Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 20
19/05 Alcohol
18/05 Niets erin, niets eruit
17/05 Alcohol
17/05 Niet betaald
16/05 Auto's gestolen
16/05 Motor onderuit
16/05 Vernieling
15/05 Conflict
15/05 Dierenmishandeling
14/05 Ongeval
13/05 Diefstal emblemen
13/05 Scooter gestolen

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
NUMANSDORP - Op de Provincialeweg N 487 ter hoogte van Numansdorp is op 19 mei een 48-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. Hij reed slingerend en gaf richting aan wanneer het juist niet moest. De man bleek veel teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Niets erin, niets eruit
NUMANSDORP/KLAASWAAL - Buurtagenten van Cormstrijen hebben op 18 mei een niets erin-niets eruit-actie in Numansdorp en Klaaswaal gehouden. Daarbij zijn op 18 mei 535 auto's gecontroleerd. In 185 daarvan bleken goederen in zicht te liggen die voor autokrakers een gemakkelijke buit vormden. Omstanders bleken over het algemeen tevreden over deze vorm van politie-optreden.

Alcohol
NUMANSDORP- Op dinsdagmiddag 17 mei 2005 omstreeks 15.15 uur is op de Middelsluissedijk OZ een 65 jarige man uit Strijen door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (385 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

Niet betaald
WESTMAAS - De politie heeft in de nacht van maandag 17 mei een 41-jarige man uit Westmaas aangehouden omdat hij na een taxirit vanuit Rotterdam naar Westmaas de taxichauffeur niet het volledige bedrag wilde betalen. De taxichauffeur had de man opgehaald en naar Westmaas gebracht. Eenmaal daar aangekomen gaf de 41-jarige de taxichauffeur 15 euro in plaats van 30 euro met de mededeling dat hij de rest van het geld zou gaan halen. De taxichauffeur vertrouwde het niet en ging de man achterna. De man bleek zich verstopt te hebben achter een schuurtje nabij het Haagje. De chauffeur kreeg de man uiteindelijk weer in zijn taxi en belde de politie. De politie hield de man - die zijn personalia niet wilde geven en zich niet kon legitimeren - aan. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De man is bereid het resterende bedrag alsnog te betalen.

Auto's gestolen
NUMANSDORP - Aan de Van Barrylaan te Numansdorp zijn bij een inbraak in een woning in de nacht van Eerste op Tweede Pinksterdag de sleutels gestolen van twee auto's. Deze zijn door de dieven meegenomen. Het gaat om een Porsche 911 en een BMW. Doordat de Porsche GPS had, kon de politie Rotterdam-Rijnmond deze terugvinden in Rotterdam-Zuid. De auto kon ongeschonden aan de eigenaar teruggegeven worden. De BMW 530 I sedan is nog spoorloos, het kenteken is 57-RG-RX.

Motor onderuit
NUMANSDORP - Een motorrijder (leeftijd, woonplaats onbekend) en zijn 44-jarige passagiere uit Berkel en Rodenrijs zijn ten val gekomen aan de Molendijk te Numansdorp nadat een niet aangelijnde hond plotseling de weg op liep. Dit gebeurde op maandagmiddag 16 mei tijdens de Roparun; de motorrijder en de hond namen daar geen deel aan. De motorrijder raakte gewond aan zijn knie, zijn bijrijdster klaagde over pijn in beide knieën. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. De motor is beschadigd. De hond raakte niet gewond.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft drie jongens aangehouden aan de Spuidijk te Oud-Beijerland op maandagmiddag 16 mei. Zij waren door de eigenaar van een voormalige garage gezien in een groep van 5 jongeren die zich in een van de loodsen bevonden. Hij wist drie van hen aan te houden. Zij waren naar binnengekomen door een ruit in te slaan. Binnen hebben zij geen vernielingen meer aangericht. De politie heeft hen meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. Het gaat om een 13-jarige jongen uit Heinenoord, een 14-jarige uit 's-Gravendeel en een 14-jarige uit Westmaas.

Conflict
ZUID-BEIJERLAND - In de vroege ochtend van zondag 15 mei was er een conflictmelding vanuit een buurthuis aan de Tuinweg te Zuid-Beijerland. Daarbij zou met een mes gedreigd zijn naar een 36-jarige portier uit Brielle, dat door hem kon worden afgepakt. Al aanrijdend kregen agenten bericht dat de amokmakers op twee portiers waren ingereden met hun auto, zonder dat er gewonden waren gevallen. Zij verzochten toen om assistentie van andere surveillance-auto's om de verdachten te achterhalen op de A29. Op de Tuinweg namen zij aangifte op en namen het mes in beslag. De andere surveillanceauto's wisten de verdachten op de A15 ter hoogte van Rotterdam klem te rijden. Daarop werden de inzittenden aangehouden en meegenomen naar het bureau te Sliedrecht, alwaar zij in verzekering werden gesteld. Het gaat om een 17-jarige Hagenaar, een 19-jarige man uit Rijswijk en een 20-jarige man uit Delft. De 20-jarige kreeg tevens een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd wegens het inrijden op personen. De politie onderzoekt het gebeuren.

Dierenmishandeling
STRIJEN - In een weiland aan de Schuringsedijk te Strijen heeft de politie zondagochtend 15 mei op aangeven van de dierenambulance een ziek schaap aangetroffen. Het dier leefde nog, maar had open rottende wonden. De eigenaar, een 76-jarige Strijenaar had daar zeker enkele dagen weet van, maar liet het dier toch lijden. Hij kreeg een proces verbaal wegens dierenmishandeling. Het schaap is op kosten van de eigenaar afgemaakt door een dierenarts.

Ongeval
'S-GRAVENDEEL - Zaterdagavond 14 mei is een trike met drie personen verongelukt op de Mijlweg te 's-Gravendeel. Komend uit de richting Gorsdijk, reden zij in de richting Molendijk. Om nog onduidelijke redenen verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwamen zij te water. Alle drie waren zij snel uit het water. Ter controle zijn zij meegenomen naar het ziekenhuis voor controle inzake onderkoeling. Het gaat om een 35-jarige man die achter het stuur zat en een 30-jarige vrouw en een 40-jarige man die beiden inzittende waren. Allen waren afkomstig uit 's-Gravendeel. De 40-jarige had een grote hoeveelheid modder binnengekregen.

Diefstal emblemen
HEINENOORD - Twee jongens uit Heinenoord van 14 en 15 jaar, hebben op 13 mei bekend 10 auto-emblemen te hebben gestolen van auto's in die plaats. Deze hadden zij in de nacht van 22 op 23 april verwijderd met een schroevendraaier op diverse locaties, waaronder de Laagjes en de M. Luther King straat. Eerder hadden zij verklaard dat zij deze emblemen die nacht in de bosjes hadden gevonden en dat zij zich een hoedje hadden geschrokken toen brandweermannen hen hadden aangehouden toen zij 'bij toeval' bij een auto stonden. De politie had echter geen enkele aangifte van vernieling of diefstal, waarop via de pers een oproep werd gedaan om aangifte te doen. Daarop kwamen drie aangiftes binnen, van auto-eigenaren uit het dorp. De jongens worden nu doorverwezen naar Halt.

Scooter gestolen
HEINENOORD - Vrijdagmiddag 13 april is een 17-jarige jongen uit Klaaswaal het slachtoffer geworden van diefstal met geweld van zijn bromscooter in de Heinenoordtunnel / A29. Toen hij terugkeerde van zijn werk werd hij ingehaald door twee jongeren op een bromfiets die hem klem reden. Daarop ontnam de passagier de Klaaswaler diens bromscooter en reed daarop weg richting Rotterdam, begeleid door de andere persoon. Daarop belde het slachtoffer de politie en gaf het signalement door van de overvallers en van zijn bromscooter. Even later trof de Rotterdamse politie vijf jongeren aan met drie bromscooters op de Charloisse Lagedijk te Rotterdam. Het signalement van de bromscooter en twee verdachten kwam overeen met de melding, waarop alle vijf verdachten werden aangehouden. Zij zijn allen overgebracht naar het politiebureau te Oud-Beijerland, waar zij in verzekering zijn gesteld en verhoord werden. Het gaat om vier jongens van 19, 20 en tweemaal 22 jaar uit Rotterdam en een 19-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het onderzoek moet uitwijzen wie welke betrokkenheid heeft. De bromfiets is teruggegeven aan de eigenaar.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza