Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 32
11/08 Botsing
11/08 Botsing
11/08 Preventie helpt
11/08 Verkeerscontrole
11/08 Dodelijk bedrijfsongeval
11/08 Diefstal
11/08 Alcohol
11/08 Ongeval
11/08 Ongeval
11/08 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Botsing
KLAASWAAL - Op donderdagavond 11 augustus is er een ongeval gebeurd op de kruising Smitsweg/Botweg. Een 25-jarige man uit Klaaswaal reed over de Smitsweg richting de Stougjesdijk. Hij sloeg op het kruispunt linksaf de Botweg in. Daarbij liet hij een tegemoetkomende auto niet voorgaan. Hierin zat een 22-jarige man uit Oud-Beijerland. Een aanrijding was het gevolg. De 25-jarige raakte licht gewond. Hij had wat lichte verwondingen in het gezicht. Beide auto's waren total loss. De man verklaarde dat zijn zicht op de provinciale weg ernstig werd belemmerd door een tractor met aanhanger die voor hem reed. De chauffeur van deze tractor is tot nu toe onbekend gebleven. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Hij wordt verzocht zich te melden bij de politie.

Botsing
OUD-BEIJERLAND - Een 43-jarige man uit Oud-Beijerland is op donderdagavond 11 augustus op zijn racefiets tegen twee voor hem fietsende vrouwen gereden. Dit gebeurde op het fietspad aan de Langeweg in Oud-Beijerland. Zowel de vrouwen ( 38 en 42 jaar uit Oud-Beijerland) als de man kwamen ten val. De man op de racefiets liep een hoofdwond op waarvoor hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De vrouwen hadden pijn aan arm en been. De man op de racefiets verklaarde dat hij even naar beneden keek en vervolgens op zijn voorgangers botste.

Preventie helpt
'S-GRAVENDEEL- Omdat de voordeur was voorzien van een goedgekeurd slot is een inbraak niet gelukt. De poging inbraak vond op dinsdagmiddag 9 augustus 2005 op klaarlichte dag plaats bij een woning in de van Groningenstraat. De deur en deurpost liepen wel forse schade op, maar de deur was niet opengegaan. De bewoners waren even het dorp in om boodschappen te doen. Bij terugkomst troffen de bewoners de schade aan de voordeur aan. Het slot was beschadigd en de deur werd met behulp van personeel van de woningstichting geopend.

Verkeerscontrole
'S-GRAVENDEEL - Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten van het Verkeershandhavingsteam 32 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 12 keer voor een te hoge snelheid, 18 keer voor het niet dragen van de gordel, 1 keer voor niet hands-free bellen en 1 keer voor een verlopen APK. Ze hielden de controle op dinsdag 9 augustus 2005 van 08:30 uur tot 16:00 uur. Er werd gecontroleerd op de Hendrik Hamerstraat, Smidsweg en Maasdamseweg. In totaal werden 300 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Het doel van deze controle is het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Dodelijk bedrijfsongeval
'S - GRAVENDEEL - Bij een tragisch ongeval op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Havenweg is maandagmiddag 8 augustus een 61-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht om het leven gekomen. Het slachtoffer werd aangereden door een shovel. Direct werden de ambulance en de traumahelikopter ingezet voor eerste hulp aan het slachtoffer. Kort daarna werd door de arts geconstateerd dat het slachtoffer was overleden. De bestuurder van de shovel en het personeel van het recyclingbedrijf is Slachtofferhulp geboden. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het incident. De bestuurder zal nog nader gehoord worden over het ongeval.

Diefstal
NUMANSDORP - De politie is op zoek naar mensen die op dinsdag 2 augustus tussen 08.00 en 11.00 uur verdachte personen hebben gezien op de Middelsluissedijk in Numansdorp. Toen werd door onbekenden binnengeslopen in een boerderij aan die dijk. Er werd geld en sieraden gestolen. De eigenaar van de boerderij deed op vrijdag 5 augustus aangifte. Mensen die iets verdachts hebben gezien tussen eerder genoemde tijdstippen worden verzocht te bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Alcohol
KLAASWAAL - Vrijdagavond 5 augustus is een 41-jarige vrouw uit Numansdorp haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze in beschonken toestand haar auto bestuurde. De vrouw viel op omdat ze slingerend en met wisselende snelheid reed. Een getuige, die vermoedde dat de vrouw dronken was, belde de politie. Op de Rijksstraatweg werd de vrouw staande gehouden door agenten. Zij bleek veel te veel (985 ug/l)gedronken te hebben. Ze moest direct haar rijbewijs inleveren. Ze is na verhoor in vrijheid gesteld.
HEINENOORD - Zaterdagochtend 6 augustus is een 34-jarige Duitser zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij zeer verkeersgevaarlijk gedrag getoond had op de A29. De man reed met lage snelheid en slingerend in zijn vrachtwagen en kwam op een zeker moment zelfs midden op de snelweg tot stilstand. Getuigen belden hierop de politie die de man aanhielden. Gezien zijn gedrag op de snelweg en omdat hij iedere medewerking weigerde om het alcoholpromillage in zijn bloed vast te laten stellen, is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld.
NUMANSDORP - Zondag 7 augustus is een 45-jarige man uit Papendrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De man reed op de Volgerlandseweg en viel surveillerende agenten op omdat hij zonder reden remde en wel heel veel ruimte nodig had om een bocht te nemen. Toen zij de man aanspraken, bleek hun verdenking te kloppen. De man werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man zoveel gedronken te hebben, dat hij de invorderingsgrens van het rijbewijs gehaald had. Deze grens ligt bij 570 ug/l. De man blies 600 ug/l. Hij is na verhoor heengezonden.

Ongeval
's GRAVENDEEL - Zondagochtend 7 augustus is een 86-jarige man uit 's Gravendeel naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij zijn auto tegen een woning aan de Roterijstraat had geparkeerd. De man heeft vermoedelijk een black-out gehad en reed tegen het huis aan. Het huis en de auto raakten beschadigd. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij moet waarschijnlijk zijn rijbewijs inleveren omdat het niet de eerste keer is dat de man onwel werd achter het stuur.

Ongeval
's GRAVENDEEL - Zaterdagmiddag 6 augustus is een 46-jarige man uit 's Gravendeel gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed op de Schenkeldijk met een pompwagen tegen een personenauto aan en brak hierbij beide benen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Zondagochtend 7 augustus is een 24-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden omdat hij een 16-jarig meisje mishandeld had. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus op de Molendijk. Het meisje stond voor een winkel te praten met een stel vrienden, toen de verdachte langsfietste. De verdachte meende iemand uit de groep iets vreemds te hebben horen zeggen over hem en ging de betreffende jongen te lijf. Het 16-jarige slachtoffer greep in en kreeg vervolgens zelf de klappen te verduren. Naast een blauw oog heeft het meisje minder gehoor in haar oor overgehouden aan de mishandeling. Ook een 18-jarige vrouw uit Oud-Beijerland kreeg klappen van de verdachte. Zij deed eveneens aangifte. De verdachte bekende zijn betrokkenheid bij de mishandeling en is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza