Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 19
12/05 Mishandeling
11/05 Verkeerscontrole
10/05 Verkeerscontrole
10/05 Alcohol
10/05 Mini bromfiets
10/05 Haasje over
10/05 Vernieling
09/05 Bedreiging
06/05 Getuigen gezocht
06/05 Ongeval
06/05 Schade door alcohol
06/05 Aanrijding

Berichtenoverzicht 2005
Berichtenoverzicht 2004
Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Mishandeling
GOUDSWAARD - De politie heeft op donderdagmiddag 12 mei een 34-jarige man uit Goudswaard aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 16-jarige meisje. Het meisje zou meerdere malen zijn mishandeld en bedreigd. De man werd na verhoor weer heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
'S GRAVENDEEL - De politie in 's Gravendeel heeft op woensdag 11 mei een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in het dorp. Burgers waren zeer te spreken over de politie-inzet. De controle was gericht op gedragsregels en snelheid in het verkeer. Er werden zo'n 200 personen gecontroleerd. Er werden 53 overtredingen geconstateerd en 48 bekeuringen uitgeschreven. Op de Smidsweg en de Molendijk werd onder andere op snelheid gecontroleerd. Dit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. De controle duurde van 16.00 tot 22.00 uur.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen autogordel droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 10 mei 2005 van 15.30 tot 17.00 uur op de Oostdijk, de Sportlaan en de Rembrandtstraat.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmiddag 10 mei 2005 omstreeks 17.00 uur is op de Beetwortelweg een 47 jarige man uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (320 ugl/l). Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

Mini bromfiets
GOUDSWAARD- OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hebben een mini bromfiets in beslag genomen. Dit gebeurde op dinsdagavond 10 mei 2005 op de Polderboom in Goudswaard. Politieagenten zagen een 17 jarige jongen uit Goudswaard rijden. Hij had wel een valhelm op, maar de mini bromfiets heeft geen goedkeuring om op te weg te mogen rijden. De politie maakt proces-verbaal op. Tijdens een surveillance in Oud-Beijerland kregen drie jongens van 2 keer 16 jaar en 15 jaar uit Oud-Beijerland een bekeuring wegens baldadigheid. Ze waren bezig om schommels te vernielen. Doordat ze in de kraag werden gegrepen lukte dit laatste niet.

Haasje over
OUD-BEIJERLAND- Een 17 jarig meisje is met haar bromfiets gevallen. Dit gebeurde op dinsdagavond 10 mei 2005 omstreeks 22.15 uur op de rotonde Provincialeweg en de Jan van der Heijdenstraat. Het meisje kwam ten val door een overstekende haas. Tijdens de val kreeg zij het stuur van de bromfiets in haar buik en liep zij verwondingen aan haar kin op. Ze is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De bromfiets raakte beschadigd en de haas overleefde de aanrijding niet.

Vernieling
PUTTERSHOEK - De politie heeft dinsdagmorgen 10 mei drie familieleden van 54, 21 en 16 jaar uit Puttershoek aangehouden. Het gaat om twee mannen en een 21-jarige vrouw. Zij worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging. De verdachten zouden in de nacht van 29 maart j.l. aan de Oranjelaan Westzijde een auto hebben bekrast en een schutting hebben vernield. Op basis van een goed signalement konden de drie worden aangehouden.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging in de Admiraal de Ruyterstraat op maandag 9 mei tussen 15.00 en 15.20 uur. Een 50-jarige man uit Rotterdam reed daar in zijn auto op zoek naar een woning. Hij reed de woning per ongeluk voorbij en keerde verderop. Toen hij terugreed stond een onbekende jongen druk te gebaren. De 50-jarige had de indruk dat de jongen kwaad was en stopte bij de jongen. De man draaide zijn raampje naar beneden en vroeg wat er was. De jongen zei dat de man over zijn mes was gereden. Vervolgens liet de onbekende jongen het mes zien en uitte diverse bedreigingen naar de man. De jongen stapte vervolgens op zijn fiets en reed weg richting de Zinkweg. Het gaat om een blanke jongen tussen de 1.80 en 1.85 m., ongeveer 16/17 jaar, kort donkerblond haar en hij was gekleed in een regenjack en een blauwe spijkerbroek. De jongen reed op een oude herenfiets. Ten tijde van het incident liepen er personen voorbij. De politie roept getuigen op contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

Getuigen gezocht
OUD-BEIJERLAND - De politie is op zoek naar de vrouw die op vrijdagmorgen 6 mei omstreeks 11.15 uur op een parkeerplaats aan de W. van Vlietstraat een 4-jarig jongetje aanreed en vervolgens doorfietste. Het jongetje was met zijn moeder op de parkeerplaats bij de supermarkt aan de W. van Vlietstraat. Moeder en zoon wilden de parkeerplaats oversteken toen er van links een fietser kwam. De fiets werd bestuurd door een dame van middelbare leeftijd. Zij reed het jongetje aan en reed over zijn scheenbeen. De fietser stopte even maar reed vervolgens door. Het jongetje bleek een gebroken scheenbeen te hebben. Hij moest diezelfde middag nog worden geopereerd. De politie is dringend op zoek naar de vrouw op de fiets. Zij wordt verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook getuigen van het incident kunnen op dit nummer terecht.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND - De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de A29 op vrijdag 6 mei omstreeks 15.30 uur. Twee automobilisten reden over de Oostbaan in Mijnsheerenland, in de richting van Rotterdam. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in botsing ter hoogte van hectometerpaal 19.9. Er ontstond alleen materiële schade. Personen die getuige zijn geweest van dit ongeval, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

Schade door alcohol
OOLTGENSPLAAT - Vrijdagavond 6 mei is een 18-jarige man uit Bruinisse zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van alcohol zijn auto in de vangrail van de A29 geparkeerd had. Hierbij heeft hij vermoedelijk ook de auto van een 65-jarige Rotterdamse geraakt. Politieagenten die ter plaatse kwamen lieten de man blazen omdat zij vermoedden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Dit bleek inderdaad het geval en de man werd aangehouden. Op het bureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben, dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Hij is na verhoor en het inleveren van zijn rijbewijs heengezonden.

Aanrijding
's GRAVENDEEL - Vrijdagmiddag 6 mei is een 33-jarige man uit Westmaas gewond geraakt toen hij overreden werd door zijn eigen vrachtwagen. De man bestuurde een vuilniswagen en stapte op de Wetering uit om zijn collega te assisteren bij het leegmaken van een vuilcontainer. Hij vergat echter de handrem aan te trekken en de vrachtwagen rolde over de voet van het slachtoffer. Hij is met ernstig voetletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administraties & Assurantiën
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza