Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 26
01/07 Bedreiging
30/06 Alcohol
30/06 Aanhoudingen
29/06 Fraude
28/06 Kersen plukken
27/06 Botsing
27/06 Ongeval
26/06 Te dronken
24/06 Aanrijding onder invloed
24/06 Alcohol
24/06 Tuinkaars ontploft
24/06 Fietsendief

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in de vroege morgen van vrijdag 1 juli een 53-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van bedreiging van een 7-jarig jongetje. Het jongetje was op 15 juni j.l. aan het voetballen met vriendjes in een speeltuintje op het Bertha von Suttnererf. Tijdens het voetballen had de bal ook een keer het tuinhek van het pand van de 53-jarige hebben geraakt. Daarop zou de man het huis zijn uitgekomen en het jongetje hebben bedreigd en daarbij een mes hebben getoond. De man zal nader worden gehoord over het incident. Het jongetje heeft met zijn ouders aangifte gedaan van bedreiging.

Alcohol
MAASDAM - Een 52-jarige man uit Strijensas is donderdagmiddag 30 juni zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij gesnapt werd met teveel drank op achter het stuur. De politie controleerde de man op de N217 bij Maasdam en rook een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man veel te veel had gedronken (770 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 15 uren.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - Twee mannen van 23 en 42 jaar uit Oud-Beijerland zijn donderdagavond 30 juni aangehouden op verdenking van vernieling en belediging. Door getuigen werd gezien dat de 23-jarige een tuinlamp kapot schopte bij een woning aan de Acaciastraat en de 42-jarige zou een bewoonster in de straat hebben beledigd. Beiden werden aangehouden.

Fraude
HEINENOORD - De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 29 juni een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van fraude. De verdachte zou de adresgegevens van een 70-jarige man uit Heinenoord bij de bank hebben laten wijzigen naar een adres in Rotterdam. Daardoor kwamen rekeningafschriften bij de verdachte in Rotterdam aan. Het slachtoffer werd gedupeerd doordat er diverse bedragen werden afgeboekt. Hij heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. De verdachte is ingesloten.

Kersen plukken
STRIJEN - Twee mannen van 22 jaar (uit Numansdorp) en 38 jaar (zonder vaste woon of verblijfplaats) zijn dinsdagmorgen 28 juni nietsvermoedend aangehouden op de Schuringsedijk nadat zij kersen van een boom hadden geplukt op de Lugtenburgsedijk. De eigenaar van de kersen had de politie gebeld. De twee heren zouden zonder toestemming kersen van zijn boom hebben geplukt. Echter, het bleek dat de bomen langs de openbare weg stonden en dat de bomen buiten de afrastering van de tuin van de eigenaar stonden. De mannen waren zich van geen kwaad bewust. Ze wisten niet dat de bomen eigendom waren van iemand. Na het een en ander uitgezocht te hebben op het bureau, zijn beide heren heengezonden. Er was strafrechterlijk geen sprake van diefstal. De kersen waren nog niet opgegeten. Ze zijn weer afgeleverd bij de eigenaar.

Botsing
STRIJEN - Een 21-jarige man uit Rozenburg is maandagmorgen 27 juni gewond geraakt toen hij met zijn bedrijfsbus achteruit tegen een bus van het openbaar vervoer reed. De jongeman reed op de Trambaan. Hij reed op een gegeven moment achteruit omdat voorbij de Oranjestraat reed terwijl hij juist in die straat moest zijn. Toen hij achteruit reed, botste hij tegen de bus aan die stil stond. Beide wagens hadden schade. De 21-jarige bestuurder had letsel aan zijn pols. Een 17-jarige jongen die bijrijder was, had last van zijn nek. Beiden werden door het ambulancepersoneel onderzocht en meegenomen voor controle. De buschauffeuse had niets.

Ongeval
HEINENOORD - In de nacht van maandag 27 juni is op de A29 ter hoogte van Heinenoord in de slip geraakt en tegen de vangrail gebotst. De 19-jarige bestuurder uit Rotterdam viel achter het stuur in slaap. Een persoon die achterin zat bemerkte dit en greep in. De bestuurder van de auto schrok wakker en stuurde in een reflex naar links waarna hij in de slip raakte en tegen de vangrail botste. Als gevolg hiervan raakten de inzittenden (vier mannen van 19, 20, 23 en 35 jaar uit Rotterdam) gewond. Twee van hen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Een had last van zijn rug en de ander had last van zijn nek en knie. Bij de anderen werd licht letsel aan knie en nek geconstateerd waarbij zij het advies kregen een bezoek aan de huisarts te brengen. De auto, die totall loss was, werd afgevoerd. Tijdelijk waren twee rijbanen afgesloten voor het verkeer. Nadat alles was opgeruimd, werden deze weer vrijgegeven. De 19-jarige bestuurder is gehoord over het ongeval. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te dronken
'S GRAVENDEEL - In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni zijn twee broers uit 's Gravendeel (18 en 19 jaar) aangehouden nadat zij zich uitermate recalcitrant gedragen hadden en uitgelaten hadden tegen politieagenten. De twee werden betrapt op wildplassen op de Zuid Voorstraat. Agenten wilden de twee een bekeuring geven, maar de twee weigerden zich te legitimeren en hun gegevens bekend te maken. Bovendien liepen de twee weg. Al lopend schreeuwden zij verwensingen in de richting van de agenten. Omdat er een oploop ontstond, werden beiden aangehouden voor verstoring van de openbare orde. In de politiebus gingen de twee gewoon door met schelden. Na een nacht ontnuchteren verklaarden de broers spijt te hebben van hun gedrag.

Aanrijding onder invloed
HEINENOORD - In de nacht van 24 op 25 juni heeft een 31-jarige man uit Bruinisse een aanrijding veroorzaakt op de A29. Hij reed met hoge snelheid achterop een auto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Willemstad (NB). Agenten vermoedden direct dat de man onder invloed verkeerde van alcohol en lieten hem blazen. Hij blies ver boven de streep en werd aangehouden. Hij bleek 835 ug/l in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Vrijdagmiddag 24 juni is een 51-jarige man uit Oud-Beijerland zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Stougjesdijk gecontroleerd en blies direct al ver boven de streep. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat hij 915 ug/l in zijn bloed had. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Tuinkaars ontploft
WESTMAAS - Vrijdagavond 24 juni is een 31-jarige vrouw uit Westmaas gewond geraakt toen de tuinkaars die zij wilde bijvullen, ontplofte. De vrouw zat in een tuin van een woning aan de Hofstraat toen de tuinverlichting (gelkaarsen) bijgevuld moesten worden. Toen de vrouw dit deed, ontplofte een pot en kreeg de vrouw de brandende gel over zich heen. Ondanks dat de vrouw direct in de Binnenmaas sprong, had zij brandwonden op haar borst, rug, nek en armen. Zij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsendief
MIJNSHEERENLAND - Vrijdagavond 24 juni is een 15-jarig meisje aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De fiets was eerder die week gestolen en de eigenaar trof de fiets vrijdagavond aan op de Vrouwe Huisjesweg. De jonge vrouw die de fiets mee wilde nemen werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij heengezonden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza