Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 23
08/06 Mishandeling
08/06 Uit de bocht
07/06 Verkeerscontrole
07/06 Aanhoudingen
07/06 Belediging
06/06 Auto inbraken
04/06 Schade
03/06 Alcohol
03/06 Controle visserij

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Mishandeling
STRIJEN - De politie heeft woensdagavond 8 juni een 34-jarige man uit Strijen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 28-jarige vrouw. Dit gebeurde in een woning aan de Boomgaard. Hij zou zijn vrouw tot twee keer toe bij de keel hebben gegrepen en hebben geduwd. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is na verhoor ingesloten.

Uit de bocht
NUMANSDORP - Een 35-jarige man uit Klaaswaal is gewond geraakt toen hij in de nacht van donderdag 9 juni uit de bocht vloog met de auto op de West Biesakkersteeg. De man brak zijn been op meerdere plekken. Hij had vermoedelijk teveel gedronken en met te hoge snelheid gereden. De man werd naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar bleek inderdaad dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeerscontrole
STRIJEN - De politie heeft op woensdag 8 juni een verkeerscontrole gehouden op de Trambaan in Strijen ter bevordering van de verkeersveiligheid. Er werd gecontroleerd op snelheid, gordel en helmen. 216 voertuigen werden gecontroleerd, 20 daarvan begingen een overtreding. 8 personen overschreden de snelheid, 1 persoon had geen helm op, 2 personen belden niet handsfree in de auto en 1 persoon overschreed een doorgetrokken streep. De controle duurde van 08.30 tot 15.00 uur.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - Twee mannen van 17 en 19 jaar, beiden uit Strijen, zijn op 7 juni op het politiebureau aan de Spuidijk aangehouden, waar zij zich vrijwillig meldden. De twee worden verdacht betrokken te zijn bij een vechtpartij op 8 mei op de Kikkersteeg in Strijen. Een 39-jarige man uit Strijen werd daarbij in zijn gezicht geslagen en op diverse plekken geschopt. De twee verdachten maakten deel uit van een groepje van 10 tot 15 mensen, van wie een deel aan de vechtpartij deelnam. Er vielen over en weer klappen. Wie begon en waarom is nog onduidelijk. De twee zijn in verzekering gesteld en het de politie zet het onderzoek voort.

Belediging
NIEUW-BEIJERLAND - De politie heeft dinsdagmiddag 7 juni een 17-jarige jongen uit Nieuw-Beijerland aangehouden op de Stadhoudersweg omdat hij een agent beledigde. Dit gebeurde nadat de agent de jongeman een bekeuring uitschreef voor het niet hebben van een visvergunning en geen sportvisakte. De jongen verzette zich bij zijn aanhouding. Op het politiebureau werden zijn ouders in kennis gesteld. De jongen werd door zijn ouders opgehaald. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto inbraken
MIJNSHEERENLAND - Tussen dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni is er een serie auto-inbraken gepleegd in Mijnsheerenland. In de straten Binnenbans, Schepenlaan, Edelman, Ridderlaan, Hertoglaan, Landheerlaan en Romeinseweg werden in totaal 12 auto's opengebroken. Bij de auto's was het slot geforceerd waarna diverse waardevolle spullen uit de wagens werden weggenomen. De gedupeerden hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. De politie roept mensen die iets hebben gezien of hebben gehoord op zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Schade
'S GRAVENDEEL - De politie heeft op zaterdagmiddag 4 juni een 20-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden omdat hij weggereden was na een aanrijding. De man had zijn auto geparkeerd op een parkeerplaats aan de Hendrik Hamerstraat. Bij het wegrijden raakte hij de naast hem geparkeerde auto. Dit werd gezien door een getuige die het kenteken noteerde en de politie belde. Agenten belden de jongen en vroegen hem terug te komen naar de straat. Dat deed hij. Daar werd hij aangehouden. De jongen werd op het bureau nader gehoord. Hij dacht geen schade gereden te hebben en was daarom weggegaan. De jongeman kreeg een boete van 220 euro.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND- Op vrijdagmorgen 3 juni 2005 omstreeks 06.45 uur is op de Provincialeweg N217 een bestelauto tegen een boom gebotst. De bestuurder, een 34-jarige man uit Maasdam, die vermoedelijk in slaap viel, kwam met de schrik vrij. Politieagenten roken alcohol en lieten de man blazen. Hij blies positief en politieagenten hielden hem aan. Tijdens de blaastest in het bureau blies hij ruim boven de streep (480 ugl/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uren heengezonden. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder verklaarde dat hij de vorige avond alcohol had gedronken en hij zich niet realiseerde dat de alcohol nog in zijn lichaam zat.

Controle visserij
REGIO - In samenwerking met de KLPD heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid dit weekend aandacht besteed aan visserij op alle grote en kleine rivieren in de regio. De actie duurde drie avonden en voornachten (donderdag, vrijdag en zaterdag). Er werden in totaal 102 vissers gecontroleerd. Hiervan kregen er 21 een bekeuring. Dit was vooral voor het vissen zonder vergunning. Een visstroper werd op heterdaad betrapt bij het plaatsen van fuiken. In totaal werden 13 fuiken in beslag genomen.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza