagenchauffeur (40) uit Rhoon overvallen op de A29 ter hoogte van Numansdorp. De man reed daar in een vrachtauto met een rode container achterop. Omstreeks 05.00 uur, vlak na de afslag Oud-Beijerland op de A29, kwam er een donkerkleurige personenauto achter de man rijden. Bij Numansdorp ging de onbekende auto naast de vrachtwagen rijden en dwong deze tot stoppen. Beide voertuigen stopten op de vluchtstrook ter hoogte van de oprit naar een benzinestation. Er stapten twee manspersonen uit. De chauffeur werd bedreigd en bewusteloos geslagen. De man kwam enige uren later weer bij kennis in de cabine van zijn vrachtwagen. Dit was op parkeerplaats Rolleklootsedijk in Nieuwerkerk. Daar sloeg de man alarm. De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft een onderzoek ingesteld naar dit incident. Getuigen en of mensen die meer weten van deze zaak worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

Valse aangifte
OUD-BEIJERLAND- Na politieonderzoek is gebleken dat een 19 jarige man uit Maasdam een valse aangifte heeft gedaan van beroving. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt wegens het doen van een valse aangifte. De man had gemeld dat hij in de nacht van vrijdag 13 augustus op zaterdag 14 augustus omstreeks middernacht beroofd was. Hij stond rond 23.50 uur te wachten bij de bushalte bij het postkantoor aan de Karel Doormanstraat. Daar werd hij aangesproken door enkele jongens op scooters. De jongens bedreigden de 19-jarige en dwongen hem een stukje mee te rijden op een van de scooters naar een park in diezelfde straat. Daar werd de jongeman zijn geld afhandig gemaakt. De jongens lieten het slachtoffer achter en vertrokken. Ze waren gekleed in zwarte kleding en droegen allen een integraalhelm.

Oplichter
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op dinsdagmorgen 16 augustus een 44-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op het politiebureau. De man meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt verdacht van oplichting. De verdachte deed zich op 11 en 13 april j.l. voor als iemand van een bedrijf. Bij een ander bedrijf deed hij op de twee eerder genoemde data telefonische bestellingen voor gereedschap, haalde deze op en vervolgens werd de rekening naar het bedrijf gestuurd. De verdachte was echter niet van het bedrijf maar verkocht het gereedschap - 8 boormachines, een breekhamer en een accuboormachine - door in Rotterdam. De man kon in de kraag worden gevat nadat hij was herkend door getuigen. De verdachte heeft bekend. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol
STRIJEN- Op dinsdagmiddag 16 augustus 2055 is op de Trambaan een 23 jarige man uit Strijen door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De man viel surveillerende agenten op omdat hij reed op een weggedeelte waar hij niet mocht rijden. In het bureau blies hij ruim boven de streep (350 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmiddag 16 augustus 2005 omstreeks 16.15 uur vond op de Martin Luther Kingerf een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Een 49 jarige man uit Oud-Beijerland reed met zijn personenauto langzaam met een snelheid van ongeveer 5 km/uur over het Martin Luther Kingerf. Opeens kwam uit een brandgang een 5 jarige jongetje uit Oud-Beijerland aanrijden. De man kon het kind niet meer ontwijken en raakte de jongen net aan de achterkant van zijn fiets. De jongen kwam ten val en liep enige schaafwonden en een gekneusde vinger op. Personeel van de ambulancedienst verleende eerste hulp. De jongen hoefde niet naar het ziekenhuis.

Botsing fietsers
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmiddag 16 augustus 2005 omstreeks 16.30 uur vond op de Frans Halsstraat een aanrijding plaats tussen twee fietsende vrouwen uit Oud-Beijerland. Een 59 jarige vrouw reed met haar fiets vanuit een de uitrit van een verpleeghuis de weg op en kwam daar in botsing met een 68 jarige vrouw die op het fietspad reed. De 68 jarige vrouw kwam ten val en bleef op de weg liggen. Zij is per ambulance met pijn in haar rug en een bult op haar hoofd voor controle overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam.

Betrapt
PUTTERSHOEK - Een 48-jarige man uit Puttershoek is op dinsdagavond 16 augustus op het Barbarakruid aangehouden. Agenten betrapten hem toen hij bij een bouwterrein stenen in zijn bestelbus laadde en daar had de man geen toestemming voor. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Beroving
OUD-BEIJERLAND - Een 19-jarige jongeman is in de nacht van vrijdag 13 augustus op zaterdag 14 augustus omstreeks middernacht beroofd. Hij stond rond 23.50 uur te wachten bij de bushalte bij het postkantoor aan de Karel Doormanlaan. Daar werd hij aangesproken door enkele jongens op scooters. De jongens bedreigden de 19-jarige en dwongen hem een stukje mee te rijden op een van de scooters naar een park in diezelfde straat. Daar werd de jongeman zijn geld afhandig gemaakt. De jongens lieten het slachtoffer achter en vertrokken. Ze waren gekleed in zwarte kleding en droegen allen een integraalhelm. De politie roept getuigen die het incident hebben gezien of personen die mogelijk meer weten van deze jongens op scooters op zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Fiets gestolen
's - GRAVENDEEL - De politie is op zoek naar mensen die 5 verdachte jongens hebben gezien in de Lokkenstraat op maandagmiddag 15 augustus. Tussen 15.40 en 15.45 uur werd daar de fiets van een 49-jarige man gestolen. Een bewoner die de fietsendiefstal zag gebeuren, waarschuwde de 49-jarige die er achter aan ging. De man wist een van de jongens die op zijn fiets reed, klem te rijden met de auto. Zodoende wist de 49-jarige zijn fiets terug te pakken. De vijf jongens renden weg. De man van wie zijn fiets werd gestolen, heeft aangifte gedaan. De politie komt graag in contact met burgers die de jongeren in de Lokkenstraat en omgeving hebben gezien. Burgers kunnen bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Een onbekend manspersoon heeft op maandag 15 augustus omstreeks 15.45 uur een greep in de kassa gedaan in een schoenenwinkel aan de Molendijk. De man was de winkel ingekomen terwijl de verkoopsters achter stonden. Zij konden de kassa en toonbank in de gaten houden. Ondanks dat deed de man een greep in de kassa. Toen de lade openging, ging er een belletje af waardoor de aandacht van de verkoopsters werd getrokken. Ze gingen direct naar binnen. De man vertrok. Het moet nog blijken of er daadwerkelijk geld is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die die middag een verdacht manspersoon hebben gezien met het volgende signalement worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Het gaat om een man, 1,65/1.70m lang, normaal postuur, donker stijl haar, 23/24 jaar. Hij droeg een witte jas, blauwe broek en een donkere cap.

Alcohol
NUMANSDORP - Een 47-jarige automobilist uit Goudswaard heeft een rijverbod van vier uur gehad. Agenten controleerden hem op zaterdagavond 13 augustus 2005 op de Molendijk in Numansdorp. De man had een te hoog alcoholpromillage.

Rake klappen
's-GRAVENDEEL - Een 23-jarige man uit 's-Gravendeel heeft aangifte gedaan. De man vertelde dat hij op de kermis tegen iemand had aangestoten. Direct sloegen twee verdachten hem op zijn oog. Op het moment dat de 23-jarige zijn verhaal deed renden vrienden achter een van de verdachte aan. Later meldde zich verdachte nummer twee. Het ging om twee broers van 18 en 21 jaar uit Bleiswijk. Deze vertelden dat zij juist werden geslagen. Het incident gebeurde op vrijdagavond 12 augustus 2005 op de Havenstraat in 's-Gravendeel.

Beroving
PUTTERSHOEK - Vier jongens zijn aangehouden voor de beroving van een telefoon. Op zaterdagavond 13 augustus 2005 renden twee jongens van 15 jaar uit Strijen naar agenten die stonden bij een horecagelegenheid op de Groeneweg in Puttershoek. Ze vertelden dat vier verdachten bij een van hen de telefoon hadden gestolen. De politiemensen stelden een onderzoek in en vonden de vier bij een bushokje. Achter het hokje lag de batterij van de telefoon. De verdachten zijn 14 en 15 jaar en komen uit Rotterdam.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza