Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 22
01/06 Tragisch ongeval
01/06 Brand
30/05 Mishandeling
30/05 Ongeval
29/05 Drugs
29/05 Inbraak bedrijf
28/05 Brand
27/05 Alcohol

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Tragisch ongeval
HEINENOORD - Een 29-jarige man uit Heinenoord is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn been bekneld was geraakt tussen een frees achter een trekker. Zijn onderbeen werd daarbij afgerukt. De man was op het weiland aan het werk met een kleine trekker met daarachter een frees om de grond los te maken. Vermoedelijk heeft de man tijdens de in werking zijnde frees een klep opgelicht en met zijn voet de grond willen verwijderen. Hij is toen tussen de frees gekomen. Het ongeval gebeurde op een weiland aan de Oud-Heinenoordseweg. De traumahelikopter werd ingeschakeld. Het traumateamverleende samen met het ambulancepersoneel eerste zorg. Het slachtoffer is daarna met de ambulance overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.

Brand
OUD-BEIJERLAND - Woensdagmiddag 1 juni is er brand geweest in een schuur aan de Schoener. Een 44-jarige man had 's middags omstreeks 16.30 uur zijn woning aan de Schoener verlaten. Hij ging op de fiets weg. Op het fietspad aan de Spuidijk werd hij rond 17.00 uur door een voor hem onbekende vrouw aangesproken. Zij zei dat zijn schuur in brand stond en dat ze twee jongens uit de nabije omgeving weg had zien lopen. De man ging direct terug naar zijn woning en constateerde dat zijn schuur inderdaad in de fik stond. De brandweer bluste de brand. De politie is op zoek naar de onbekende vrouw die de 44-jarige bewoner heeft verteld over de in brand staande schuur. Deze mevrouw wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) Uiteraard kunnen ook andere getuigen of mensen die meer weten van dit incident, bellen met de politie.

Mishandeling
NUMANSDORP - De politie heeft op maandagavond 30 mei twee jongens van 14 en 16 jaar uit Numansdorp en Klaaswaal aangehouden op verdenken van openlijk geweld/ mishandeling. De twee jongens zouden die avond bij het voetbalveld op de Vlielanderstraat een 13-jarige jongen uit Numansdorp uitgeslagen hebben. De 16-jarige had de jongen beetgehouden en de 14-jarige had de klap uitgedeeld. De jongens werden aangehouden op de Bernhardstraat. De 16-jarige is na verhoor heengezonden. Een zakmes dat hij bij zich had, werd in beslag genomen. Hij bekende zijn aandeel in de mishandeling. De 14-jarige ontkende geslagen te hebben. Hij bracht een nachtje door in de cel.

Ongeval
STRIJEN - Een 61-jarige vrouw uit Mijnsheerenland is maandagmorgen 30 mei gewond geraakt na een frontale botsing. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar auto in de berm op de Hoekseweg. Op het moment dat zij haar voertuig uit de berm probeerde te sturen, raakte ze de controle over de auto kwijt. Hierdoor kwam de vrouw op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Een frontale aanrijding ontstond met een tegenligger waarin een 33-jarige vrouw uit Strijen zat met haar 2 jaar oude dochtertje. De 61-jarige vrouw moest uit haar voertuig worden geknipt en werd naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. Ze had een gebroken sleutelbeen en nekklachten. Het 2 jaar oude meisje had pijn haar in haar hoofd. Ze werd samen met haar moeder ook naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Beide auto's werden weg getakeld.

Drugs
KLAASWAAL - Een 19-jarige man uit 's-Gravendeel is op 29 mei op de Rijksstraatweg aangehouden. Een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid had bij de man 10 XTC-pillen aangetroffen en hield de man direct aan. De verdachte zei met anderen te zijn meegereden, waarop de politie de betreffende auto met een hond op drugs doorzocht. Daarin lag een jas van een 18-jarige man uit 's-Gravendeel waarin een gebruikershoeveelheid softdrugs werd aangetroffen. De verdachte zelf had ook nog een gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich. Alle drugs zijn beslaggenomen. De verdachte is ingesloten.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND - Bij een inbraak in een horecagelegenheid aan de Peperstraat is op 29 mei een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De inbreker(s) vernielden een ruit. De Technische Recherche doet sporenonderzoek

Brand
NIEUW-BEIJERLAND - Een schuur aan het Voordoel is op 28 mei in brand geraakt. Vermoedelijk stopte de 67-jarige eigenaar van de schuur de stekker van een warmhoudplaatje in het stopcontact, zich niet realiserend dat daarmee het apparaat meteen aanstond. Hij wist zijn hond, die in de schuur lag, zelf te redden en raakte daarbij licht gewond aan hoofd en schouder. Door de harde wind was de brand en de rook in een groot deel van Nieuw-Beijerland merkbaar. De Milieudienst is voor reiniging van het Voordeoel en omliggende tuinen in geschakeld, doordat mogelijk asbest was vrijgekomen. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Alcohol
MAASDAM - Bij een alcoholcontrole op de Sportlaan zijn op 27 mei de volgende personen aangehouden: 42-jarige man uit Puttershoek kreeg een rijverbod van zes uren en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 59-jarige man uit Strijen liep kreeg een rijverbod van vier uur. Een 47-jarige vrouw uit Maasdam kreeg een rijverbod van twee uur. Een 42-jarige man uit Puttershoek kreeg een rijverbod van vier uur.
MIJNSHEERENLAND - Bij een alcoholcontrole op N217 zijn op 27 mei de volgende personen aangehouden: een 30-jarige man uit Maasdam kreeg een rijverbod van vier uur. Een 33-jarige vrouw uit Ridderkerk kreeg een rijverbod van twee uur. Een 54-jarige man uit Oud-Beijerland kreeg een rijverbod van een uur. Een 48-jarige man uit Dordrecht kreeg een rijverbod van een uur. Een 60-jarige man uit Nieuwegein kreeg een rijverbod van een uur. Een 26-jarige man uit 's-Gravendeel kreeg een rijverbod van twee uur.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza