Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 31
04/08 Snelheidscontrole
04/08 Ongeval
04/08 Ongeval
04/08 Brommobiel in brand
04/08 Botsing
04/08 Bedreiging
04/08 Dierenmishandeling
04/08 Aanhouding
04/08 Bedrijfsongeval
04/08 Alcohol
04/08 Fietser gewond
04/08 Auto weg bij inbraak
04/08 Brand
04/08 Bankpasjes

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Snelheidscontrole
MAASDAM - Na een tweetal kortdurende snelheidscontroles op de Gatsedijk in Maasdam en de Oud Bonaventurasedijk in Strijen, op donderdagmiddag 4 augustus, kunnen 74 automobilisten binnenkort een bekeuring thuis verwachten. De controle werd gedaan in verband met de afsluiting van de Trambaan in Strijen, de Gatsedijk en de Oud Bonaventurasedijk maken onderdeel uit van de omleidingsroute. Van de 260 automobilisten die het meetpunt op de Gatsedijk passeerden, reden er 40 te hard. De hoogst gemeten snelheid ter plaatse was 74 km/u. Op de Gatsedijk is de maximumsnelheid 50 km/u. Van de 394 automobilisten die het meetpunt op de Oud Bonaventurasdijk passeerden, reden er 34 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. De maximumsnelheid is 60 km/u.

Ongeval
's GRAVENDEEL - Donderdagmiddag 4 augustus is een 47-jarige motorrijder uit Oud-Beijerland lichtgewond geraakt toen hij met zijn motor onderuit ging. De motorrijder reed de kruising Maasdamseweg / Molendijk op, maar kreeg geen voorrang van een 36-jarige automobilist uit 's Gravendeel. Hierdoor moest de motorrijder hard remmen en schoof hij onderuit. De motorfiets raakte zwaar beschadigd. Tegen de 36-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval
ZUID-BEIJERLAND - Bij een ongeval op de Koninginneweg in Zuid-Beijerland zijn twee gewonden gevallen. Een van de gewonde, een 15-jarig meisje uit Zuid-Beijerland, die achter op een brommer zat, had letsel aan haar hoofd. Ambulancepersoneel kreeg voor haar behandeling hulp van een Medisch Mobiel Team. Een ambulance bracht haar naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. De 16-jarige jongen uit Zuid-Beijerland die de brommer bestuurde, had letsel aan zijn knie en enkel. De twee waren samen met een 15-jarige jongen uit Strijen wezen vissen. Na afloop, op donderdag 4 augustus 2005 omstreeks 02.40 uur, liep deze 15-jarige jongen met zijn snorfiets en daarachter een karretje met de visspullen over de Koninginneweg. Op een gegeven moment reed ook de 16-jarige met achter op het meisje op zijn brommer over de Koninginneweg. Hij zag kennelijk het karretje niet en botste tegen de achterkant hiervan.

Brommobiel in brand
OUD-BEIJERLAND - De nieuwe scootermobiel van een 82-jarige man is woensdagavond 3 augustus in brand gevlogen. Dit gebeurde in de kamer van de man op de vierde verdieping in een seniorencomplex aan de Stationsweg in Oud-Beijerland. De man wilde de folie die nog op het voertuig zat er af halen door er een aansteker bij te houden. Dat ging mis. Er ontstond een behoorlijke brand aan de scootermobiel. Op de verdieping ontstond rookontwikkeling. Het brandalarm ging af waarna er direct actie werd ondernomen door bewoners en medewerkers. De 82-jarige man werd uit zijn kamer gehaald. Hij had een verbrande middelvinger. Drie vogelkooien met zo'n 15 vogels erin werden in veiligheid gebracht. Een vogeltje overleefde het niet ten gevolge van de brand. De brand bleek beperkt tot de kamer en werd geblust door de brandweer. Wel ontstond er water- en rookschade. De 82-jarige man wordt tijdelijk in een andere kamer ondergebracht. Alle betrokkenen waren aangeslagen van de brand. Hen is slachtofferhulp geboden.

Botsing
STRIJEN - De politie heeft maandagavond 1 augustus een 20-jarige man uit Meppel aangehouden op de Oud Bonaventurasedijk. Op de dijk stond een voertuig geparkeerd van 30-jarige vrouw uit Strijen. De jongeman reed tegen het geparkeerde voertuig. Hij lette niet uit en vloog tegen de wagen aan. De politie werd ingeschakeld waarop de 20-jarige een valse naam opgaf. Ook bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man verklaarde op het bureau dat hij de valse naam had opgegeven zodat de politie er niet achter zou komen dat hij een rij-ontzegging had. Dit ging echter niet op. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging
STRIJEN - De politie heeft in de Bernhardstraat een 42-jarige man uit Strijen aangehouden. De man zou zijn ex-vrouw meerdere keren met de dood hebben bedreigd. De vrouw deed aangifte van bedreiging met de dood. De man werd aangehouden en ingesloten.

Dierenmishandeling
KLAASWAAL - In een weiland aan de Bommelskoussedijk in Klaaswaal is een pony ernstig mishandeld. Het dier - een roodschimmelpony - werd met een scherp voorwerp in de vagina gestoken. Dit gebeurde tussen 28 juli 14.00 uur en 29 juli 09.00 uur. De pony wordt behandeld aan haar verwondingen. De wei ligt nabij het viaduct over de A29 aan de zijde van Zuid-Beijerland. De politie zoekt getuigen of mensen die meer weten van deze gruwelijke vorm van dierenmishandeling. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Aanhouding
STRIJENSAS - De politie heeft maandagmorgen 1 augustus een 41-jarige man uit Strijensas aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De man zou rond middernacht van 25 op 26 juni j.l. drie personen hebben mishandeld en hun auto's hebben vernield. Dit zou zonder aanleiding zijn gebeurd in de Havenstraat in Strijensas. De politie hield de man aan en zond hem na verhoor heen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bedrijfsongeval
NUMANSDORP- Een 20 jarige man uit Rotterdam is van een dak gevallen. Dit gebeurde op maandagmiddag 1 augustus 2005 omstreeks 13.45 uur bij een school aan de Roerdompsingel. De man was daar alleen bezig met schilderwerkzaamheden voor een bedrijf uit Rotterdam. Hij viel achterover van het ongeveer 3,5 meter hoge dak en kwam op zijn rug terecht. Hij is door ambulancepersoneel gestabiliseerd en per ambulance met rugletsel overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft het rijbewijs van een 29-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland ingevorderd. Agenten hielden haar op zondag 31 juli 2005 rond 02.00 uur aan op de Dorpsstraat in Zuid-Beijerland. Ze wilde daar haar auto keren maar deze kwam in de berm terecht en kon niet meer op de weg komen. Uit de blaastest bleek dat de vrouw een te hoog alcoholpromillage had.

Fietser gewond
OUD-BEIJERLAND - Een 90-jarige man uit Oud-Beijerland is van zijn fiets gevallen. Hij liep hierbij letsel op aan zijn hoofd en arm. Een ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam. De man fietste op vrijdagavond 29 juli 2005 over de W. van Vlietstraat in Oud-Beijerland. Bij de kruising met de Zinkweg wilde hij vanaf het fietspad oversteken. Waarschijnlijk nam het slachtoffer de bocht te kort en viel.

Auto weg bij inbraak
OUD-BEIJERLAND - Een auto is na een woninginbraak gestolen. De 34-jarige bewoonster schrok op zaterdagmorgen 30 juli 2005 iets voor 06.00 uur wakker. Toen ze naar buiten keek zag ze dat de auto de straat uitreed. Het gaat om een zwarte BMW X5 met het kenteken 28-HP-PJ. De diefstal gebeurde in de Leharstraat in Oud-Beijerland en de verdachte nam de autosleutels mee die binnen in de woning lagen.

Brand
OUD-BEIJERLAND - Een brand heeft zware schade veroorzaakt aan een woning op de Oostdijk in Oud-Beijerland. De keuken liep nog de minste schade op. Vermoedelijk begon de brand in de woonkamer. De technische recherche stelt een onderzoek in. Het vuur ontstond op zaterdagmorgen 30 juli 2005. De 39-jarige bewoonster sprong samen met haar vriend uit het raam van de slaapkamer naar beneden. De twee raakten niet gewond.

Bankpasjes
WESTMAAS - Na een behoorlijke hardloopachtervolging hebben politiemensen een 19-jarige jongen uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit 's-Gravenhage aangehouden. Zij probeerden op vrijdag 29 juli 2005 met een vervalst paspoort bij het postkantoor aan de Breestraat in Westmaas post van iemand op te halen. De post bestond uit bankpasjes. Nadat de twee het postkantoor uitliepen probeerden agenten over te gaan tot aanhouding. Dat lukte bij de vrouw maar de man rende hard weg. Zijn aanhouding gebeurde bij de Provincialeweg.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza