Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 25
24/06 Brand
23/06 Fietsendief
21/06 Fietsendieven
21/06 Vernieler gewond
20/06 Mishandeling
19/06 Brand

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Brand
HEINENOORD - Vrijdagmiddag 24 juni is rond het middaguur brand uitgebroken in een garagebedrijf aan de Blaaksedijk Oost. Het vuur brak vermoedelijk uit tijdens het sleutelen aan een auto. Tijdens de brand is de dakbedekking kapot gegaan, waardoor asbest is vrijgekomen. Deze stof, die gevaarlijk kan zijn voor de volksgezondheid, is aangetroffen op het terrein van een buurman (ondernemer) en in enkele achtertuinen van woningen in de directe omgeving van de garage. Gemeente Binnenmaas heeft opdracht gegeven om de asbestdeeltjes weg te laten halen door een gespecialiseerd bedrijf. Totdat dat gebeurd is, kunnen de bewoners geen gebruik maken van hun tuin. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Fietsendief
MIJNSHEERENLAND - Donderdagmiddag 23 juni is een 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden op verdenking van een poging diefstal fiets. De jongen wilde een fiets meenemen uit een bewaakte fietsenstalling aan de Vrouwe Huisjesweg, maar dit werd gezien door de 47-jarige eigenaresse van de fiets. Deze sprak de jongen aan en nam haar fiets weer terug. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden. Tegen de jongen wordt proces verbaal opgemaakt.

Fietsendieven
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft op dinsdagmiddag 21 juni drie jongens (twee van 15 jaar en een van 16 jaar) uit Rotterdam aangehouden op verdenking van diefstal van twee fietsen. De twee fietsen die niet op slot stonden, werden weggehaald uit een fietsenrek aan de Vrouwe Huisjesweg. De jongens hadden de fietsen verderop in de bosjes gelegd met een hangslot erom. Een getuige hield het drietal staande en droeg ze over aan de politie. Het idee om de fietsen te stelen, kwam van de 16-jarige. Hij verklaarde op het bureau dat hij de fietsen had willen doorverkopen omdat hij geld nodig had voor een cadeau. Na verhoor zijn de jongens in vrijheid gesteld. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler gewond
ZUID-BEIJERLAND - Een 18-jarige jongeman uit Oud-Beijerland is net na middernacht op 21 juni gewond geraakt toen hij met zijn fiets tegen gespannen ijzerdraad reed. Het draad dient als afscheiding tussen weg en fietspad aan de Hogeweg in Zuid-Beierland. De jongen was gevallen en werd onwel. Hij had een hoofdwond. Mogelijk heeft hij ook rug of nekletsel. Hij werd naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Toen de politie bij het ongeval was, vertelde een getuige dat hij de 18-jarige en een 15-jarige vriendje even daarvoor op de Tuinweg in Zuid-Beijerland spiegels van auto's had zien vernielen. Daarop werd de 15-jarige aangehouden door de politie. Er bleek op de Tuinweg bij vier auto's spiegels vernield te zijn. De gedupeerden doen aangifte van vernieling.

Mishandeling
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft op maandagmorgen 20 juni een 28-jarige man uit Zuid-Beierland aangehouden op verdenking van een mishandeling op 14 juni j.l. De 28-jarige kreeg 's avonds aan het eind van een feest woorden met zijn 24-jarige broer en diens 22-jarige vriendin. Dit escaleerde waarbij er werd geslagen. De 28-jarige sloeg zijn broer met een stuk steen op zijn hoofd. Deze moest een hoofdwond laten hechten in het ziekenhuis. Dit alles gebeurde buiten bij een woning aan de Gravin Anna van Burenstraat. De verdachte zal nader worden gehoord over het incident.

Brand
OUD-BEIJERLAND - In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni, is brand uitgebroken in een pand boven een horecagelegenheid aan het Marktplein. Het personeel van de horecagelegenheid en de politie hebben daarop direct de horecagelegenheid ontruimd. Een 25-jarige man uit Oud-Beijerland wilde ondanks vorderingen weg te blijven bij het pand steeds naar binnen om zijn jas te halen. Hierbij belemmerde hij de hulpverlening. Uiteindelijk werd hij aangehouden. Hij is met een bekeuring heengezonden. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza