Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 21
26/05 Verkeerscontrole
25/05 Brandstichting
25/05 Brand
24/05 Gordelcontrole
24/05 Brandstichting
22/05 Ongeval
22/05 Alcohol
21/05 Alcohol

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft donderdag 26 mei 2005 een milieucontrole gehouden langs de rijksweg A29 bij Numansdorp. Er zijn in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen werden uitgeschreven voor 6 keer overbelading, 2 keer voor de rijtijdenwet, 1 keer voldeed een vrachtauto niet aan de afmetingen, 1 keer voor een technisch mankement, 1 keer voor de afvalstoffenwet en in 2 gevallen was er geen vervoersvergunning. Er werden 41 vrachtauto's gecontroleerd. De controle vond plaats van 07.00 uur tot 15.00 uur. Aan de controle deden ongeveer 20 personen en werd gehouden in samenwerking met de Regionale Verkeersondersteuning, Economische Zaken, Inspectie Provincie Zuid-Holland, Douane, Inspectie van VROM en de Afdeling Bestuurlijke Politiezorg en Milieuhandhaving. De vrachtauto's werden door motorrijders van de Regionale Verkeersondersteuning van de weg gehaald en naar de controleplaats gebracht.

Brandstichting
OUD-BEIJERLAND - Een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op 25 mei op de Evertsenstraat in Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot brandstichting op 24 mei in een café aan de Peperstraat. In deze zaak is op die datum al een 26-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De politie startte direct een onderzoek, waaruit de tweede aanhouding volgde. De 16-jarige is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

Brand
NUMANSDORP - In een boomgaard aan de Van Barrylaan te Numansdorp is in een schuurtje brand uitgebroken op woensdagavond 25 mei. De brandweer heeft de brand geblust. De politie onderzoekt of de brand is aangestoken.

Gordelcontrole
MAASDAM- Tijdens een controle op de Sportlaan hebben politieagenten 16 bestuurders bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Ze hielden de controle op dinsdag 24 mei 2005 van 08.30 tot 13.00 uur. In totaal werden ongeveer 40 voertuigen gecontroleerd.

Brandstichting
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagochtend 24 mei 2005 omstreeks 00.30 uur is gepoogd brand te stichten in een café aan de Peperstraat. Er werd een brandend voorwerp naar binnen gegooid. Politieagenten hielden in verband met deze zaak een 26 jarige man uit Oud-Beijerland aan. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Op zondagmiddag 22 mei is een 61-jarige man uit Oud-Beijerland met zijn brommobiel in een sloot terecht gekomen in het park aan de Lange Laning te Oud-Beijerland. Nadat zijn achterwielen in de berm waren geraakt, sloeg de brommobiel achterover de sloot in. Het gedeeltelijk verlamde slachtoffer riep om hulp en werd door een 46-jarige man en een 29-jarige vrouw uit het water gered. Ambulancepersoneel heeft de man nagekeken; hij mankeerde niets. Een bergingsbedrijf heeft de brommobiel uit de sloot gehaald.

Alcohol
HEINENOORD - Op zondagavond 22 mei is een 41-jarige Maasdammer aangehouden wegens overlast van dronkenschap. Hij had al een boete gekregen van de controleur in de bus van Connexxion omdat hij geen plaatsbewijs had. Hij was echter zo lastig dat de politie gewaarschuwd werd en hem mee nam naar het bureau. Hij was zo dronken dat hij pas de volgende dag gehoord kon worden. Vervolgens is hij heengezonden met een bekeuring.

Alcohol
PIERSHIL/GOUDSWAARD- Op de Burgemeester Zahnweg zijn op 21 mei rond 01.30 uur een man (58) en een vrouw(58) uit Goudswaard aangehouden. Een politieman zag de twee mensen al slingerend in een personenauto op het Zwartsluisje (Piershil) rijden. Bij navraag bleek dat de auto waarin ze reden niet verzekerd was. Eenmaal bij hun woning aan de Burgemeester Zahnweg in Goudswaard aangekomen stapten de twee mensen uit. De politie vertelde aan de twee dronkelieden dat ze moesten blazen. De twee mensen gaven daar geen gehoor aan, liepen hun woning binnen en gooiden de deur dicht. Ze weigerden de deur open te doen. Na meerdere malen gesommeerd te hebben de deur open te doen, zelfs nadat er een machtiging voor binnentreden was geregeld, bleef de deur dicht. Met een 'Boem' is toen de deur geopend en is de man met veel getrek en geduw aangehouden. Geboeid is de man naar het politiebureau gebracht. De vrouw had intussen gezelschap gezocht van twee grote boze Bouviers. De politiemensen lokten de honden weg. De vrouw is toen onder hevig verzet aangehouden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza