Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 28
14/07 Huiselijk geweld
14/07 Aanrijding
14/07 Matroos overboord
13/07 Mishandeling
13/07 Dronken
11/07 Dronken taxichauffeur
11/07 Fietsendief
10/07 Luchtdrukpistool en hennep
09/07 Inbraak woning
08/07 Auto gestolen

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Huiselijk geweld
OUD-BEIJERLAND- Een 63 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op donderdagavond 14 juli 2005. De man had eerder op de dag zijn 56 jarige vrouw in een woning aan de Mariniersweg geslagen, geschopt en bedreigd. Zij liep daardoor diverse verwondingen en blauwe plekken op. Zij moest door de dokter behandeld worden. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding
ZUID-BEIJERLAND- Op donderdagmiddag 14 juli 2005 omstreeks 16.30 uur vond op de kruising Schoutsdijk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto. De bestuurder van de personenauto, een 64 jarige man uit Zuid-Beijerland sloeg linksaf en zag daarbij de bestelauto, bestuurd door een 36 jarige man uit Middelharnis over het hoofd. Een aanrijding volgde. De 36 jarige man had last van tintelingen in zijn benen en is per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. Hij moest een nachtje ter observatie blijven.

Matroos overboord
HEINENOORD - Een 17-jarige matroos uit Werkendam is overboord geslagen van een binnenvaartschip. Het ongeval gebeurde op donderdag 14 juli 2005 omstreeks 17.15 uur op de rivier de Oude Maas ter hoogte van de zogenaamde Koedootshaven bij Heinenoord/Barendrecht. Het slachtoffer werkte op het schip en viel in het water. Eerst werd gedacht aan golfslag. Maar dit is zeer waarschijnlijk niet de oorzaak. Naar de oorzaak stelt het Korps landelijke politiediensten samen met de Scheepvaartinspectie een onderzoek in. Na de melding sloegen de hulpdiensten groot alarm. Zo zochten medewerkers van het Korps landelijke politiediensten met boten en een helikopter naar de drenkeling. Zij kregen hulp van Rijkswaterstaat, de brandweer en de Dordtse reddingsbrigade. Ook kreeg de voorbijvarende scheepvaart het verzoek uit te zien naar de matroos. Men dregde in de rivier en zocht langs de oevers. Helaas nog zonder succes en de 17-jarige jongen wordt dus vermist. Op vrijdag 15 juli 2005 gaat het Korps landelijke politiediensten verder met de zoektocht. Het schip waar de matroos op werkte heeft als thuishaven Bleskensgraaf en was onderweg met een lading kolen van Rotterdam naar Duitsland.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op woensdagmorgen 13 juli een 15-jarige jongen uit 's - Gravendeel aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 13-jarige jongen uit Westmaas op 14 juni j.l. Beiden hadden toen gymles in een pand aan de Hortensiastraat in Oud-Beijerland. De 15-jarige kreeg woorden met een klasgenootje na de gymles, de 13-jarige probeerde het te sussen. De 15-jarige richtte zijn woede vervolgens op de jongen en schopte, duwde en krabde hem. Hierdoor liep de jongen lichte verwondingen op in het gezicht. Het slachtoffer deed direct aangifte bij de politie. De verdachte bood na het incident zijn excuses aan. Hij zal door de politie nader worden gehoord over het incident.

Dronken
KLAASWAAL - De politie heeft woensdagavond 13 juli een 56-jarige vrouw uit Klaaswaal aangehouden in haar woning in de Nassaustraat. De vrouw wilde na het boodschappen doen haar auto parkeren voor de deur maar er was geen plek. Voor een andere plekje reed ze achteruit. Te hard, want ze reed met de auto het trottoir op en vervolgens tegen het hek van de voortuin van een andere woning. Dit werd gezien door een getuige die de politie belde. Het bleek dat de vrouw onder invloed van drank was. Ze blies na een test ver boven de streep en kreeg een rijverbod van 24 uur. Haar rijbewijs is in beslag genomen.

Dronken taxichauffeur
'S - GRAVENDEEL - Een taxichauffeur is op maandagmorgen 11 juli door de politie gesnapt met teveel drank op achter het stuur. De 43-jarige man uit Rotterdam reed op de Maasdamseweg in 's - Gravendeel. De politie voerde een routinecontrole uit waarbij de man ook moest blazen. Hij blies een 'alert' (425 ugl) en kreeg een rijverbod van 4 uur. De taxichauffeur verklaarde op het bureau de vorige avond het nodige gedronken te hebben bij een barbecue. Hij had niet gedacht dat de alcohol nog zo lang door zou werken.

Fietsendief
'S - GRAVENDEEL - De politie heeft maandag 11 juli rond de middag een 35-jarige man uit 's -Gravendeel aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De tweewieler - die niet op slot stond - werd op woensdag 6 juli j.l. gestolen voor een supermarkt aan de Kerkstraat. De diefstal werd door een beveiligingscamera van de supermarkt geregistreerd. Op maandag 11 juli nam de politie de aangifte van diefstal op. Dit gebeurde in de supermarkt. Op dat moment liep de verdachte die op de camerabeelden te zien was, net de supermarkt uit. Hij werd direct in de kraag gevat en aangehouden. De verdachte deed afstand van de fiets. Deze wordt terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Tegen de fietsendief wordt proces-verbaal opgemaakt.

Luchtdrukpistool en hennep
NUMANSDORP - Twee mannen van 25 en 27 jaar uit Roosendaal zijn zondagmiddag 10 juli aangehouden op het strand aan het Haringvliet aan de Oostzijde van de A29 bij Numansdorp. De politie kreeg de melding van een getuige die had gezien dat er een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in een auto werd gelegd. De politie ging ter plaatse en onderzocht de auto. Er kwam een luchtdrukpistool en een grote zak hennep (zo'n 50 gram) tevoorschijn. De twee vrienden werden aangehouden. Na verhoor op het bureau bleek de 27-jarige het luchtdrukpistool voorhanden te hebben gehad. Hij krijgt daar proces-verbaal voor. De 25-jarige verklaarde eigenaar van het luchtdrukpistool te zijn en van de hennep. Hij kreeg een boete van 200 euro.

Inbraak woning
HEINENOORD - Uit een woning aan het Willem-Alexanderplein te Heinenoord zijn 200 CD's, 40 dvd's, 8 playstationspellen, een digitale camera, laptop, GSM, video- en dvd-speler gestolen bij een inbraak. Dit gebeurde zaterdagochtend 9 juli, waarschijnlijk door het openbreken van de schuifpui. De technische recherche voert een onderzoek uit.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Vrijdagavond 8 juli heeft een een 42-jarige man uit Oud-Beijerland aangifte gedaan van diefstal van zijn auto op 7 juli aan de Ferrarilaan te Oud-Beijerland. Het gaat om een Citroen Xsara Picasso, beige, kenteken 70-JD-BH.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza